Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Duminică, 28 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Agricultură » 15 mai 2017, ora: 15:40
facebook twitter Feed rss
 

Dragnea, despre samsarii din pieţe: „Sunt reţele mafiote, cu mulţi bani investiţi, cu protecţie din partea unor membri ai unor instituţii”

Dragnea, despre samsarii din pieţe: „Sunt reţele mafiote, cu mulţi bani investiţi, cu protecţie din partea unor membri ai unor instituţii”

Prezent luni în judeţul Olt, la Cilieni, unde s-a întâlnit cu legumicultorii din zonă, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat că în România există adevărate „reţele mafiote”, aşa-zişii samsari, care cumpără legumele de la agricultori, fără documente legale şi la un preţ derizoriu.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ministrul Agriculturii, Petre Daea, secretarul de stat din cadrul aceluiaşi minister, Daniel Botănoiu, directorul ANIF, Florin Barbu, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, dar şi parlamentari olteni sau oficiali locali şi primari din judeţ, au fost prezenţi, luni, în comuna Cilieni, pentru a se întâlni cu legumicultorii care au aplicat pentru Programul pentru tomate, unul dintre cele mai importante şi de succes în judeţul Olt.

Liviu Dragnea a afirmat că, deocamdată, statul nu este pregătit să lupte cu aceste reţele, exprimându-şi speranţa că acest lucru va putea fi posibil, până la finalul anului.

„Roşiile ajung în piaţă, numai că nu ajung direct şi trebuie să recunoaştem că n-a fost timp suficient ca, într-o lună, două, trei, să se poată distruge aceste reţele mafiote. Sunt reţele mafiote, cu mulţi bani investiţi, cu protecţie din partea unor membri ai unor instituţii. Nu-i ştim, dar nu se putea fără protecţie. Este şi o reţea românească. Oamenii merg cu roşia, n-au loc în pieţe şi se joacă cu ei. Ţi-o iau, dar nu-ţi dau factură. Iar legumicultorii sunt puşi în faţa a două opţiuni: să stea cu tone de roşii să se strice şi să aştepte o factură care nu mai vine pentru că, deocamdată, statul încă nu este pregătit să dea această bătălie, în această perioadă, ci abia la toamnă sau la sfârşitul anului, sau să le dea şi să aştepte mai târziu, când va scădea preţul, când angrosiştii sunt dispuşi să le dea facturi. Aşa se joacă cu ei de mult”, a afirmat Dragnea.

Acesta spune că şi consumatorii de rând pot lupta împotriva samsarilor, alegând produsele autentice.

„Dacă nu se înţeleg cu legumicultorii români, iau roşia din import şi zic că românii acceptă, se păcălesc, pentru că este o roşie frumoasă, sclipeşte, este spălată, dată cu parfum şi cu luciu, eventual. Când o tai acasă, este carton. Ţine şi de noi, cei care cumpărăm, suntem români şi vrem să le dăm copiilor mâncare sănătoasă”,
a declarat liderul PSD.

Liviu Dragnea a cerut intervenţia autorităţilor care au competenţe în acest sector, arătând că producătorii de legume şi fructe sunt „distruşi” de aceste reţele.

„Ar trebui să intervină Protecţia Consumatorului, ANSVSA şi Antifrauda. Poate că Antifrauda se concentrează pe marile probleme care sunt acum, în ceea ce priveşte comerţul, pentru că am înţeles că în ultimele zile au început să meargă să dea tot felul de amenzi pentru nimicuri, la firme mici şi mari, pentru că lipsea un bon. Nu asta este marea problemă a sistemului. Vreau să-i văd că au curaj, minte şi capacitate să rezolve aceste probleme, care sunt generate de mafia importului de legume şi fructe în România. Sunt producători de legume, producători de fructe, care sunt aproape distruşi, care au tot rezistat. Eu nu-s membru al guvernului, dar aşa ca observator intern, sunt şi eu curios dacă sunt în stare să o facă”,
a mai spus Dragnea.

 
Alte articole din Agricultură:
816 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

La finalul lunii aprilie, am participat la o conferinţă prin care DGASPC Olt anunţa finalizarea proiectului prin Mecanismul Financiar Norvegian prin intermediul căruia a fost înfiinţat Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din judeţul Olt. Au fost prezentate statistici, filmuleţe şi ma ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API