Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română, Slatina. Start oficial (FOTO)

300 de elevi şi 50 de profesori din toată ţara participă, în acest weekend, la Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română, care se desfăşoară la Slatina.


Festivitatea de deschidere a Olimpiadei s-a desfăşurat joi după-amiază, în sala de spectacole a Palatului Copiilor „Adrian Băran” din Slatina. La eveniment au participat primarul Slatinei Emil Moţ, vicepreşedintele CJ Olt Ionuţ Ivan, dar şi inspectorul şcolar general al ISJ Olt Adrian Bărbulete.

„În primul rând, este o bucurie că am putut să organizăm şi că am avut oportunitatea aducem la Slatina un astfel de eveniment naţional. Este una dintre competiţiile cele mai importante şi este o bucurie că în mijlocul nostru se află cei mai buni copii din România şi ne mândrim cu acest lucru pentru că este pentru prima oară când la Olt se organizează un astfel de eveniment, o astfel de competiţie. Se desfăşoară la Slatina, participă un număr de 300 de elevi, însoţiţi de 50 de cadre didactice din întreaga ţară. Competiţia va avea loc la Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” din Slatina, va consta în două probe – scris şi oral, iar premierea va avea loc duminică tot aici”, a declarat Adrian Bărbulete. 

La rândul său, primarul Emil Moţ le-a transmis un mesaj olimpicilor şi i-a invitat să cunoască Slatina.

„Vreau să transmit un mesaj fără discursuri pompoase, aşa cum fac oamenii politici. Domnul inspector general Bărbulete este cel care a făcut tot posibilul pentru ca acest eveniment să se desfăşoare la Slatina şi îi mulţumesc pentru asta. Cei mai buni elevi din ţară se vor bucura de oraşul nostru, de Slatina. Vreau să vă simţiţi bine, să daţi tot ce e mai bun şi să obţineţi rezultatele dorite. Mă bucur că sunteţi aici şi vreau să vă bucuraţi de oraşul nostru şi să plecaţi cu o amintire frumoasă de la Slatina”, a transmis primarul.