Special

Foto VIDEO. Mesajul primarului Slatinei, Emil Moţ, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă

VIDEO. Mesajul primarului Slatinei, Emil Moţ, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă

Pentru fiecare dintre noi, Sărbătorile de Iarnă sunt un motiv de bucurie, momente petrecute de cei dragi, dar şi clipe de mulţumire pentru anul ce se încheie, cu bune şi mai puţin bune. Emil Moţ, primarul Municipiului Slatina, le transmite un mesaj de felicitare slătinenilor. 

Foto Mesajul preşedintelui CJ Olt, Marius Oprescu, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă

Mesajul preşedintelui CJ Olt, Marius Oprescu, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă

Sărbătorile de Iarnă reprezintă un prilej de bucurie, întoarcere la familie şi creionarea planurilor pentru anul ce stă să vină. Ca de fiecare dată, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, este alături de olteni şi le transmite un mesaj de felicitare. 

Foto VIDEO. Elevă de la Colegiul Ion Minulescu, premiată la „WonderFest”

VIDEO. Elevă de la Colegiul Ion Minulescu, premiată la „WonderFest”

Sarah Marinciu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Ion Minulescu, a câştigat premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj, în cadrul WonderFest - o competiție de filme realizate de elevi,  cu telefonul mobil, cu durata maximă de un minut și care surprind crâmpeie, în viziunea copiilor, din realitatea înconjurătoare.

Foto Cristian Andrei, cunoscutul medic neuropsihiatru, va susţine la Slatina o conferinţă cu tema „Ecrane şi jucării”. Participarea părinţilor este gratuită

Cristian Andrei, cunoscutul medic neuropsihiatru, va susţine la Slatina o conferinţă cu tema „Ecrane şi jucării”. Participarea părinţilor este gratuită

Cunoscutul medic neuropsihiatru şi terapeut, Cristian Andrei, va fi prezent, pe data de 8 aprilie, la Slatina. Acesta le va vorbi părinţilor despre modalităţile prin care îşi pot determina copiii să renunţe la tablete, telefoane sau televizor şi să aleagă să petreacă timpul în aer liber. Intrarea la conferinţa care va fi găzduită în Complexul Comercial „Toamna” este gratuită.

Foto Gazeta Nouă vă urează Crăciun fericit!

Gazeta Nouă vă urează Crăciun fericit!

Liniște în suflet, bunătăți pe masă și pe cei dragi alături să aveți în Noaptea Sfântă a nașterii Mântuitorului!

Foto Maestrul Ion Dichiseanu, într-un interviu Gazeta Nouă: „Sunt legat cu fibre puternice, cu rădăcini adânci de glia asta românească. Nu sunt vorbe mari, sunt vorbe pe care le spun din inimă”

Maestrul Ion Dichiseanu, într-un interviu Gazeta Nouă: „Sunt legat cu fibre puternice, cu rădăcini adânci de glia asta românească. Nu sunt vorbe mari, sunt vorbe pe care le spun din inimă”

Maestrul Ion Dichiseanu este unul dintre actorii generaţiei de aur din cinematografia şi teatrul românesc. Acesta s-a făcut remarcat prin rolurile sale în zecile de filme şi piese de teatru în care a jucat, cât şi prin viaţa privată tumultoasă şi lejeritatea cu care a expus aceste evenimente în faţa publicului. Prezent la Slatina cu ocazia lansării celor două cărţi „Adevărul, mai frumos decât legenda” şi „Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel”, în 2017, maestrul ne-a acordat un scurt interviu în care a vorbit despre toate aceste lucruri, dar şi despre apropierea faţă de slătineni şi fenomenul cultural din Slatina.

Foto 1 Martie - Tradiţii şi legende de Mărţişor

1 Martie - Tradiţii şi legende de Mărţişor

1 Martie, prima zi de primăvară, marchează una din cele mai aşteptate sărbători ale anului: Mărţişorul. De 1 Martie, femeile primesc mărţişoare, legate cu un şnur alb-roşu, ca simboluri aducătoare de noroc şi bunăstare.

Foto 10 lucruri mai puţin cunoscute despre Nicolae Ceauşescu

10 lucruri mai puţin cunoscute despre Nicolae Ceauşescu

Nicolae Ceauşescu, unul dintre cei mai controversaţi lideri români, a rămas în istoria colectivă un personaj perceput diferit. Cultul personalităţii dezvoltat de acesta şi obsesia propriei imagini au făcut ca evenimentele istorice din perioada comunistă să rămână de multe ori incerte.

Foto VIDEO. O tânără, din Slatina, stabilită în Spania, predă cursuri de cultură şi civilizaţie românilor din Zaragoza. Moment special de ziua marelui poet Mihai Eminescu

VIDEO. O tânără, din Slatina, stabilită în Spania, predă cursuri de cultură şi civilizaţie românilor din Zaragoza. Moment special de ziua marelui poet Mihai Eminescu

O tânără, din Slatina, stabilită în Spania, duce mai departe cultura şi civilizaţia românească. De aproape doi ani, Alina Nicolae predă, în provincia Zaragoza, cursul de cultură şi civilizaţie românească conaţionalilor săi. De ziua marelului poet Mihai Eminescu, aceasta împreună cu alţi colegi, în parteneriat cu o şcoală din Braşov, au pregătit un moment special. Poezia „Sara pe deal” a fost transpusă pe melodie şi interpretată într-o manieră deosebită.

Foto Gazeta Nouă vă urează „La mulţi ani!

Gazeta Nouă vă urează „La mulţi ani!"

Noul An să vă aducă sănătate, linişte şi bucurii alături de cei dragi! 2020, un an greu, se încheie, lăsându-l pe 2021 să-i ia locul.

Foto Crăciun fericit! Moşul să vă aducă sănătate!

Crăciun fericit! Moşul să vă aducă sănătate!

Nu sunt puțini cei care cred că Moș Crăciun trăiește în Laponia, alături de soția sa, Crăciunesa și de spiridușii care îl ajută să facă jucării pentru a le dărui în noaptea de Ajun copiilor cuminţi sau cei care spun că moșul e un spirit care colindă pământul, cu sania trasă de reni, pentru a răsplăti copiii ascultători. Există nenumărate legende care explică apariția cadourilor sub Bradul de Crăciun.

Foto „Creează-ţi viaţa la pozitiv...plus!”, proiect pentru îmbunătățirea stării tinerilor afectați de pandemia COVID-19

„Creează-ţi viaţa la pozitiv...plus!”, proiect pentru îmbunătățirea stării tinerilor afectați de pandemia COVID-19

Asociația Educație și Cultură pentru Viitor, în parteneriat cu Liceul Tehnologic ”Petre S. Aurelian” și Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Olt a câștigat finanțarea nerambursabilă din partea D.J.S.T. Olt pentru proiectul de tineret CREEAZĂ-ȚI VIAȚA LA POZITIV...PLUS! în cadrul căruia 20 de elevi de liceu, de la zi și seral, școală profesională și postliceală beneficiază de informare, consiliere, metode și tehnici de gestionare a emoțiilor și managementul stresului în vederea adaptării la noile condiții de învățare impuse de măsurile de restricție luate pentru prevenirea răspândirii și contaminării cu SARS-COV-2, indiferent de scenariul în care se află școala.

Foto Emisiunea „Schimb de mame” recrutează concurenţi din Olt. 2.000 de lei, suma oferită pentru o săptămână de experienţe unice într-o altă familie

Emisiunea „Schimb de mame” recrutează concurenţi din Olt. 2.000 de lei, suma oferită pentru o săptămână de experienţe unice într-o altă familie

Cunoscută emisiune „Schimb de mame” caută familii dornice să participe la o experienţă inedită. Concurenţii vor primi la finalul filmărilor, care vor dura o săptămână, suma de 2.000 de lei, dar şi şansa marelui premiu în valoare de 2.000 de euro, acordat mamei ideale, care va fi aleasă în urma votului telespectatorilor. Două familii din Olt s-au înscris deja în concurs.

Nu mai sunt