FOTO. O nouă competiţie internaţională pentru puştii de la Athletic Slatina. La turneul din Belgia se vor întâlni cu academii de renume, Barcelona, Manchester City, PSG sau Chelsea

Micii fotbalişti de la Athletic Slatina participă zilele acestea la un nou turneu internaţional. De data aceasta, grupa Under 9 ia parte la Brussel Fotball European Cup, competiţie la care participă academii ale celor mai mari cluburi europene.

FC Barcelona, Manchester City, Olympique de Marseille, PSG, Galatasaray, Lille, FC Sevilla, Feyenord Rotterdam, Ajax Amsterdam, Chelsea, Benfica Lisabona şi Olympique Lyonnais sunt marile cluburi ce vor participa la acest tuneu, ce se desfăşoară în perioada 16-18 aprilie, la Bruxelles.

„De când am luat ființă, obiectivul nostru principal a fost acela de educa și a modela caracterele micuților care ne trec pragul. Ca români, întotdeauna am avut complexe în faţa străinilor. Acest turneu ne dă posibilitatea să ne măsurăm forțele cu unele dintre cele mai reputate academii europene. Indiferent de rezultatele sportive, câștigul micilor fotbalişti va fi unul imens în planul experienţei personale. Vom aborda întâlnirile cu încredere și curaj, ca de fiecare dată când am participat la orice fel de turneu, pe plan național sau internațional. Micuții de azi trebuie să devină oamenii curajoși, cu încredere în forțele proprii, de mâine. Doar aşa putem spera că nu doar fotbalul românesc, ci întreaga societate românească are viitor! Forza Athletic!”,
a declarat preşedintele ATH Slatina, Sebastian Noaţă.

Bogdan Vasile, Andrei Roșoga, Teodor Antonoiu, Andrei Ivănescu, Flavius Gheorghe, David Popesc, David Mitrică, Vlad Petrovici, Matei Ivan, Ayan Roşoga au plecat astăzi în Belgia, la primul lor turneu internaţional.

În faza grupelor, Athletic Slatina va da piept cu FC Sevilla, FC Brondby, K Beerschot Va şi FC Mougins.