Social

Foto Cursuri de formare profesională, în luna aprilie, pentru şomerii din Olt

Cursuri de formare profesională, în luna aprilie, pentru şomerii din Olt

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau care doresc să se reorienteze din punct de vedere profesional pot urma, în luna aprilie, unul dintre cele şase cursuri de formare profesională organizate de AJOFM Olt în meseriile infirmieră, frizer, bucătar, manichiurist. 

Foto ITM Olt a aplicat sancţiuni unor angajatori, din Caracal şi Rusăneşti

ITM Olt a aplicat sancţiuni unor angajatori, din Caracal şi Rusăneşti

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a efectuat, în ultima perioadă, controale la agenţii de muncă temporară. S-au aplicat două sancţiuni unor angajatori din Caracal şi Rusăneşti şi au fost dispuse măsuri de remediere a deficienţilor, în urma controalelor la peste 30 de angajatori.

Foto Apel umanitar. Un poliţist de doar 33 de ani, din Olt, tată a două fetiţe, are nevoie de sprijinul nostru pentru a învinge o boală cumplită

Apel umanitar. Un poliţist de doar 33 de ani, din Olt, tată a două fetiţe, are nevoie de sprijinul nostru pentru a învinge o boală cumplită

Ionuţ Daniel Firescu, un poliţist de doar 33 de ani, din Olt, şef al Postului de Poliţie Dăneasa, trece prin momente extrem de dificile. De mai bine de un an, luptă cu o formă agresivă de cancer. După lungi şi chinuitoare şedinţe de radioterapie şi chimioterapie, Ionuţ Daniel, care este tatăl a două fetiţe superbe, trebuie să urmeze un tratament inovator, ţintit pe boală, dar ale cărui costuri depăsesc posibilităţile familiei, preţul tratamentului pentru o lună ridicându-se undeva la mii de euro.

Foto S-au alocat primele bilete de tratament, din anul 2023, pentru pensionarii din Olt

S-au alocat primele bilete de tratament, din anul 2023, pentru pensionarii din Olt

S-a alocat prima serie de bilete de tratament din anul 2023. Judeţului Olt i-au fost repartizate 40 de bilete, cu data de plecare în staţiune în perioada 9-12 martie. Pentru un bilet de tratament, care include cazare, masă şi proceduri terapeutice, pentru o perioadă de 16 zile, pensionarii achită jumătate din valoarea pensiei.

Foto ITM Olt a amendat două societăţi pentru munca la negru, în luna februarie

ITM Olt a amendat două societăţi pentru munca la negru, în luna februarie

O firmă de taxi, din Balş, şi o societate din Bucureşti, cu punct de lucru în Slatina, au fost amendate, în luna februarie, pentru muna la negru. Cele două societăţi au fost amendate cu câte 20.000 de lei, fiind depistate cu câte o persoană care lucra fără forme legale.

Foto 6,51%, rata şomajului în Olt

6,51%, rata şomajului în Olt

Rata şomajului la nivelul judeţului Olt a crescut comparativ cu luna precedentă, ajungând la 6,51%. Din totalul şomerilor, doar 10% primesc indemnizaţie de şomaj. Ponderea cea mai mare a persoanelor care nu au un loc de muncă se înregistrează la cei cu vârsta de 40-49 de ani. 

Foto ITM Olt anunţă controale la societăţile de exploatare forestieră

ITM Olt anunţă controale la societăţile de exploatare forestieră

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt anunţă ample acţiuni de control în rândul societăţilor care au domeniu de activitate exploatarea forestieră. Verificările se vor desfăşura timp de o lună, în perioada 15 februarie-15 martie.

Foto Recomandările ITM Olt pentru românii care pleacă să muncească peste hotare

Recomandările ITM Olt pentru românii care pleacă să muncească peste hotare

ITM Olt trage un semnal de alarmă cu privire la exploatarea muncitorilor români, care îşi câştigă existenţa departe de casă. Mai mult decât atât, au existat numeroase situaţii în care aceştia au fost chiar victimele unor înselătorii financiare. În acest sens, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt vine cu o serie de recomandări pentru cei care aleg să accepte o ofertă de muncă în străinătate.

Foto O societate din Slătioara şi una din Bobiceşti, depistate cu persoane care lucrau fără forme legale

O societate din Slătioara şi una din Bobiceşti, depistate cu persoane care lucrau fără forme legale

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a efectuat, în luna ianuarie, o serie de controale pentru depistarea muncii la negru. Două societăţi, una din Slătioara, care are ca obiect de activitate construcţii metalice, şi una din Bobiceşti, obiect de activitate restaurante, au fost depistate cu muncitori care nu aveau forme legale. 

Foto Cursuri de formare profesională în meseriile cerute pe piaţa muncii

Cursuri de formare profesională în meseriile cerute pe piaţa muncii

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau care doresc să se reorienteze din punct de vedere profesional pot urma, în luna februarie, cursuri de formare profesională organizate de AJOFM Olt. Meseriile în care se vor organiza cursuri sunt: infirmieră, îngrijitoare copii, frizer sau inspector în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă. 

Foto O elevă, din Corabia, diagnosticată cu o tumoră, are nevoie de sprijinul oamenilor. Colegii fac apel pentru strângerea de fonduri

O elevă, din Corabia, diagnosticată cu o tumoră, are nevoie de sprijinul oamenilor. Colegii fac apel pentru strângerea de fonduri

O elevă, în vârstă de 18 ani, de la Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza, din Corabia, are nevoie de sprijin financiar. Diagnosticată cu o tumoră pe creier, tânăra va urma un tratament costisitor după intervenţie. Colegii s-au mobilizat şi cer sprijinul oamenilor de bine, astfel încât tânăra să depăşească perioada dificilă pe care o traversează. 

Foto Pensia minimă garantată a crescut la 1.125 de lei. Majorările prevăzute în acest an

Pensia minimă garantată a crescut la 1.125 de lei. Majorările prevăzute în acest an

Casa Judeţeană de Pensii Olt anunţă majorările aplicate cu data de 1 ianuarie 2023. Astfel, punctul de pensie a crescut de la 1.586 de lei, cât era în 2022, la 1.785 de lei – cu 12,5% mai mult, iar valoarea indemnizației sociale pentru pensionari a crescut și ea, cu 125 de lei (de la 1.000 la 1.125 de lei).

Foto S-a majorat ajutorul de deces la 6.789 de lei, de la 1 ianuarie

S-a majorat ajutorul de deces la 6.789 de lei, de la 1 ianuarie

S-a majorat, începând cu 1 ianuarie, ajutorul de decese. Astfel, în cazul decesului persoanei asigurate sau pensionarului, ajutorul acordat de stat este de 6.789 de lei, iar în cazul decesului unui membru de familie suma este de 3.395 de lei.

Foto „Împreună pentru Răzvan”, acţiune caritabilă a copiilor, părinţilor şi cadrelor didactice la GPP Nr.2, GPP Nr. 7 şi Şcoala „Nicolae Iorga” Slatina

„Împreună pentru Răzvan”, acţiune caritabilă a copiilor, părinţilor şi cadrelor didactice la GPP Nr.2, GPP Nr. 7 şi Şcoala „Nicolae Iorga” Slatina

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina, în colaborare cu Grădinița cu program prelungit nr. 7 Slatina, Grădinița cu program prelungit  nr. 5 Slatina și Școala gimnazială „Nicolae Iorga” Slatina, a organizat în perioada 25 noiembrie- 21 decembrie 2022 actiunea caritabilă ”ÎMPREUNĂ PENTRU RĂZVAN”. Activitatea a avut ca scop principal  colectarea unor sume de bani din donații oferite de părinții copiiilor înscriși în unitățile de învățământ pentru sprijinirea familiei lui Răzvan, un preșcolar aflat în dificultate.

Foto Trei cursuri de formare profesională, în luna ianuarie, pentru şomerii din Olt

Trei cursuri de formare profesională, în luna ianuarie, pentru şomerii din Olt

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau care doresc să se reorienteze din punct de vedere profesional pot urma, în luna ianuarie, cursuri de formare profesională organizate de AJOFM Olt. Meseriile în care se vor organiza cursuri sunt îngrijitor spaţii verzi, frizer şi manichiurist. 

Foto O fetiţă, de doar 8 ani, duce o suferinţă prea mare. Orice sumă donată o poate ajuta să ajungă în Turcia

O fetiţă, de doar 8 ani, duce o suferinţă prea mare. Orice sumă donată o poate ajuta să ajungă în Turcia

Ecaterina este o fetiţă de doar 8 ani, pentru care durerea şi suferinţa au ajuns de nesuportat. Durerile sunt atât de îngrozitoare, încât nici să fie atinsă nu mai suportă. Totul a pornit de la o măsea. Ecaterinei i-a fost scoasă mandibula, însă cancerul s-a extins, răspândindu-se în tot corpul. Fetiţa are metastaze la oase, măduva spinării şi la plămâni. Speranţa vine din Turcia, însă intervenţia costă 90.000 de dolari, sumă imposibil de strâns de către părinţi. Orice sumă donată, o poate ajuta să ajungă la tratament în străinătate.

Foto Trei firme, din Olt, amendate pentru munca la negru în luna noiembrie

Trei firme, din Olt, amendate pentru munca la negru în luna noiembrie

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a aplicat, în luna noiembrie, amenzi în valoare de 69.000 de lei, dintre care 50.000 de lei pentru munca la negru. Trei angajatori din judeţul Olt, din localităţile Priseaca, Ipoteşti şi Izbiceni, au fost depistaţi cu muncitori fără forme legale. 

Foto Anca are nevoie de sprijinul nostru. Un cancer descoperit în septembrie i-a dat viaţa peste cap tinerei mame

Anca are nevoie de sprijinul nostru. Un cancer descoperit în septembrie i-a dat viaţa peste cap tinerei mame

Anca, o tânără mămică, originară din Slatina, diagnosticată cu cancer la stomac are urgent nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Crunta boală a fost depistată în timp ce era însărcinată cu cel de-al doilea copil, la care a fost nevoită de renunţe. Singura şansă la viaţă o reprezintă scoaterea stomacului, însă costurile intervenţiei se ridică la aproximativ 60.000 de EURO, sumă imposibilă pentru Anca şi familia ei. Orice ajutor, cât de mic, poate conta în lupta ei pentru a-i rămâne aproape fetiţei sale de doar şase ani. 

Foto 6,12% - rata şomajului în Olt

6,12% - rata şomajului în Olt

Rata şomajului este în creştere în judeţul Olt. Potrivit datelor AJOFM Olt, sunt aproape 8.000 de persoane aflate în evidenţele insituţiei, rata şomajului ajungând astfel la 6,12%.

Nu mai sunt