Social

Foto ITM Olt, controale la firmele care comercializează articole pirotehnice

ITM Olt, controale la firmele care comercializează articole pirotehnice

Inspectoratul Teritoriale de Muncă Olt a verificat, în această perioadă, firmele care comercializează articole pirotehnice. Pentru neregulile constatate, o societate cu punct de lucru în Slatina a fost amendată cum suma de 5.000 de lei.

Foto CJP Olt a alocat primele bilete de tratament din acest an

CJP Olt a alocat primele bilete de tratament din acest an

S-au alocat primele bilete de tratament, din 2024, pensionarilor din judeţul Olt. Cele 41 de bilete sunt în staţiunile Amara, Bala, Covasna, Olăneşti, Pucioasa şi Buziaş. Data de plecare în staţiune este 19-20 februarie. 

Foto ITM Olt a aplicat, în ianuarie, amenzi în valoare de 18.000 de lei

ITM Olt a aplicat, în ianuarie, amenzi în valoare de 18.000 de lei

Firmele de construcţii, comerţ,agricultură, transport rutier de mărfuri şi persoane au fost verificate, în luna ianuarie, de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt. S-au aplicat amenzi în valoare de 18.000 de lei pentru nereguli legate de neplata lunară a drepturilor salariale, neacordarea echipamentului de muncă sau necompensarea orelor suplimentare. 

Foto Saloanele de înfrumuseţare au fost verificate de ITM Olt

Saloanele de înfrumuseţare au fost verificate de ITM Olt

ITM Olt a desfăşurat, în perioada 17-20 ianuarie, controale pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniile coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare. Nu s-au depistat deficienţe majore, un salon din Slatina fiind sancţionat cu avertisment.

Foto Cursuri de formare profesională pentru 56 de persoane prin AJOFM Olt

Cursuri de formare profesională pentru 56 de persoane prin AJOFM Olt

Persoanele care nu au un loc de muncă, dar care doresc să obţină un atestat profesional în meserii cerute pe piaţa muncii, pot urma, gratuit, în luna februarie, cursuri prin intermediul AJOFM Olt. Cursurile sunt în meseriile de bucătar, manichiurist, ajutor de bucătar şi agent de securitate.

Foto Subvenţii prin AJOFM Olt pentru angajatorii care încadrează în muncă persoane din categoriile vulnerabile

Subvenţii prin AJOFM Olt pentru angajatorii care încadrează în muncă persoane din categoriile vulnerabile

Angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri întreţinători unici de familii primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă egală cu un salariu minim brut pe ţară în vigoare, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin doi ani. De asemenea, subvenţionate sunt şi locurile de muncă ale absolvenţilor.

Foto Peste 150 de locuri de muncă vacante prin intermediul EURES

Peste 150 de locuri de muncă vacante prin intermediul EURES

Peste 150 de locuri  de muncă vacante, prin interemediul EURES, platformă accesibilă inclusiv oltenilor. Cele mai multe locuri de muncă sunt în Irlanda, printre meseriile oferite fiind măcelar, asistent vânzări şi ajutor de bucătar.

Foto S-a majorat la 7.567 de lei ajutorul de deces

S-a majorat la 7.567 de lei ajutorul de deces

S-a majorat, de la 1 ianuarie, 2024, cuantumul ajutorului de deces, la 7.567 de lei în cazul persoanei asigurate sau a pensionarului. În cazul decesului unui membru de familie a persoanei asigurate, valoarea ajutorului s-a majorat la 3.784 de lei. Anul trecut, potrivit datelor furnizate de Casa de Pensii Olt s-au acordat peste 5.000 de ajutoare de deces.

Foto ITM Olt a aplicat amenzi în valoare de peste 25.000 de lei, în ultima lună din 2023

ITM Olt a aplicat amenzi în valoare de peste 25.000 de lei, în ultima lună din 2023

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a aplicat, în ultima lună a anului 2023, amenzi în valoare de 26.300 de lei. Cele mai multe nereguli depistate la angajatorii verificaţi au fost legate de neplata la timp a drepturilor salariale, neacordarea concediului de odihnă şi neplata orelor suplimentare.

Foto ITM Olt a verificat agenţii de plasare a forţei de muncă în străinătate

ITM Olt a verificat agenţii de plasare a forţei de muncă în străinătate

Şase agenţi de plasare a forţei de muncă în străinătate sunt înregistraţi, la nivelul judeţului Olt, la Inspectoratul Teritorial de Muncă. În urma controalelor efectuate în perioada 12-15 decembrie, inspectorii ITM Olt nu au depistat nereguli în ceea ce priveşte activitatea acestora.

Foto Trei cursuri de formare profesională, în luna ianuarie, pentru şomerii din Olt

Trei cursuri de formare profesională, în luna ianuarie, pentru şomerii din Olt

42 de persoane vor putea urma gratuit, în luna ianuarie, cursuri de formare profesională, prin AJOFM Olt, dacă nu au un loc de muncă.  De asemenea, cursurile poate fi urmate şi de cei care vor să se reorienteze din punct de vedere profesional. Meseriile în care se vor organiza cursuri sunt: ospătar, manichiurist  şi competenţe digitale.

Foto Ziua ANOFM - 25 de ani de performanță în ocupare

Ziua ANOFM - 25 de ani de performanță în ocupare

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, slătineanul Florin Cotoşman, a vorbit, cu prilejul a 25 de ani de la înfiinţarea insituţiei despre realizările şi obiectivele din ultima perioadă. De asemenea, acesta a transmis şi un mesaj cu prilejul sărbătoririi Zilei ANOFM.

Foto ITM Olt a dat amenzi în valoare de 32.500 de lei în luna noiembrie

ITM Olt a dat amenzi în valoare de 32.500 de lei în luna noiembrie

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a aplicat amenzi, în luna noiembrie, în valoare de 32.500 de lei, pentru mai multe nereguli depistate în timpul controalelor la societăţi de construcţii, transport rutier de marfă şi agricultură. 

Foto Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) își reafirmă angajamentul de a lupta împotriva violenței domestice

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) își reafirmă angajamentul de a lupta împotriva violenței domestice

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați a organizat Conferința națională de promovare a serviciilor specializate pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, create prin Proiectul Predefinit „Sprijin pentru implementarea Convenției de la Istanbul în România”, la Slatina, în data de 24.11.2023.

Foto Meci caritabil organizat de Dârjovul Valea Mare pentru tânărul poliţist care are nevoie de o proteză

Meci caritabil organizat de Dârjovul Valea Mare pentru tânărul poliţist care are nevoie de o proteză

Jucătorii echipei Dârjovul Valea Mare organizează vineri, 10 noiembrie, de la ora 19.30, în sala de sport din localitate, un meci de fotbal în scop caritabil, pentru poliţistul în vârstă de 30 de ani, care şi-a pierdut piciorul stâng, în urma unui grav accident de circulaţiei. Pentru a duce o viaţă normală, Andrei, tatăl unui băieţel de doar câteva luni, are nevoie de o proteză ale cărei costuri depăşesc cu mult posibilităţile familie. Prin urmare, orice sumă donată contează enorm. 

Foto Restaurant din Slatina depistat cu şase persoane care munceau fără forme legale

Restaurant din Slatina depistat cu şase persoane care munceau fără forme legale

Un restaurant, din Slatina, a fost depistat de către inspectorii ITM Olt cu şase persoane care lucrau fără forme legale. Societatea, din Argeş, cu punct de lucru în municipiul Slatina, a fost amendată cu 120.000 de lei, câte 20.000 de lei pentru fiecare persoană depistată. Tot în timpul controalelor derulate în octombrie, o societate din Tufeni, din domeniul transportului, a fost amendată cu 20.000 de lei.

Foto Amenzi în valoare de 29.000 de lei aplicate transportatorilor rutieri de către ITM Olt

Amenzi în valoare de 29.000 de lei aplicate transportatorilor rutieri de către ITM Olt

Transportatorii rutieri din judeţul olt au fost controalţi, în perioada 16-27 octombrie, de către inspectorii ITM Olt. Un angajator din Tufeni a fost amendat cu 20.000 de lei pentru munca la negru, iar alţi doi, unul din Slatina, iar altul din Tufeni, pentru alte nereguli, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 29.000 de lei. 

Foto VIDEO&FOTO. Peste 800 de locuri de muncă vacante în Olt. Puţine persoane s-au prezentat la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi

VIDEO&FOTO. Peste 800 de locuri de muncă vacante în Olt. Puţine persoane s-au prezentat la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi

Peste 800 de locuri de muncă, în diverse domenii de activitate, au fost oferite de către angajatorii din judeţul Olt la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, eveniment organizat vineri, 27 octombrie, în Slatina şi în Caracal.  Interesul pentru oferta angajatorilor a fost destul de scăzut, numărul persoanelor care au trecut pragul evenimentului fiind cu mult sub numărul de locuir de muncă vacante.

Foto Termenul de valabilitate al certificatului de handicap ireversibil devine permanent

Termenul de valabilitate al certificatului de handicap ireversibil devine permanent

Persoanele cu handicap nu se vor mai prezenta la evaluările periodice ale comisiei de specialitate, termenul certificatului fiind unul permanent, prevede un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, adoptat marţi, cu majoritate de voturi - 265, de Camera Deputaţilor.

Foto 122 de locuri de muncă anunţate cu o săptămână înaintea organizării Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi

122 de locuri de muncă anunţate cu o săptămână înaintea organizării Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi

Doar 122 de locuri de muncă sunt anunţate, înainte cu o săptămână de organizarea Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, de către angajatorii din judeţul Olt. Evenimentul în care cei ieşiţi de pe băncile şcolii, şi nu numai, vor avea ocazia să-şi găsească o slujbă, va avea loc vineri, 27 octombrie, cu începere de la ora 9.00, în Slatina şi Caracal.

Nu mai sunt