Social

Foto Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) își reafirmă angajamentul de a lupta împotriva violenței domestice

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) își reafirmă angajamentul de a lupta împotriva violenței domestice

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați a organizat Conferința națională de promovare a serviciilor specializate pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, create prin Proiectul Predefinit „Sprijin pentru implementarea Convenției de la Istanbul în România”, la Slatina, în data de 24.11.2023.

Foto Meci caritabil organizat de Dârjovul Valea Mare pentru tânărul poliţist care are nevoie de o proteză

Meci caritabil organizat de Dârjovul Valea Mare pentru tânărul poliţist care are nevoie de o proteză

Jucătorii echipei Dârjovul Valea Mare organizează vineri, 10 noiembrie, de la ora 19.30, în sala de sport din localitate, un meci de fotbal în scop caritabil, pentru poliţistul în vârstă de 30 de ani, care şi-a pierdut piciorul stâng, în urma unui grav accident de circulaţiei. Pentru a duce o viaţă normală, Andrei, tatăl unui băieţel de doar câteva luni, are nevoie de o proteză ale cărei costuri depăşesc cu mult posibilităţile familie. Prin urmare, orice sumă donată contează enorm. 

Foto Restaurant din Slatina depistat cu şase persoane care munceau fără forme legale

Restaurant din Slatina depistat cu şase persoane care munceau fără forme legale

Un restaurant, din Slatina, a fost depistat de către inspectorii ITM Olt cu şase persoane care lucrau fără forme legale. Societatea, din Argeş, cu punct de lucru în municipiul Slatina, a fost amendată cu 120.000 de lei, câte 20.000 de lei pentru fiecare persoană depistată. Tot în timpul controalelor derulate în octombrie, o societate din Tufeni, din domeniul transportului, a fost amendată cu 20.000 de lei.

Foto Amenzi în valoare de 29.000 de lei aplicate transportatorilor rutieri de către ITM Olt

Amenzi în valoare de 29.000 de lei aplicate transportatorilor rutieri de către ITM Olt

Transportatorii rutieri din judeţul olt au fost controalţi, în perioada 16-27 octombrie, de către inspectorii ITM Olt. Un angajator din Tufeni a fost amendat cu 20.000 de lei pentru munca la negru, iar alţi doi, unul din Slatina, iar altul din Tufeni, pentru alte nereguli, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 29.000 de lei. 

Foto VIDEO&FOTO. Peste 800 de locuri de muncă vacante în Olt. Puţine persoane s-au prezentat la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi

VIDEO&FOTO. Peste 800 de locuri de muncă vacante în Olt. Puţine persoane s-au prezentat la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi

Peste 800 de locuri de muncă, în diverse domenii de activitate, au fost oferite de către angajatorii din judeţul Olt la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, eveniment organizat vineri, 27 octombrie, în Slatina şi în Caracal.  Interesul pentru oferta angajatorilor a fost destul de scăzut, numărul persoanelor care au trecut pragul evenimentului fiind cu mult sub numărul de locuir de muncă vacante.

Foto Termenul de valabilitate al certificatului de handicap ireversibil devine permanent

Termenul de valabilitate al certificatului de handicap ireversibil devine permanent

Persoanele cu handicap nu se vor mai prezenta la evaluările periodice ale comisiei de specialitate, termenul certificatului fiind unul permanent, prevede un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, adoptat marţi, cu majoritate de voturi - 265, de Camera Deputaţilor.

Foto 122 de locuri de muncă anunţate cu o săptămână înaintea organizării Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi

122 de locuri de muncă anunţate cu o săptămână înaintea organizării Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi

Doar 122 de locuri de muncă sunt anunţate, înainte cu o săptămână de organizarea Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, de către angajatorii din judeţul Olt. Evenimentul în care cei ieşiţi de pe băncile şcolii, şi nu numai, vor avea ocazia să-şi găsească o slujbă, va avea loc vineri, 27 octombrie, cu începere de la ora 9.00, în Slatina şi Caracal.

Foto Rata şomajului în Olt este 5,45%

Rata şomajului în Olt este 5,45%

5,45% este rata şomajului, la sfârşitul lunii august, potrivit datelor furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt.

Foto Tinerii cu vârsta peste 17 ani, din sistemul de protecţie specială, informaţi cu privire la măsurile de sprijin oferite de stat

Tinerii cu vârsta peste 17 ani, din sistemul de protecţie specială, informaţi cu privire la măsurile de sprijin oferite de stat

Tinerii cu vârsta peste 17 ani, din sistemul de protecţie specială, vor participa joi, 14 septembrie, cu începere de la ora 11.00, în sala de sedinţe a CJ Olt, la o întâlnire în care le vor fi prezentate măsurile de sprijin pe care statul le oferă. Campania derulată de DGASPC Olt are un caracter pro-activ şi este inițiată de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Foto Hotelurile şi restaurantele, din Olt, verificate de ITM

Hotelurile şi restaurantele, din Olt, verificate de ITM

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a efectuat, în ultima perioadă, controale la restaurantele şi hotelurile din judeţ. Au fost verificate 35 de societăţi, cu un număr de peste 400 de salariaţi. S-a aplicat o singură amendă, în valoare de 4.000 de lei.

Foto Termen prelungit pentru cumpărarea de vechime în muncă

Termen prelungit pentru cumpărarea de vechime în muncă

155 de persoane din judeţul Olt au plătit pentru a-şi cumpăra vechime în muncă. Termenul până la care cei interesaţi pot plăti pentru a-şi completa stagiul de cotizare în vederea acordării pensiei pentru limita de vârstă este 31 decembrie 2024.

Foto Luca, copilul diagnosticat cu paralizie cerebrală, are în continuare nevoie de sprijin pentru a continua terapiile

Luca, copilul diagnosticat cu paralizie cerebrală, are în continuare nevoie de sprijin pentru a continua terapiile

Luca Mihalache, micuţul din comuna Slătioara, judeţul Olt, diagnosticat cu paralizie cerebrală la naştere,  are în continuare nevoie de sprijinul oamenilor cu suflet, pentru a putea continua terapiile extrem de costisitoare pentru părinţi. Mama micuţului, Georgiana, spune că nu mai face faţă datoriilor, iar Luca are programată o nouă sesiune de terapii la Alba Iulia, în luna octombrie.

Foto ITM Olt va verifica staţiile GPL din judeţ

ITM Olt va verifica staţiile GPL din judeţ

Campanie de verificăre a staţiilor GPL dispusă la nivel naţional de către Inspecţia Muncii. Astfel, începând de astăzi, inspectorii ITM Olt vor verifica modul în care sunt respectate cerinţele de muncă şi protecţia sănătăţii lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul soocietăţilor ce comercializează carburnaţi auto tip GPL.

Foto Aproape 150 de bilete de tratament pentru pensionarii din Olt, în luna septembrie

Aproape 150 de bilete de tratament pentru pensionarii din Olt, în luna septembrie

O nouă serie de bilete de tratament a fost alocată pensionarilor din judeţul Olt. Cele mai multe bilete sunt în staţiunea Olăneşti. Biletele de tratament au data de plecare în staţiune în perioada 11-15 septembrie. Pentru un astfel de bilet, obţinut prin Casa Judeţeană de Pensii Olt, vârstnicii achită jumătate din cuantumul pensiei.

Foto 5,54 %, rata şomajului în judeţul Olt

5,54 %, rata şomajului în judeţul Olt

Potrivit datelor furnizate de AJOFM Olt, rata şomajului la sfârşitul lunii iulie era de 5,54%. Comparativ cu luna precedentă, numărul şomerilor este în creştere.

Foto 42 de persoane din Olt pot urma, în luna septembrie, cursuri de formare profesională prin AJOFM

42 de persoane din Olt pot urma, în luna septembrie, cursuri de formare profesională prin AJOFM

42 de persoane vor putea urma gratuit, în luna septembrie, cursuri de formare profesională, prin AJOFM Olt, dacă nu au un loc de muncă.  De asemenea, cursurile poate fi urmate şi de cei care vor să se reorienteze din punct de vedere profesional. Meseriile în care se vor organiza cursuri sunt: ospătar, manichiurist şi îngrijitor spaţii verzi.

Nu mai sunt