Social

Foto Un copil de doar 11 luni, din Mărunţei, are nevoie de ajutorul nostru

Un copil de doar 11 luni, din Mărunţei, are nevoie de ajutorul nostru

Un copil în vârstă de doar 11 luni, din comuna olteană Mărunţei, are nevoie de ajutorul nostru pentru a avea şansa la viaţă. Cezar Ioan Stan s-a născut cu două tumori pe creier şi deja a fost supus unei ample operaţii chirurgicale pentru ca una dintre acestea, situată pe partea dreaptă, să-i fie extirpată.

Foto Absolvenţii, aşteptaţi să se înregistreze la AJOFM Olt

Absolvenţii, aşteptaţi să se înregistreze la AJOFM Olt

Pentru a beneficia de indemnizaţie de şomaj sau alte facilităţi, absolvenţii insituţiilor de învăţământ sunt aşteptaţi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, în termen de 60 de zile de la absolvire, să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Foto O nouă serie de bilete de tratament pentru pensionarii din Olt

O nouă serie de bilete de tratament pentru pensionarii din Olt

O nouă serie de bilete de tratament pentru pensionarii din judeţul Olt. Tichetele sunt cu data de plecare în staţiune în perioada 27-30 iunie. Cele mai multe sunt în staţiunile Olăneşti şi Căciulata. De asemenea, sunt disponibile bilete de tratament şi în staţiunea Herculane, preferată de olteni.

Foto Oltul, printre primele judeţe unde vor ajunge vouchere oferite persoanelor nevoiaşe

Oltul, printre primele judeţe unde vor ajunge vouchere oferite persoanelor nevoiaşe

Românii cu venituri modeste ar putea beneficia de vouchere oferite de Guvern pe o perioadă de cinci ani. Anunțul a fost făcut de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Acesta a spus că Guvernul negociază cu reprezentanții Comisiei Europene pentru ca voucherele să fie acordate până în anul 2027.

Foto ITM Olt, amenzi pentru munca la negru

ITM Olt, amenzi pentru munca la negru

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a aplicat, în luna mai, amenzi în valoare de 70.000 de lei, pentru munca la negru. Au fost sancţionate societăţi din Caracal, Corabia, Slatina şi Tufeni.

Foto 4,43% , rata şomajului în Olt

4,43% , rata şomajului în Olt

Potrivit datelor Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, erau înregistrați  7.094  șomeri (din care 3.101 femei), rata șomajului fiind de 4,43% . Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 4,52 %, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,09  pp.

Foto Doar şase persoane, din Ucraina, şi-au găsit un loc de muncă în judeţul Olt

Doar şase persoane, din Ucraina, şi-au găsit un loc de muncă în judeţul Olt

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă, şase persoane care au fugit din calea războiului din Ucraina şi-au găsit o slujbă în judeţul Olt. Cât priveşte situaţia la nivel naţional, în perioada 24 februarie-19 mai au fost înregistrate în REVISAL 2.919 contracte ale cetăţenilor ucraineni.  

Foto O tânără care a început handbalul la CSS Caracal are nevoie de sprijin financiar

O tânără care a început handbalul la CSS Caracal are nevoie de sprijin financiar

O fostă handbalistă are nevoie urgent de sprijinul celor cu suflet mare. Tânăra Adriana Iliescu, care în urmă cu şase ani, a fost diagnosticată  cu o tumoare care se dezvoltă la baza creierului şi afectează rădăcinile nervilor spinali, şi pentru care la acel moment a existat o amplă campanie de strângere de fonduri, are nevoie din nou de AJUTOR. Tinerei, în vârstă de 29 de ani, i-a fost localizată o nouă tumoră cerebrală şi are nevoie de 12.000 de euro pentru un tratament în Turcia.

Foto S-a prelungit perioada de autorecenzare în cadrul Recensământului Populaţiei

S-a prelungit perioada de autorecenzare în cadrul Recensământului Populaţiei

Ca urmare a interesului crescut pentru autorecenzare manifestat de către populaţie, se prelungește perioada de autorecenzare și autorecenzare asistată până la data de 27 mai 2022, iar colectarea datelor de către recenzori prin interviuri față-în-față se va efectua în perioada 31 mai – 17 iulie 2022 (Conform Hotărârii nr. 10/12.05.2022 a Comisiei Centrale pentru Recensământul Populației și Locuințelor 2021).

Foto „Luna Mai-luna promovării economiei sociale”, dezbateri organizate de AJOFM Olt

„Luna Mai-luna promovării economiei sociale”, dezbateri organizate de AJOFM Olt

Sub egida „Luna Mai – luna promovării  economiei sociale” ,  în această săptămână, la sediul Agenţiei Locale Caracal şi la sediul AJOFM Olt, s-au desfăşurat întâlniri cu tema „Economia socială” – principii, obiective și rolul compartimentului pentru economie socială precum și barierele identificate în dezvoltarea sectorului de economie socială”. 

Foto Pregătiri pentru Bursa locurilor de muncă: 22 de angajatori pun la dispoziţie peste 400 de locuri vacante

Pregătiri pentru Bursa locurilor de muncă: 22 de angajatori pun la dispoziţie peste 400 de locuri vacante

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt organizează vineri- 20 mai, începând cu ora 9.00, bursa locurilor de muncă. Evenimentul se va desfăşura, în Slatina, la Casa de Cultură a Tineretului, str. Ecaterina Teodoroiu, dar şi în Caracal, la sediul agenţiei locale a AJOFM. Cu o săptămână înaintea organizării evenimentului, 22 de agenţi economici şi-au anunţat participarea, cu peste 400 de locuri vacante.

Foto S-au aprobat documentele pentru plata şomajului tehnic, în cazul firmelor afectate de războiul din Ucraina

S-au aprobat documentele pentru plata şomajului tehnic, în cazul firmelor afectate de războiul din Ucraina

Angajaţii firmelor afectate direct ori indirect de conflictul din Ucraina, care se află în şomaj tehnic din cauza efectelor războiului, vor primi indemnizaţie de 75% din salariul de bază, suportată din bugetul asigurărilor pentru şomaj. Documentele necesare pentru plata indemizaţiei au fost aprobate şi publicate în Monitorul Oficial.

Foto Rata şomajului, în Olt, a înregistrat o uşoară scădere. Peste 7.000 de persoane se află în evidenţele AJOFM

Rata şomajului, în Olt, a înregistrat o uşoară scădere. Peste 7.000 de persoane se află în evidenţele AJOFM

Potrivit datelor Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, la sfârşitul lunii martie, erau înregistrați  7.248  șomeri (din care 3.139  femei), rata șomajului fiind de 4,52% . Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 4,62 %, în această lună acest indicator a înregistrat o scadere cu 0,09  pp.

Foto 20 mai, ziua organizării Bursei locurilor de muncă de către AJOFM Olt

20 mai, ziua organizării Bursei locurilor de muncă de către AJOFM Olt

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt va organiza, pe data de 20 mai, bursa locurilor de muncă. Astfel, persoanele aflate în căutarea unei slujbe vor putea interacţiona cu angajatorii care au nevoie de forţă de muncă. 

Foto DGASPC Olt a mai angajat, în luna aprilie, alţi doi asistenţi maternali

DGASPC Olt a mai angajat, în luna aprilie, alţi doi asistenţi maternali

DGASPC Olt continuă procesul de recrutare a asistenţilor maternali în cadrul proiectului  „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”. În luna aprilie a acestui an, au fost angajaţi alţi doi asistenţi maternali. De asemenea, s-a organizat un curs de formare inițală în meseria de asistent maternal profesionist la care au participat două persoane.

Foto Peste 100 de bilete de tratament, pentru pensionarii olteni în luna mai

Peste 100 de bilete de tratament, pentru pensionarii olteni în luna mai

Casei Judeţene de Pensii Olt i-au fost repartizate un numar de 109 bilete de tratament balnear aferente seriei a 5-a din care, 96 de bilete au fost alocate în mod automat pe baza cererilor depuse de către persoanele interesate. Cele mai multe bilete sunt în staţiunea Olăneşti. 

Foto Budăi, despre săptămâna de lucru de 4 zile: O posibilitate, pe alocuri, cred că s-ar putea, dar ca să fie obligativitate, exclus

Budăi, despre săptămâna de lucru de 4 zile: O posibilitate, pe alocuri, cred că s-ar putea, dar ca să fie obligativitate, exclus

Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că înainte de a avea discuţii cu specialişti, inclusiv cu cei din domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, dar şi cu partenerii sociali nu va exprima un punct de vedere oficial cu privire la propunerea de modificare a programului de lucru la patru zile pe săptămână, 10 ore pe zi.

Foto ITM Olt, amenzi pentru munca la negru la două societăţi de panificaţie

ITM Olt, amenzi pentru munca la negru la două societăţi de panificaţie

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a efectuat, în perioada 5-8 aprile, controale la societăţile care  au obiect de activitate fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase, dar şi comerț cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie și produselor zaharoase, în magazine specializate. Au fost aplicate amenzi în valoare de 45.000 de lei, iar două societăţi au fost depistate având câte o persoană care nu muncea cu forme legale. 

Foto De ce angajaţii Complexului Energetic Oltenia mor din cauza bolilor de inimă, cu ani înainte de pensie. Legătura directă dintre decese şi condiţiile de muncă, confirmată de specialişti

De ce angajaţii Complexului Energetic Oltenia mor din cauza bolilor de inimă, cu ani înainte de pensie. Legătura directă dintre decese şi condiţiile de muncă, confirmată de specialişti

Un medic specialist cardiolog confirmă legătura dintre decesele tot mai dese ale angajaţilor CE Oltenia şi condiţiile în care muncesc. În ultimul deceniu, din ce în ce mai mulți angajați ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) au decedat din cauza infarctului cauzat de mediul de lucru.

Nu mai sunt