Social

Foto VIDEO&FOTO. Multă lume prezentă la Bursa Locurilor de Muncă organizată în Olt. Oferta angajatorilor a fost una variată

VIDEO&FOTO. Multă lume prezentă la Bursa Locurilor de Muncă organizată în Olt. Oferta angajatorilor a fost una variată

UPDATE: Din cele 810 persoane participante, 402 au fost selectate pentru interviu sau proba de lucru.Peste 700 de locuri de muncă, în diverse domenii de activitate, au fost oferite de către angajatorii din judeţul Olt la Bursa Locurilor de Muncă, eveniment organizat vineri, 17 mai, în Slatina şi în Caracal.  Interesul pentru oferta angajatorilor a fost unul ridicat, foarte multe persoane fiind interesate să-şi găsească un loc de muncă. Salariul, dar şi condiţiile de muncă, oferite de unii angajatori, i-a nemulţumit pe cei care sperau să-şi găsească o slujbă. 

Foto 44 de angajatori cu 531 de locuri de muncă la Bursa organizată vineri, în Slatina şi Caracal

44 de angajatori cu 531 de locuri de muncă la Bursa organizată vineri, în Slatina şi Caracal

Doar 44 de angajatori şi-au anunţat prezenţa cu locuri de muncă la Bursa Locurilor de Muncă organizată vineri, 17 mai, în Slatina şi Caracal. Potrivit AJOFM Olt, angajatorii pun la dispoziţia celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă 531 de job-uri, în diverse domenii de activitate. Dintre acestea, 36 necesită studii superioare.

Foto Două firme din Olt amendate, în aprilie, cu 80.000 de lei, pentru muncă la negru

Două firme din Olt amendate, în aprilie, cu 80.000 de lei, pentru muncă la negru

Controalele inopinate ale inspectorilor ITM Olt scot la iveală, lună de lună, aceleaşi neconformităţi privind legislaţia muncii. Patru persoane, care lucrau la două firme din Olt, au fost depistate că nu aveau contracte de muncă. Societăţile, din Optaşi şi Pleşoiu, au fost sancţionate cu 80.000 de lei. 

Foto Pe 17 mai, în Slatina şi Caracal, se va organiza Bursa Locurilor de Muncă

Pe 17 mai, în Slatina şi Caracal, se va organiza Bursa Locurilor de Muncă

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt organizează vineri - 17 mai 2024, incepând cu ora 9.00, Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau cele care doresc să-şi schimbe job-ul sunt aşteptate la eveniment. 

Foto Peste 1.300 de persoane s-au angajat, în primele trei luni ale anului, cu sprijinul AJOFM Olt

Peste 1.300 de persoane s-au angajat, în primele trei luni ale anului, cu sprijinul AJOFM Olt

Peste 1.300 de persoane şi-au găsit, în primele trei luni ale anului, un loc de muncă prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt. Cele mai multe dintre acestea au studii liceale, urmate de studii gimnaziale. Cele mai puţine persoane încadrate în muncă, în această perioadă, au studii universitare.

Foto Brutăriile, din Olt, verificate de inspectorii ITM

Brutăriile, din Olt, verificate de inspectorii ITM

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a verificat, în perioada 9-12 aprilie, societăţile ce se ocupă cu fabricarea produselor de brutărie şi a produselor făinoase. O firmă a fost amendată cu 2.000 de lei pentru negarantarea în plată a salariului minim brut pe ţară. 

Foto ITM Olt, controale la constructorii din judeţ

ITM Olt, controale la constructorii din judeţ

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a verificat constructorii din judeţ. S-au aplicat amenzi atât în domeniul relaţiilor de muncă, cât şi în ceea ce priveşte sănătatea şi securitatea angajaţilor. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 20.500 de lei. 

Foto Creşele şi grădiniţele, din Olt, verificate de ITM

Creşele şi grădiniţele, din Olt, verificate de ITM

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a verificat, în cadrul unei campanii dispuse la nivel naţional, creşele şi grădiniţele. S-au dispus remedieri în aproape toate locaţiile verificate şi, de asemenea, au fost aplicate două avertismente.

Foto Rata şomajului în judeţul Olt este de 5,55%

Rata şomajului în judeţul Olt este de 5,55%

Rata şomajului la nivelul judeţului Olt, înregistrată în luna februarie, a ajuns la 5,55%. Cele mai multe persoane aflate în căutarea unei slujbe au vârsta între 40 şi 50 de ani. 

Foto Amenzi aplicate de ITM Olt pentru nereguli în supermarket-uri

Amenzi aplicate de ITM Olt pentru nereguli în supermarket-uri

ITM Olt a aplicat amenzi, în supermarketurile din judeţ, depistate cu nereguli privind securitatea şi sănătatea în muncă a angajaţilor. Cea mai mare a amendă, în valoare de 8.000 de lei, a fost aplicată unei socităţi din Ipoteşti, pentru instruire insuficientă a lucrătorilor. 

Foto ITM Olt a amendat societăţile de dezmembrări auto

ITM Olt a amendat societăţile de dezmembrări auto

 O societate de dezmembrări auto, din Corabia, a fost amendată de ITM Olt cu 20.000 de lei, după ce a fost depistată cu o persoană care nu avea contract de muncă. De asemenea, o altă firmă de profil, din Coloneşti, a fost sancţionată cu 1.500 de lei pentru neevidenţierea timpului de lucru al angajaţilor. 

Foto Firmele de curierat, în vizorul ITM Olt

Firmele de curierat, în vizorul ITM Olt

Firmele de curierat vor fi supuse unor ample controale de verificare privind securitatea şi sănătatea în muncă a angajaţilor. Campania Inspectoratului teritorial de Muncă Olt va fi finalizată în luna decembrie.

Foto S-au majorat indemnizaţiile acordate de AJOFM

S-au majorat indemnizaţiile acordate de AJOFM

Indemnizația de șomaj și alte măsuri de stimulare a ocupării forței de muncă aplicate de AJOFM Olt care se raportează la Indicatorul Social de Referință (ISR) au crescut de la 1 martie 2024.

Foto ITM Olt, sancţiuni pentru firmele de pază

ITM Olt, sancţiuni pentru firmele de pază

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a efectuat un amplu control la firmele de protecţie şi pază. Două societăţi din Slatina au fost sancţionate în urma neregulilor depistate.

Foto Asociaţia Nagual: Programul „Regăsire” - Terapie gratuită pentru dependenții de alcool și droguri

Asociaţia Nagual: Programul „Regăsire” - Terapie gratuită pentru dependenții de alcool și droguri

„Regăsire” este programul pe care Asociaţia Nagual îl desfăşoară pentru sprijinirea celor diagnosticaţi cu comportament adictiv, fie că veste vorba despre dependenţa de alcool, fie ca este cea de droguri. 10 persoane vor beneficia de terapie psihologică şi psihiatrică gratuită, în cadrul unui grup terapeutic. 

Foto ITM Olt, controale la firmele care comercializează articole pirotehnice

ITM Olt, controale la firmele care comercializează articole pirotehnice

Inspectoratul Teritoriale de Muncă Olt a verificat, în această perioadă, firmele care comercializează articole pirotehnice. Pentru neregulile constatate, o societate cu punct de lucru în Slatina a fost amendată cum suma de 5.000 de lei.

Foto CJP Olt a alocat primele bilete de tratament din acest an

CJP Olt a alocat primele bilete de tratament din acest an

S-au alocat primele bilete de tratament, din 2024, pensionarilor din judeţul Olt. Cele 41 de bilete sunt în staţiunile Amara, Bala, Covasna, Olăneşti, Pucioasa şi Buziaş. Data de plecare în staţiune este 19-20 februarie. 

Foto ITM Olt a aplicat, în ianuarie, amenzi în valoare de 18.000 de lei

ITM Olt a aplicat, în ianuarie, amenzi în valoare de 18.000 de lei

Firmele de construcţii, comerţ,agricultură, transport rutier de mărfuri şi persoane au fost verificate, în luna ianuarie, de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt. S-au aplicat amenzi în valoare de 18.000 de lei pentru nereguli legate de neplata lunară a drepturilor salariale, neacordarea echipamentului de muncă sau necompensarea orelor suplimentare. 

Foto Saloanele de înfrumuseţare au fost verificate de ITM Olt

Saloanele de înfrumuseţare au fost verificate de ITM Olt

ITM Olt a desfăşurat, în perioada 17-20 ianuarie, controale pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniile coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare. Nu s-au depistat deficienţe majore, un salon din Slatina fiind sancţionat cu avertisment.

Foto Cursuri de formare profesională pentru 56 de persoane prin AJOFM Olt

Cursuri de formare profesională pentru 56 de persoane prin AJOFM Olt

Persoanele care nu au un loc de muncă, dar care doresc să obţină un atestat profesional în meserii cerute pe piaţa muncii, pot urma, gratuit, în luna februarie, cursuri prin intermediul AJOFM Olt. Cursurile sunt în meseriile de bucătar, manichiurist, ajutor de bucătar şi agent de securitate.

Foto Subvenţii prin AJOFM Olt pentru angajatorii care încadrează în muncă persoane din categoriile vulnerabile

Subvenţii prin AJOFM Olt pentru angajatorii care încadrează în muncă persoane din categoriile vulnerabile

Angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri întreţinători unici de familii primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă egală cu un salariu minim brut pe ţară în vigoare, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin doi ani. De asemenea, subvenţionate sunt şi locurile de muncă ale absolvenţilor.

Nu mai sunt