Social

Foto Absolvenţii promoţiei 2023 sunt aşteptaţi să se înregistreze la AJOFM Olt

Absolvenţii promoţiei 2023 sunt aşteptaţi să se înregistreze la AJOFM Olt

Pentru a beneficia de indemnizaţie de şomaj sau alte facilităţi, absolvenţii insituţiilor de învăţământ sunt aşteptaţi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, în termen de 60 de zile de la absolvire, să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Foto Şase asistenţi maternali au fost angajaţi de DGASPC Olt de la începutul anului

Şase asistenţi maternali au fost angajaţi de DGASPC Olt de la începutul anului

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt continuă, în cadrul unui proiect derulat încă din 2019, să angajeze asistenţi maternali. De la începutul anului 2023, alte şase persoane au fost angajate, iar trei persoane au urmat cursuri de formare profesională în meseria de asistent maternal.

Foto O nouă serie de bilete de tratament, la mare şi la munte, pentru pensionarii din Olt

O nouă serie de bilete de tratament, la mare şi la munte, pentru pensionarii din Olt

Casa Judeţeană de Pensii Olt anunţă o nouă serie de bilete de tratament, în staţiuni precum Olăneşti, Mangalia, Neptun sau Pucioasa. Biletele au data de plecare în staţiune în perioada 7-11 iunie. Pentru un tichet, care include cazare, masă şi proceduri de tratament, pensionarii achită jumătate din cuantumul pensiei.

Foto VIDEO&FOTO. Multe persoane interesate de găsirea unui loc de muncă în cadrul Bursei organizate la Slatina

VIDEO&FOTO. Multe persoane interesate de găsirea unui loc de muncă în cadrul Bursei organizate la Slatina

Interes destul de ridicat pentru găsirea unui loc de muncă în cadrul Bursei organizate vineri dimineaţă, în Slatina, dar şi în Caracal. Oferta angajatorilor a fost destul de bogată, fiind oferite peste 500 de locuri de muncă, în multe domenii de activitate. Cei mai mulţi dintre cei care au trecut pragul evenimentului erau trecuţi de 45 de ani, pentru aceştia fiind acordate şi o serie de facilităţi la angajare.

Foto Bursa locurilor de muncă: Peste 500 de locuri de muncă puse la dispoziţie de angajatorii olteni

Bursa locurilor de muncă: Peste 500 de locuri de muncă puse la dispoziţie de angajatorii olteni

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt organizează vineri, 12 mai, începând cu ora 9.00, bursa locurilor de muncă. Evenimentul se va desfăşura, în Slatina, la Casa de Cultură a Sindicatelor, dar şi în Caracal, la sediul agenţiei locale a AJOFM. Cu o zi înaintea organizării evenimentului, 44 de agenţi economici şi-au anunţat participarea, cu peste 500 de locuri vacante.

Foto AJOFM Olt anunţă peste 300 de locuri de muncă, pentru bursa organizată pe 12 mai

AJOFM Olt anunţă peste 300 de locuri de muncă, pentru bursa organizată pe 12 mai

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt organizează vineri, 12 mai, începând cu ora 9.00, bursa locurilor de muncă. Evenimentul se va desfăşura, în Slatina, la Casa de Cultură a Sindicatelor, dar şi în Caracal, la sediul agenţiei locale a AJOFM. Cu o săptămână înaintea organizării evenimentului, 32 de agenţi economici şi-au anunţat participarea, cu peste 300 de locuri vacante.

Foto Firme din Caracal şi Balş, depistate cu angajaţi care munceau la negru

Firme din Caracal şi Balş, depistate cu angajaţi care munceau la negru

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a aplicat, în luna aprilie, două amenzi în valoare totală de 40.000 de lei, pentru munca la negru. Au fost sancţionate societăţi de comerţ din Caracal şi Balş, fiecare fiind depistată cu câte o persoană care nu avea forme legale de muncă.

Foto ITM Olt a marcat, alături de angajatori şi angajaţi, Ziua Mondială a Sănătăţii şi Securităţii în Muncă

ITM Olt a marcat, alături de angajatori şi angajaţi, Ziua Mondială a Sănătăţii şi Securităţii în Muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a marcat Ziua mondială a securității și sănătății în muncă, la eveniment fiind invitați să participe angajatori, reprezentanți ai acestora, lucrători desemnaţi pentru a se ocupa de activităţile de prevenire şi protecţie, lucrători cu răspunderi specifice în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă și reprezentanţi ai partenerilor sociali.

Foto  Bursa Locurilor de Muncă se va organiza pe 12 mai, în Slatina şi Caracal

Bursa Locurilor de Muncă se va organiza pe 12 mai, în Slatina şi Caracal

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea forţei de Muncă Olt va organiza, pe data de 12 mai, cu începere de la ora 9.00, Bursa Locurilor de Muncă. În Slatina evenimentul va fi organizat la Casa de Cultură a Sindicatelor, iar în Caracal, în sediul agenţiei locale.

Foto 6,23 % , rata şomajului în Olt

6,23 % , rata şomajului în Olt

6, 23% este rata şomajului, înregistrată la sfârşitul lunii martie, în Olt. Potrivit AJOFM Olt, dintre şomerii aflaţi în evidenţele insituţiei, doar 1.000 beneficiază de ajutor de şomaj.

Foto ITM Olt, controale în benzinării

ITM Olt, controale în benzinării

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt desfăşoară, în această perioadă, o campanie privind verificarea modului în care angajatorii respectă normele de protecţie ale salariaţilor în domeniul carburanţilor.

Foto ITM Olt, controale în domeniul transporturilor rutiere

ITM Olt, controale în domeniul transporturilor rutiere

Inspectoratul teritorial de Muncă Olt desfăşoară, în perioada 01 martie – 31 decembrie 2023 (trimestrele I-IV), campania națională în domeniul transporturilor rutiere interne de marfă și călători, privind respectarea de către angajatori și lucrători a cerințelor minime de sucuritate și sănătate în muncă.

Foto Săptămâna Patimilor. Deniile

Săptămâna Patimilor. Deniile

Săptămâna Patimilor exprimă perioada de la Florii până în Sâmbăta cea Mare inclusiv. Conform rânduielilor canonice, în această săptămână se ajunează până spre seară. Caracteristica esențială a acestei săptămâni sunt Deniile.

Foto Controale în domeniul construcţiilor, desfăşurate de ITM Olt

Controale în domeniul construcţiilor, desfăşurate de ITM Olt

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt anunţă controale în domeniul construcţiilor. Verificările vizează modul în care angajatorii respectă prevederile legate de prevenirea căderilor de la înălţime şi surpării malurilor de pâmânt. 

Foto 6,37%, rata şomajului în Olt

6,37%, rata şomajului în Olt

Potrivit datelor furnizate de AJOFM, rata şomajului în Olt, la sfârşitul lunii februarie, era de 6,37%. Din totalul şomerilor, doar puţin peste 1.000 de persoane beneficiază de ajutor de şomaj. 

Foto Cursuri de formare profesională, în luna aprilie, pentru şomerii din Olt

Cursuri de formare profesională, în luna aprilie, pentru şomerii din Olt

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau care doresc să se reorienteze din punct de vedere profesional pot urma, în luna aprilie, unul dintre cele şase cursuri de formare profesională organizate de AJOFM Olt în meseriile infirmieră, frizer, bucătar, manichiurist. 

Foto ITM Olt a aplicat sancţiuni unor angajatori, din Caracal şi Rusăneşti

ITM Olt a aplicat sancţiuni unor angajatori, din Caracal şi Rusăneşti

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a efectuat, în ultima perioadă, controale la agenţii de muncă temporară. S-au aplicat două sancţiuni unor angajatori din Caracal şi Rusăneşti şi au fost dispuse măsuri de remediere a deficienţilor, în urma controalelor la peste 30 de angajatori.

Foto Apel umanitar. Un poliţist de doar 33 de ani, din Olt, tată a două fetiţe, are nevoie de sprijinul nostru pentru a învinge o boală cumplită

Apel umanitar. Un poliţist de doar 33 de ani, din Olt, tată a două fetiţe, are nevoie de sprijinul nostru pentru a învinge o boală cumplită

Ionuţ Daniel Firescu, un poliţist de doar 33 de ani, din Olt, şef al Postului de Poliţie Dăneasa, trece prin momente extrem de dificile. De mai bine de un an, luptă cu o formă agresivă de cancer. După lungi şi chinuitoare şedinţe de radioterapie şi chimioterapie, Ionuţ Daniel, care este tatăl a două fetiţe superbe, trebuie să urmeze un tratament inovator, ţintit pe boală, dar ale cărui costuri depăsesc posibilităţile familiei, preţul tratamentului pentru o lună ridicându-se undeva la mii de euro.

Foto S-au alocat primele bilete de tratament, din anul 2023, pentru pensionarii din Olt

S-au alocat primele bilete de tratament, din anul 2023, pentru pensionarii din Olt

S-a alocat prima serie de bilete de tratament din anul 2023. Judeţului Olt i-au fost repartizate 40 de bilete, cu data de plecare în staţiune în perioada 9-12 martie. Pentru un bilet de tratament, care include cazare, masă şi proceduri terapeutice, pentru o perioadă de 16 zile, pensionarii achită jumătate din valoarea pensiei.

Foto ITM Olt a amendat două societăţi pentru munca la negru, în luna februarie

ITM Olt a amendat două societăţi pentru munca la negru, în luna februarie

O firmă de taxi, din Balş, şi o societate din Bucureşti, cu punct de lucru în Slatina, au fost amendate, în luna februarie, pentru muna la negru. Cele două societăţi au fost amendate cu câte 20.000 de lei, fiind depistate cu câte o persoană care lucra fără forme legale.

Nu mai sunt