Social

Foto 6,12% - rata şomajului în Olt

6,12% - rata şomajului în Olt

Rata şomajului este în creştere în judeţul Olt. Potrivit datelor AJOFM Olt, sunt aproape 8.000 de persoane aflate în evidenţele insituţiei, rata şomajului ajungând astfel la 6,12%.

Foto Un copil de 6 ani, din Slatina, are nevoie de sprijinul oamenilor cu suflet mare pentru a duce o viaţă normală

Un copil de 6 ani, din Slatina, are nevoie de sprijinul oamenilor cu suflet mare pentru a duce o viaţă normală

Părinţii unui băieţel de doar 6 ani, din Slatina, fac un apel disperat către toţi cei cu suflet mare, pentru a strânge suma de bani necesară unei intervenţii chirurgicale pentru micuţul lor, care s-a născut cu o malformaţie rară. Răzvan are nevoie de reconstrucţia urechii şi redarea auzului prin impletarea unui apartat auditiv, însă toate acestea implică costuri care depăsesc posibilităţile familiei.  70.000 de euro este costul unei vieţi normale pentru Răzvan, care deşi este doar un copil, ştie că ceva îi lipseşte şi-şi roagă prietenii să se joace în continuare cu el, chiar dacă nu are o urechiuşă.

Foto Mai multe firme din Olt sancţionate pentru munca la negru

Mai multe firme din Olt sancţionate pentru munca la negru

Cinci firme, din Olt, au fost depistate, în luna octombrie, de către inspectorii ITM, cu persoane care munceau fără forme legale. Valoarea amenzilor aplicate s-a ridicat la suma de 140.000 de lei.

Foto Tinerii aflaţi în grija statului, care împlinesc 18 ani, sprijin de 2.500 de lei pe lună până la vârsta de 26 de ani, dacă merg la şcoală sau muncesc

Tinerii aflaţi în grija statului, care împlinesc 18 ani, sprijin de 2.500 de lei pe lună până la vârsta de 26 de ani, dacă merg la şcoală sau muncesc

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt are în grijă 90 de tineri care au împlinit vârsta de 18 ani. Potrivit noului ordin al Ministerul Familiei, aceştia pot primi un sprijin de 2.500 de lei lunar, până la împlinirea vârstei de 26 de ani, dacă îşi continuă studiile sau au un loc de muncă. 

Foto O nouă serie de bilete de tratament pentru pensionarii olteni

O nouă serie de bilete de tratament pentru pensionarii olteni

O nouă serie de bilete de tratament pentru pensionari. Potrivit CJP Olt, în seria a XVII-a, au fost primite 55 de bilete, care sunt alocate pensionarilor, în baza cererilor depuse. Biletele au data de prezentare în staţiune în perioada 16-19 noiembrie. Cele mai multe sunt la Bala şi Olăneşti. 

Foto Şomerii din Olt pot participa, în noiembrie, la cursuri de formare profesională

Şomerii din Olt pot participa, în noiembrie, la cursuri de formare profesională

Şomerii din judeţul Olt sau persoanele care doresc să se reorienteze din punct de vedere profesional pot participa, în luna noiembrie, la trei cursuri de formare profesională organizate de AJOFM Olt. Cursurile se vor organiza în meseriile de cofetar, frizer şi competenţe digitale. 

Foto 5,70%, rata şomajului în Olt

5,70%, rata şomajului în Olt

Rata şomajului la nivelul judeţului Olt este în creştere. Potrivit datelor furnizate de AJOFM Olt, la sfârşitul lunii septembrie, aceasta a ajuns la 5,70%, înregistrând o creştere de peste un procent faţă de luna anterioară.

Foto DGASPC Olt a angajat, în acest an, zece asistenţi maternali

DGASPC Olt a angajat, în acest an, zece asistenţi maternali

În cadrul unui proiect destinat îngrijirii copiilor, Direcţia de Asistenţă şi Protecţia Copilului Olt a anagajt, în acest an, zece asistenţi maternali. Solicitările au fost multe, însă în urma evaluării, jumătate au fost respinse. Campania de angajare de asistenţi maternali va continua şi în anul 2023.

Foto 150 de bilete de tratament au fost alocate pensionarilor olteni

150 de bilete de tratament au fost alocate pensionarilor olteni

O nouă serie de bilete de tratament este alocată pensionarilor prin Casa Judeţeană de Pensii. Biletele au data de plecare în staţiune în perioada 2-5 noiembrie. Cele mai multe sunt în staţiunea Căciulata. Pentru un bilet de tratament, vârstnicii achită jumătate din cuantumul pensiei.

Foto ITM Olt a aplicat peste 100 de sancţiuni, în luna septembrie, angajatorilor din judeţ

ITM Olt a aplicat peste 100 de sancţiuni, în luna septembrie, angajatorilor din judeţ

Peste 100 de sancţiuni, marea majoritate avertismente, dar şi două amenzi, au fost aplicate de inspectorii ITM Olt, în luna septembrie, firmelor din judeţ. Cele mai multe nereguli depistate sunt legate de acordarea salariilor la data înscrisă pe contract, neacordarea repausului săptămânal şi concediului de odihnă, dar şi lipsa echipamentului de protecţie.

Foto 4,59%, rata şomajului în Olt

4,59%, rata şomajului în Olt

Potrivit datelor AJOFM Olt, rata şomajului a înregistrat o uşoară creştere iulie, comparativ cu luna precedentă. Cele mai multe persoane care sunt în căutarea unui loc de muncă au vârsta între 40-49 de ani.

Foto Aproape 100 de bilete de tratament, pentru pensionarii olteni, în luna august

Aproape 100 de bilete de tratament, pentru pensionarii olteni, în luna august

Casa Judeţeană de Pensii anunţă alocarea unei noi serii de bilete de tratament, în staţiuni precul Olăneşti, Herculane sau Govora. Pentru un sejur, care implică proceduri balneoclimaterice, pensionarii achită jumătate din cuantumul pensiei. Biletele au data de plecare în staţiune în perioada 14-17 august.

Foto Ce măsuri trebuie să ia angajatorii în aceste zile caniculare, în care Oltul este sub Cod Portocaliu

Ce măsuri trebuie să ia angajatorii în aceste zile caniculare, în care Oltul este sub Cod Portocaliu

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt reamintește angajatorilor prevederile OUG nr.99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă, atunci când temperaturile depăşesc +37°C sau, corelate cu condiţii de umiditate mare, pot fi echivalate cu acest nivel.

Foto Firmele de exploatare forestieră vor fi verificate de ITM Olt

Firmele de exploatare forestieră vor fi verificate de ITM Olt

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt va desfășura, începând cu această lună, acțiunea de verificare a respectării modului de utilizare a echipamentelor de muncă și a tehnologiilor de exploatare în parchetele forestiere, inclusiv la transportul tehnologic a masei lemnoase pe drumurile forestiere din judeţ.

Foto Un copil de doar 11 luni, din Mărunţei, are nevoie de ajutorul nostru

Un copil de doar 11 luni, din Mărunţei, are nevoie de ajutorul nostru

Un copil în vârstă de doar 11 luni, din comuna olteană Mărunţei, are nevoie de ajutorul nostru pentru a avea şansa la viaţă. Cezar Ioan Stan s-a născut cu două tumori pe creier şi deja a fost supus unei ample operaţii chirurgicale pentru ca una dintre acestea, situată pe partea dreaptă, să-i fie extirpată.

Foto Absolvenţii, aşteptaţi să se înregistreze la AJOFM Olt

Absolvenţii, aşteptaţi să se înregistreze la AJOFM Olt

Pentru a beneficia de indemnizaţie de şomaj sau alte facilităţi, absolvenţii insituţiilor de învăţământ sunt aşteptaţi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, în termen de 60 de zile de la absolvire, să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Foto O nouă serie de bilete de tratament pentru pensionarii din Olt

O nouă serie de bilete de tratament pentru pensionarii din Olt

O nouă serie de bilete de tratament pentru pensionarii din judeţul Olt. Tichetele sunt cu data de plecare în staţiune în perioada 27-30 iunie. Cele mai multe sunt în staţiunile Olăneşti şi Căciulata. De asemenea, sunt disponibile bilete de tratament şi în staţiunea Herculane, preferată de olteni.

Nu mai sunt