Politică

Foto Sondaj: Kovesi nu l-ar învinge pe Geoană, la prezidențiale

Sondaj: Kovesi nu l-ar învinge pe Geoană, la prezidențiale

Mircea Geoană ar câștiga primul tur al alegerilor prezidențiale, dacă scrutinul electoral ar avea loc acum. Contracandidații cu șanse ai actualului secretar-general adjunct al NATO, măsurați de casa de sondare Sociopol, ar fi Nicolae Ciucă, din partea PNL, și Laura Codruța Kovesi, actualul procuror-șef european.

Foto Cătălin Grecu (PSD), printre iniţiatorii modificării Legii arendei

Cătălin Grecu (PSD), printre iniţiatorii modificării Legii arendei

Legea arendei a fost depusă în Parlamentul României în procedură de urgență, marcând un moment mult-așteptat de către fermierii care lucrează terenuri în baza contractelor încheiate cu proprietarii de terenuri. Printre iniţiatorii modificărilor legislative se numără deputatul PSD Olt, Cătălin Grecu.

Foto Senatorul Paul Stănescu, printre iniţiatorii unui proiect de modificare a Codului Muncii. Principalele prevederi

Senatorul Paul Stănescu, printre iniţiatorii unui proiect de modificare a Codului Muncii. Principalele prevederi

Paul Stănescu, secretar general al Partidului Social Democrat și senator PSD de Olt, este unul dintre parlamentarii care au venit cu propunerea legislativă pentru completarea articolului 103 al Legii 53 din anul 2003 – Codul muncii. Concret, potrivit senatorului social democrat Stănescu, articolul din Legea Codului muncii trebuie completat cu noi dispoziții prin care să se reglementeze un nou tip de contract, respectiv „contractul de zero ore”.

Foto Lux ca în filme: Băsescu se mută într-un penthouse de 550.000 de euro, după evacuarea din vila RAPPS

Lux ca în filme: Băsescu se mută într-un penthouse de 550.000 de euro, după evacuarea din vila RAPPS

Traian Băsescu se mută într-un penthouse de lux după ce va părăsi vila RAPPS. Fostul șef de stat a pierdut dreptul de ședere în vila de la stat după ce ÎCCJ a decis că a colaborat cu Securitatea. Băsescu e însă departe de a fi văduvit de soartă și lasă vila de protocol pentru un apartament cum extrem de puțin români își permit.

Foto Dragoș Tudorache: REPER țintește 40% din electorat și va avea doctrină liberală. Nu este partidul lui Cioloș

Dragoș Tudorache: REPER țintește 40% din electorat și va avea doctrină liberală. Nu este partidul lui Cioloș

Partidul Reînnoim Proiectul European al României (REPER) nu este partidul lui Dacian Cioloș, ci al acelora care vor avea încredere în noul proiect politic, a declarat europarlamentarul Dragoș Tudorache, la interviurile Digi24.ro. Potrivit acestuia, fondatorii REPER nu și-au asumat deocamdată o viziune și un program politic, ci acestea urmează să fie stabilite împreună cu viitorii membri ai partidului. Cu toate acestea, Tudorache a subliniat faptul că REPER și-a asumat o doctrină a „liberalismului etic”.

Nu mai sunt