Politică

Foto Ben Oni Ardelean își anunță plecarea din PNL: Inițiez un nou proiect politic

Ben Oni Ardelean își anunță plecarea din PNL: Inițiez un nou proiect politic

Deputatul PNL Ben Oni Ardelean a anunțat, miercuri, că pregătește un nou proiect politic „ca un răspuns la provocările complexe cu care se confruntă România în prezent şi la deziluzia tot mai răspândită în rândul cetăţenilor faţă de clasa politică din România”. 

Foto Comisia Europeană a anunțat oficial încheierea MCV pentru Bulgaria și România

Comisia Europeană a anunțat oficial încheierea MCV pentru Bulgaria și România

Comisia Europeană încheie în mod oficial Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) pentru Bulgaria și România, se arată într-un comunicat al instituției. MCV a fost introdus la aderarea Bulgariei și a României la Uniunea Europeană în 2007 ca măsură tranzitorie pentru a facilita progresele în domeniile reformei judiciare și luptei împotriva corupției, precum și în ceea ce privește criminalitatea organizată în cazul Bulgariei. 

Foto Lupta internă din PNL Olt continuă: Emanuel Oproiu, mutat de la ISCIR la ANL, în locul lui Gabriel Stanciu

Lupta internă din PNL Olt continuă: Emanuel Oproiu, mutat de la ISCIR la ANL, în locul lui Gabriel Stanciu

Ion-Emanuel Oproiu, şeful Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR), a fost numit de ministrul Dezvoltării Ioan Veştea în funcţia de director general al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), potrivit unor surse politice. El îl înlocuieşte în funcţie pe Gabriel Ionuț Stanciu.

Foto Ziua în care s-a fâsâit planul lui Ştirbu de a pune mâna pe PNL Olt

Ziua în care s-a fâsâit planul lui Ştirbu de a pune mâna pe PNL Olt

Gigel Ştirbu a dat chix în tentativa de a-l îndepărta din funcţia de preşedinte al PNL Olt pe Liviu Voiculescu. Deputatul dădea ca sigură schimbarea senatorului de la conducerea filialei chiar la Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului care s-a desfăşurat astăzi, însă, surpriză: lucrurile au rămas la fel.

Foto Mariana Gheorghe şi Marius Bălaşa, numiţi inspectori şcolari generali adjuncţi la ISJ Olt. Ei sunt susţinuţi de PNL

Mariana Gheorghe şi Marius Bălaşa, numiţi inspectori şcolari generali adjuncţi la ISJ Olt. Ei sunt susţinuţi de PNL

Foşti membri ai PMP şi Pro România, Mariana Gheorghe şi, respectiv, Marius Bălaşa, au fost numiţi în cele două funcţii de inspector şcolar general adjunct de la nivelul ISJ Olt. Cei doi sunt susţinuţi în funcţie de Partidul Naţional Liberal - aripa Gigel Ştirbu - şi înlocuiesc în funcţie două persoane susţinute tot de PNL, însă din partea actualului preşedintele al filialei judeţene, senatorul Liviu Voiculescu. 

Foto De Mezzo a dat în judecată Primăria Sector 5. Ce solicită în instanţă prefectul de Olt

De Mezzo a dat în judecată Primăria Sector 5. Ce solicită în instanţă prefectul de Olt

Prefectul de Olt Mario De Mezzo a dat în judecată Primăria Sector 5 după ce a fost concediat din postul de consilier, de unde încasa aproape 7.000 lei. Simultan, noul reprezentant al Guvernului în teritoriu încasa şi un salariu de aproape 9.000 lei pe lună de la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA), unde ocupa postul de director adjunct.

Foto Deputaţii PSD Olt, Marius Iancu, Emil Albotă şi Cătălin Grecu, proiect împotriva anonimizării declaraţiilor de avere ale unor bugetari

Deputaţii PSD Olt, Marius Iancu, Emil Albotă şi Cătălin Grecu, proiect împotriva anonimizării declaraţiilor de avere ale unor bugetari

Parlamentarii social-democrați din Olt, Siminica Mirea, Cătălin Grecu, Marius Iancu și Emil Albotă, s-au alăturat unui demers de atacare a Legii ANI, susținând că zeci de mii de angajați plătiți din buget depun cereri pentru a-și ascunde veniturile de taxele contribuabililor. În primele 10 luni ale anului 2022, Agenția Națională de Integritate (ANI) a primit 71.870 de cereri de anonimizare a veniturilor. Acești parlamentari au inițiat un proiect de lege care a fost deja adoptat de Senat și este în dezbatere în Camera Deputaților.

Foto Fostă deputată de Olt, implicată în achiziţii cu un cunoscut sanatoriu din ţară

Fostă deputată de Olt, implicată în achiziţii cu un cunoscut sanatoriu din ţară

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol a cumpărat aparatură medicală, în urma unei proceduri de licitație deschisă, de peste 4 milioane de lei. Contractul a revenit unei firme destul de cunoscută din București, condusă, printre alții, în trecut, și de soțul unei foste deputate PP-DD de Olt.

Foto Mario De Mezzo şi-a adus şef de cancelarie de la PNL Sector 1

Mario De Mezzo şi-a adus şef de cancelarie de la PNL Sector 1

Membru al PNL Sector 5, noul prefect de Olt Mario De Mezzo şi-a adus colaboratori în cadrul Prefecturii tot din Capitală. Diana Creţu, vicepreședinte si purtător de cuvânt PNL Sector 1, este noul director al Cancelariei Prefectului.

Foto De Mezzo, primul prefect de Olt numit din afara judeţului

De Mezzo, primul prefect de Olt numit din afara judeţului

Noul prefect de Olt Mario De Mezzo a admis, vineri, după ceremonia de depunere a jurământului că este membru al PNL Sector 5, fiind pentru prima dată în istoria judeţului de după 1989 când reprezentant al Guvernului în teritoriu este numită o persoană din afara judeţului.

Foto De Mezzo a depus jurământul de prefect

De Mezzo a depus jurământul de prefect

Noul prefect al judeţului Olt Mario Lucian De Mezzo a depus, vineri dimineaţă, jurământul la instalarea în noua funcţie. El este vicepreşedinte al PNL Sector 5.

Foto Siminica Mirea, mesaj pentru Poliţia de Frontieră

Siminica Mirea, mesaj pentru Poliţia de Frontieră

Senatorul de Olt Siminica Mirea a transmis, recent, de Ziua Poliției de Frontieră, un mesaj în care arată că trebuie să apreciem munca eroică a polițiștilor de frontieră, care „sunt mereu pregătiți să ne apere libertățile și valorile”.

Nu mai sunt