Cultură

Foto 91 de ani de bibliotecă publică, la Slatina

91 de ani de bibliotecă publică, la Slatina

Biblioteca Judeţeană Olt „Ion Minulescu” a marcat împlinirea a 91 de ani de la înfiinţare, la eveniment fiind prezenţi colaboratori din toate timpurile, oameni din domeniul culturii, care și-au adus contribuția la promovarea actului cultural slătinean, călușari dar şi membrii Corului „Voces Primavera”.

Foto Ziua de 23 August. Cum se sărbătorea în Slatina Epocii de Aur

Ziua de 23 August. Cum se sărbătorea în Slatina Epocii de Aur

Partea omagială, încorsetată, dogmatică şi apăsătoare a zilei de 23 August era suportată de slătineni doar pentru a se putea bucura, ulterior, de produsele care în mod obişnuit nu s-ar fi găsit peste tot, micii sau berea.

Foto Piatra-Olt găzduieşte, în aceste zile, Festivalul Culture Green

Piatra-Olt găzduieşte, în aceste zile, Festivalul Culture Green

Piatra-Olt găzduieşte, în aceste zile, Festivalul „Culture Green” – un festival de poveste, care împleteşte activități dedicate păstrării meșteșugurilor tradiționale, cu reprezentații artistice și ansambluri folclorice din Olt și Bulgaria.

Foto Violoncelistul Andrei Cavassi a compus o operă despre sunetul fabricii Pirelli din Slatina

Violoncelistul Andrei Cavassi a compus o operă despre sunetul fabricii Pirelli din Slatina

Fabricile sunt atât locuri de producție, cât și de inspirație și frumusețe, de artă și cultură. Și, mai presus de toate, locul de producție există prin mâinile lucrătorilor, ce sunt animate de talent, susținute de tehnologie, ghidate de creativitate și de dorința de a inova. Aceasta este ideea care se află în centrul Raportului Anual 2021 “A Beautiful Place: the art of manufacturing”.

Foto FOTO. Ziduri şi podeaua unei locuinţe romane, descoperite la Reşca

FOTO. Ziduri şi podeaua unei locuinţe romane, descoperite la Reşca

Ziduri şi podeaua unei locuinţe din epoca romană a fost descoperite în satul Reşca, comuna Dobrosloveni din judeţul Olt, în cadrul cercetărilor arheologice desfăşurate în cadrul proiectului de extindere a reţelei de apă din localitate.

Nu mai sunt