Cultură

Foto 91 de ani de bibliotecă publică, la Slatina

91 de ani de bibliotecă publică, la Slatina

Biblioteca Judeţeană Olt „Ion Minulescu” a marcat împlinirea a 91 de ani de la înfiinţare, la eveniment fiind prezenţi colaboratori din toate timpurile, oameni din domeniul culturii, care și-au adus contribuția la promovarea actului cultural slătinean, călușari dar şi membrii Corului „Voces Primavera”.

Foto Ziua de 23 August. Cum se sărbătorea în Slatina Epocii de Aur

Ziua de 23 August. Cum se sărbătorea în Slatina Epocii de Aur

Partea omagială, încorsetată, dogmatică şi apăsătoare a zilei de 23 August era suportată de slătineni doar pentru a se putea bucura, ulterior, de produsele care în mod obişnuit nu s-ar fi găsit peste tot, micii sau berea.

Foto Piatra-Olt găzduieşte, în aceste zile, Festivalul Culture Green

Piatra-Olt găzduieşte, în aceste zile, Festivalul Culture Green

Piatra-Olt găzduieşte, în aceste zile, Festivalul „Culture Green” – un festival de poveste, care împleteşte activități dedicate păstrării meșteșugurilor tradiționale, cu reprezentații artistice și ansambluri folclorice din Olt și Bulgaria.

Foto Violoncelistul Andrei Cavassi a compus o operă despre sunetul fabricii Pirelli din Slatina

Violoncelistul Andrei Cavassi a compus o operă despre sunetul fabricii Pirelli din Slatina

Fabricile sunt atât locuri de producție, cât și de inspirație și frumusețe, de artă și cultură. Și, mai presus de toate, locul de producție există prin mâinile lucrătorilor, ce sunt animate de talent, susținute de tehnologie, ghidate de creativitate și de dorința de a inova. Aceasta este ideea care se află în centrul Raportului Anual 2021 “A Beautiful Place: the art of manufacturing”.

Foto FOTO. Ziduri şi podeaua unei locuinţe romane, descoperite la Reşca

FOTO. Ziduri şi podeaua unei locuinţe romane, descoperite la Reşca

Ziduri şi podeaua unei locuinţe din epoca romană a fost descoperite în satul Reşca, comuna Dobrosloveni din judeţul Olt, în cadrul cercetărilor arheologice desfăşurate în cadrul proiectului de extindere a reţelei de apă din localitate.

Foto 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române

24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române

La 24 ianuarie este sărbătorită, în fiecare an, Ziua Unirii Principatelor Române. La 24 ianuarie/5 februarie 1859, Alexandru Ioan Cuza era ales domn şi al Ţării Româneşti, după ce la 5/17 ianuarie 1859 fusese ales domn al Moldovei, realizându-se astfel unirea celor două Principate Române sub conducerea unui singur domnitor. Acest eveniment major în istoria ţării noastre a reprezentat primul pas făcut pentru realizarea unui stat naţional unitar român.

Foto Poetul şi jurnalistul Lucian Avramescu a încetat din viaţă

Poetul şi jurnalistul Lucian Avramescu a încetat din viaţă

Poetul Lucian Avramescu a decedat în locuinţa sa din comuna prahoveană Sângeru, la vârsta de 73 de ani. Surse medicale au precizat că Lucian Avramescu a fost găsit în stare de inconştienţă, în stop cardio-respirator şi a fost supus manevrelor de resuscitare, însă fără rezultat, relatează Agerpres.

Nu mai sunt