Prelegerea și Expoziția olfactivă „Arome, fumuri și parfumuri” va avea loc, miercuri, de la ora 17.00, la Muzeul Judeţean Olt, situat pe strada Ana Ipătescu, nr. 1, Slatina.
Prelegerea și Expoziția olfactivă „Arome, fumuri și parfumuri” va avea loc, miercuri, de la ora 17.00, la Muzeul Judeţean Olt, situat pe strada Ana Ipătescu, nr. 1, Slatina.
Tuneul SoNoRo Conac, deja la cea de-a 11 ediţie, va ajunge pentru prima dată la Teatrul Naţional Caracal. Pe 20 martie, oltenii vor putea lua parte la concertul susţinut de muzicienii Tatiana Samouil (vioară), Aylen Pritchin (vioară) și Răzvan Popovici (violă). Intrarea este liberă.
O expoziţie dedicată femeilor a fost vernisată, miercuri, de elevii Cercului Pictură pe Sticlă de la Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatia, condus de profesorul Iohana Brătoi.
Crescători de cai din nouă judeţe ale ţării au fost prezenţi, sâmbătă, la Brâncoveni, la ediţia cu numărul 12 a Sărbătorii „Încuratul Cailor de Sân’ Toader”
Cuibul Artiștilor București pune în scenă, sâmbătă, 4 martie, ora 18.00, la Teatrul Național Caracal, piesa de teatru „Hernie de disc”, în regia lui Vlad Basarabescu.
Eveniment inedit la Muzeul Judeţean Olt. Ţinute alese şi podoabe deosebite, reunite în expoziţia „Sobrietate și stil în moda transilvăneană a secolelor XVIII – XIX”, vor putea fi admirate începând de joi, 2 martie, ora 13.00.
Directorul Centrului Cultural Municipal „Radu Şerban” din Caracal, Florin Beciu, a încetat din viață, potrivit unui anunț al instituției.
Vicepreședintele Academiei Române, Răzvan Theodorescu, a încetat din viață astăzi, la vârsta de 83 de ani, la spitalul Floreasca.
Municipalitatea va prevede în proiectul de buget din acest an fonduri pentru reabilitarea totală a Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina.
Fuego şi grupul Ad Libitium sunt capetele de afiş ale manifestării "Gala Laureaţilor", organizată de Primăria Slatina, în perioada 20-24 ianuarie, pentru a marca 655 de ani de la prima atestare documentară a oraşului.
Primăria Slatina a anunţat cei 16 câştigători ai concursului de creaţie literară şi arte vizuale „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”.
Ediţia cu numărul 32 a Zilelor „Eugen Ionescu” se desfăşoară la Slatina, în perioada 24-26 noiembrie 2022.
Primăria Slatina a postat, în această dimineaţă, temetica pentru cele două secţiuni ale concursului „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”. Elevii vor avea la dispoziţie 10 zile, până pe 25 noiembrie, pentru realizarea eseurilor şi creaţiilor artistice vizuale.
Între 20 noiembrie 2022 și 1 decembrie 2022 va avea loc la Slatina cea de-a XI-a ediție a Festivalului de teatru „Acasă la Eugen Ionescu”, în organizarea Primăriei municipiului Slatina, a Asociației Culturale Center Inter Art. Centrul Internațional de Artă România și Centrului Cultural Eugen Ionescu.
Artiştii Secție Arte şi Meştesuguri ai Centrului Judeţean de Cultură şi Artă (CJCA) Olt, din subordinea Consiliului Judeţean, au obţinut importante premii la concursuri din ţară.
Biblioteca Judeţeană Olt „Ion Minulescu” a marcat împlinirea a 91 de ani de la înfiinţare, la eveniment fiind prezenţi colaboratori din toate timpurile, oameni din domeniul culturii, care și-au adus contribuția la promovarea actului cultural slătinean, călușari dar şi membrii Corului „Voces Primavera”.
Festivalul „Oltenii & Restu’ Lumii” se desfăşoară, în acest an, în perioada 23-25 septembrie, iar personalitatea evenimentului va fi actorul George Mihăiţă.
Partea omagială, încorsetată, dogmatică şi apăsătoare a zilei de 23 August era suportată de slătineni doar pentru a se putea bucura, ulterior, de produsele care în mod obişnuit nu s-ar fi găsit peste tot, micii sau berea.
Piatra-Olt găzduieşte, în aceste zile, Festivalul „Culture Green” – un festival de poveste, care împleteşte activități dedicate păstrării meșteșugurilor tradiționale, cu reprezentații artistice și ansambluri folclorice din Olt și Bulgaria.
Din 2018 a fost demarată restaurarea constantă, pas cu pas, a Conacului Neamţu din Olari. Aflat pe parcursul procesului de restaurare, conacul este un punct important pentru comunitatea locală.
Ediţia cu numărul 22 a Concursului Național al Copiilor „Călușul Românesc” se desfăşoară, în perioada 22-26 iunie, în Parcul Tineretului din Slatina.
Din 2018 a fost demarată restaurarea constantă, pas cu pas, a Conacului Neamţu din satul Olari, comuna Pârşcoveni. Aflat pe parcursul procesului de restaurare, conacul este un punct important pentru comunitatea locală.
Cea de-a XII-a ediție a Festivalul de Teatru „Ştefan Iordache”, de la Caracal, va avea loc, anul acesta, în perioada 29 mai-5 iunie, și va fi dedicată actorului Ion Caramitru.
Fabricile sunt atât locuri de producție, cât și de inspirație și frumusețe, de artă și cultură. Și, mai presus de toate, locul de producție există prin mâinile lucrătorilor, ce sunt animate de talent, susținute de tehnologie, ghidate de creativitate și de dorința de a inova. Aceasta este ideea care se află în centrul Raportului Anual 2021 “A Beautiful Place: the art of manufacturing”.
O serie de evenimente dedicate marcării a 70 de ani de existenţă a Muzeului Judeţean Olt se vor desfăşura în perioada 13-18 mai.
Un tezaur monetar datând din perioada Republicii Romei Antice, a fost descoperit cu detectorul de metale în localitatea Verguleasa, din județul Olt. Monedele au fost predate autorităţilor şi au intrat în patrimoniul Muzeului Judeţean Olt.
Mănăstirea Brâncoveni a fost restaurată integral cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Lăcașul de cult, care se află la o distanță de 20 de kilometri de Slatina, este ținta unui proiect ambițios, în valoare de aproape 5 milioane de euro.
În colecțiile Muzeului Județean Olt se păstrează câteva fragmente de oase și de măsele de mamuți, care au o vechime probabilă de 20.000-40.000 de ani. Acestea provin din descoperiri întâmplătoare realizate la Slatina, în albia râului Olt și în zona Strehareți.
Aproape 10 mii de locuitori, iluminat public parţial, alimentare cu apă şi canalizare, sunt câteva dintre informaţiile reţinute de Recensământul organizat în anul 1912, acum 110 de ani.
Festival de muzică folk şi poezie "Alutus '22" se desfăşoară, pe 30 aprilie şi 1 mai, în parcul fostei Case Bărbulescu din Slatina.
Intrarea Domnului în Ierusalim - Duminica Floriilor sau Duminica Stâlpărilor, aşa cum mai este numită, este sărbătorită în duminica dinaintea Învierii Domnului (a Sfintelor Paşti), în acest an în ziua de 17 aprilie.
Ziduri şi podeaua unei locuinţe din epoca romană a fost descoperite în satul Reşca, comuna Dobrosloveni din judeţul Olt, în cadrul cercetărilor arheologice desfăşurate în cadrul proiectului de extindere a reţelei de apă din localitate.