Cultură

Foto Caravana Shakespeare vine la Slatina, Caracal şi Corabia

Caravana Shakespeare vine la Slatina, Caracal şi Corabia

Pe 25, 26 și 27 aprilie, Caravana Shakespeare sosește în judeţul Olt și aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare” în 45 de minute. Participanţii pot câştiga un weekend la Festivalul Internațional Shakespeare de la Craiova.

Foto Caravana Shakespeare ajunge la Slatina, Caracal şi Corabia

Caravana Shakespeare ajunge la Slatina, Caracal şi Corabia

Între 25 martie și 30 aprilie, timp de 5 săptămâni, Caravana Shakespeare prezintă, în premieră, în 30 de orașe din România „Operele complete ale lui Shakespeare” în 45 de minute, un spectacol în aer liber. Accesul este liber, iar participanții la spectacol au ocazia să se înscrie într-un concurs care le poate aduce unul dintre cele două weekend-uri în doi, la Festivalul Internațional Shakespeare – Ediția a XIV-a, ce va avea loc în perioada 16-26 mai 2024, la Craiova.

Foto Muzeul Judeţean Olt reînvie tradiţia şezătorii

Muzeul Judeţean Olt reînvie tradiţia şezătorii

Muzeul Județean Olt găzduieşte, marţi, de la ora 13.00, șezătoarea „Datină și voie bună”, eveniment organizat în parteneriat cu Liceul Tehnologic „P. S. Aurelian”,  Ansamblul „Mărțișorul” din Corbu, coordonat de Ilie Budurgean.

Foto Revista „Bilete de papagal” a lui Tudor Arghezi, în serie nouă, lansată la Slatina

Revista „Bilete de papagal” a lui Tudor Arghezi, în serie nouă, lansată la Slatina

Revista „Bilete de papagal” a lui Tudor Arghezi apare la Slatina în serie nouă, prin implicarea scriitorului și jurnalistului Dumitru Sârghie. După ce a fost lansată la Craiova și Caracal, apariția publicației a fost sărbătorită, miercuri după-amiază, și la Slatina, din inițiativa organizației județene a PSD.

Foto Coiful chalcidic descoperit în Balş, expus la Roma

Coiful chalcidic descoperit în Balş, expus la Roma

Coiful chalcidic de la Balș, descoperit în judeţul Olt în anul 2005, va face parte din expoziţia „Dacia. L’ultima frontiera della romanità”, organizată de Muzeul Național de Istorie a României, la Muzeul Național Roman din Roma, Italia.

Nu mai sunt