Cultură

Foto Caravana Shakespeare vine la Slatina, Caracal şi Corabia

Caravana Shakespeare vine la Slatina, Caracal şi Corabia

Pe 25, 26 și 27 aprilie, Caravana Shakespeare sosește în judeţul Olt și aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare” în 45 de minute. Participanţii pot câştiga un weekend la Festivalul Internațional Shakespeare de la Craiova.

Foto Caravana Shakespeare ajunge la Slatina, Caracal şi Corabia

Caravana Shakespeare ajunge la Slatina, Caracal şi Corabia

Între 25 martie și 30 aprilie, timp de 5 săptămâni, Caravana Shakespeare prezintă, în premieră, în 30 de orașe din România „Operele complete ale lui Shakespeare” în 45 de minute, un spectacol în aer liber. Accesul este liber, iar participanții la spectacol au ocazia să se înscrie într-un concurs care le poate aduce unul dintre cele două weekend-uri în doi, la Festivalul Internațional Shakespeare – Ediția a XIV-a, ce va avea loc în perioada 16-26 mai 2024, la Craiova.

Foto Muzeul Judeţean Olt reînvie tradiţia şezătorii

Muzeul Judeţean Olt reînvie tradiţia şezătorii

Muzeul Județean Olt găzduieşte, marţi, de la ora 13.00, șezătoarea „Datină și voie bună”, eveniment organizat în parteneriat cu Liceul Tehnologic „P. S. Aurelian”,  Ansamblul „Mărțișorul” din Corbu, coordonat de Ilie Budurgean.

Foto Revista „Bilete de papagal” a lui Tudor Arghezi, în serie nouă, lansată la Slatina

Revista „Bilete de papagal” a lui Tudor Arghezi, în serie nouă, lansată la Slatina

Revista „Bilete de papagal” a lui Tudor Arghezi apare la Slatina în serie nouă, prin implicarea scriitorului și jurnalistului Dumitru Sârghie. După ce a fost lansată la Craiova și Caracal, apariția publicației a fost sărbătorită, miercuri după-amiază, și la Slatina, din inițiativa organizației județene a PSD.

Foto Coiful chalcidic descoperit în Balş, expus la Roma

Coiful chalcidic descoperit în Balş, expus la Roma

Coiful chalcidic de la Balș, descoperit în judeţul Olt în anul 2005, va face parte din expoziţia „Dacia. L’ultima frontiera della romanità”, organizată de Muzeul Național de Istorie a României, la Muzeul Național Roman din Roma, Italia.

Foto Constantin Brâncoveanu, neobosit ctitor de biserici, artă şi cultură, jertfit pentru credinţa creştină

Constantin Brâncoveanu, neobosit ctitor de biserici, artă şi cultură, jertfit pentru credinţa creştină

Mare boier şi domn al Ţării Româneşti timp de peste douăzeci de ani, Constantin Brâncoveanu rămâne un mare creştin, unul dintre cei mai mari ctitori de biserici şi mănăstiri din sudul ţării, întemeietor al primului stil arhitectural românesc şi promotor al artei. Totul a început la Brâncoveni, în judeţul Olt, unde acesta se năştea la mijlocul secolului XVII.

sursa foto: Facebook/Tiberiu Spirescu

Reabilitarea Casei Armatei, clădire de referinţă a Slatinei, aproape de final

Reabilitarea fostului Cerc Militar din Slatina – Casa Armatei este aproape de finalizare. Investiţia este finanţată de Primăria Slatina, fiind o obligaţie în urma preluării de către administraţia locală a terenului fostei unităţi militare din municipiu. Clădirea datează din anii ’30, fiind construită de un arhitect italian, stabilit în localitate.

Foto De la amanet la muzeu: Povestea brățării dacice de la Optaşi-Măgura

De la amanet la muzeu: Povestea brățării dacice de la Optaşi-Măgura

Brăţara dacică descoperită în anul 2017, la Optaşi-Măgura, poate fi văzută începând din anul 2021 la Muzeul Judeţean Olt, unde este expusă. Riscul ca această bijuterie arheologică să nu-şi găsească locul într-o expoziţie a fost foarte mare, mai ales după ce bărbatul care a găsit-o a tăiat-o încercând să o valorifice la un amanet din Piteşti.

Nu mai sunt