Cultură

Foto Constantin Brâncoveanu, neobosit ctitor de biserici, artă şi cultură, jertfit pentru credinţa creştină

Constantin Brâncoveanu, neobosit ctitor de biserici, artă şi cultură, jertfit pentru credinţa creştină

Mare boier şi domn al Ţării Româneşti timp de peste douăzeci de ani, Constantin Brâncoveanu rămâne un mare creştin, unul dintre cei mai mari ctitori de biserici şi mănăstiri din sudul ţării, întemeietor al primului stil arhitectural românesc şi promotor al artei. Totul a început la Brâncoveni, în judeţul Olt, unde acesta se năştea la mijlocul secolului XVII.

sursa foto: Facebook/Tiberiu Spirescu

Reabilitarea Casei Armatei, clădire de referinţă a Slatinei, aproape de final

Reabilitarea fostului Cerc Militar din Slatina – Casa Armatei este aproape de finalizare. Investiţia este finanţată de Primăria Slatina, fiind o obligaţie în urma preluării de către administraţia locală a terenului fostei unităţi militare din municipiu. Clădirea datează din anii ’30, fiind construită de un arhitect italian, stabilit în localitate.

Foto De la amanet la muzeu: Povestea brățării dacice de la Optaşi-Măgura

De la amanet la muzeu: Povestea brățării dacice de la Optaşi-Măgura

Brăţara dacică descoperită în anul 2017, la Optaşi-Măgura, poate fi văzută începând din anul 2021 la Muzeul Judeţean Olt, unde este expusă. Riscul ca această bijuterie arheologică să nu-şi găsească locul într-o expoziţie a fost foarte mare, mai ales după ce bărbatul care a găsit-o a tăiat-o încercând să o valorifice la un amanet din Piteşti.

Foto Zeci de copii, la Conacul Neamţu din Olari, în vacanţa de vară (FOTO)

Zeci de copii, la Conacul Neamţu din Olari, în vacanţa de vară (FOTO)

70 de copii din comunităţile din jurul Conacului Neamțu de la Olari, judeţul Olt și a Casei Enescu de la Mihăileni, judeţul Botoşani, au ajuns în posesia seturilor de patrimoniu cu povestea trecută și viitoare a Vilei Golescu de la Câmpulung Muscel.

Nu mai sunt