Interviu

Foto   Cătălin Grecu (PSD Olt): Este o imensă responsabilitate pe care ne-am asumat-o, iar măsurile sociale pe care PSD vrea să le implementeze au nevoie de o construcție politică stabilă

Cătălin Grecu (PSD Olt): Este o imensă responsabilitate pe care ne-am asumat-o, iar măsurile sociale pe care PSD vrea să le implementeze au nevoie de o construcție politică stabilă

Deputatul PSD Olt, Cătălin Grecu, a vorbit într-un interviu acordat Gazeta Nouă despre situaţia politică la zi, din România. Parlamentarul a dat detalii despre ceea ce se întâmplă în Coaliţie, dar şi despre măruile pe care social-democraţii vor să le implementeze pentru creşterea calităţii vieţii românilor.

Foto Chirurgul Florin Popa: „După lunga perioadă în care s-a stopat internarea cronicilor, patologia tumorală a explodat. Cazurile sunt din ce în ce mai grave”

Chirurgul Florin Popa: „După lunga perioadă în care s-a stopat internarea cronicilor, patologia tumorală a explodat. Cazurile sunt din ce în ce mai grave”

Are aproape 35 de ani şi este coordonatorul Compartimentului de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Face medicină din pasiune, recunoaşte că aparatura medicală este, poate, la fel de importantă cum sunt cunoştinţele dobândite în mulţii ani de şcoală.

Foto Fiscul oltean, încasări record la buget. Vlădescu: „Sectorul construcţiilor este detaşat pe primul loc ca urmare a lucrărilor derulate prin PNDL. Sunt sume semnificative, constructorii din judeţ au declarat foarte mult”

Fiscul oltean, încasări record la buget. Vlădescu: „Sectorul construcţiilor este detaşat pe primul loc ca urmare a lucrărilor derulate prin PNDL. Sunt sume semnificative, constructorii din judeţ au declarat foarte mult”

Fiscul oltean a avut, în acest an, încasări record, cu peste 30 de procente mai mari ca în 2018. Astfel, când vine vorba de încasările la bugetul de stat pe primele zece luni ale anului, Oltul este pe primul loc în regiune, devansând Dolj, Mehedinţi, Vâlcea şi Gorj. Cei mai mulţi bani au venit de la constructorii din judeţ, care au accesat multe proiecte din Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Foto Cristian Bughea, despre presa de odinioară şi cea de astăzi: „Tot ceea ce se scria era controlat, acum circulă fel de fel de informaţii”

Cristian Bughea, despre presa de odinioară şi cea de astăzi: „Tot ceea ce se scria era controlat, acum circulă fel de fel de informaţii”

Cunoscut drept unul dintre jurnaliştii vechi ai presei locale, în mod special sportivă, Cristian Bughea, realizator al emisiunii „Stadion” de la Olt TV a vorbit, în cadrul unui interviu exclusiv, despre cum se făcea presă odinioară. Care sunt diferenţele sau similitudinile din perioada de dinainte de ’89 şi presa din zilele noastre, când informaţia este la doar un click distanţă, prin ochii jurnalistului ce a lucrat ani buni pentru săptămânalul Oltul (înainte de Revoluţie), Adevărul, Cronica Română, Radio Craiova şi TVR Craiova.

Foto Terapii de ultimă generaţie, prescrise de diabetologii slătineni. Diana Stuparu: „S-au observat beneficii cardiovasculare, renale şi de scădere ponderală la ultimele clase terapeutice”

Terapii de ultimă generaţie, prescrise de diabetologii slătineni. Diana Stuparu: „S-au observat beneficii cardiovasculare, renale şi de scădere ponderală la ultimele clase terapeutice”

Numărul oltenilor diagnosticaţi cu diabet a urcat la peste 29.000. Diabetologii slătineni vorbesc despre o adevărată explozie de cazuri, alimentaţia tot mai dezechilibrată şi sedentarismul fiind principalele cauze. Îmbucurător este că şi terapiile de ultimă generaţie sunt prescrise de medicii slătineni. Medicul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, Diana Stuparu, spune că noile molecule îi ajută pe pacienţi să-şi ţină glicemia sub control şi să scadă în greutate. Totodată, oltenii care au primit aceste tratamente au mai renunţat şi la pilulele pentru afecţiunile cardiovasculare.

Foto Cristian Ungureanu, inspector şef al ITM Olt: „Cea mai des întâlnită problemă este lipsa de comunicare din partea angajaţilor, de teama de a nu-şi pierde locul de muncă”

Cristian Ungureanu, inspector şef al ITM Olt: „Cea mai des întâlnită problemă este lipsa de comunicare din partea angajaţilor, de teama de a nu-şi pierde locul de muncă”

Cu o vastă experienţă, Cristian Ungureanu, unul dintre cei mai vechi oameni ai instituţiei, care în urma cu mai bine de cinci ani a preluat conducerea ITM Olt, spune că mulţi dintre salariaţi încă sunt reticenţi în a lupta pentru drepturile pe care le au, de teama de a nu-şi pierde locul de muncă. Cu toate astea, controalele permanente efectuate de inspectorii instituţiei pe care o conduce aduc din ce în ce mai puţine cazuri de încălcări ale Codului Muncii, însă ele totuşi mai există, fiind sancţionate cu amenzi drastice.

Foto Cătălin Rotea: „Suma alocată de CJ Olt, anul acesta, pentru investiţii este de 15 milioane de lei. Nu ştiu dacă în ţară mai există un consiliu care să dea atâţia bani unui spital judeţean”

Cătălin Rotea: „Suma alocată de CJ Olt, anul acesta, pentru investiţii este de 15 milioane de lei. Nu ştiu dacă în ţară mai există un consiliu care să dea atâţia bani unui spital judeţean”

Peste 41.000 de pacienţi au fost internaţi în 2017 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, totalul zilelor de spitalizare sărind de 322.000. Oltenii vin şi îşi tratează afecţiunile în cea mai mare unitate din judeţ. În acelaşi timp, tot mai mulţi pacienţi din alte judeţe dau credit medicilor slătineni.

Foto Adina Diaconu semnează cu un club din Spania, în timp ce Irina Ciobanu a revenit la CSM Slatina. Interviu exclusiv cu cele două slătinence de aur!

Adina Diaconu semnează cu un club din Spania, în timp ce Irina Ciobanu a revenit la CSM Slatina. Interviu exclusiv cu cele două slătinence de aur!

Tenisul de masă a adus cele mai mari performanţe în ultimii ani. Adina Diaconu este de departe cea mai valoroasă sportivă pe care a dat-o judeţul Olt, intrând în istoria tenisului de masă românesc drept cea mai medaliată junioară din toate timpurile. Aceasta va pleca, din luna octombrie, la un club important din Spania. În schimb, acasă a revenit Irina Ciobanu, care a semnat pe un an cu CSM Slatina.

Foto Maestrul Dichiseanu: „Publicul decide. Dacă zice că sunt un actor de mâna a zecea, aşa este, dacă zice că sunt number one, number one sunt”

Maestrul Dichiseanu: „Publicul decide. Dacă zice că sunt un actor de mâna a zecea, aşa este, dacă zice că sunt number one, number one sunt”

Maestrul Ion Dichiseanu este unul dintre actorii generaţiei de aur din cinematografia şi teatrul românesc. Acesta s-a făcut remarcat prin rolurile sale în zecile de filme şi piese de teatru în care a jucat, cât şi prin viaţa privată tumultoasă şi lejeritatea cu care a expus aceste evenimente în faţa publicului. Prezent la Slatina cu ocazia lansării celor două cărţi „Adevărul, mai frumos decât legenda” şi „Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel”, maestrul ne-a acordat un scurt interviu în care vorbeşte despre toate aceste lucruri, dar şi despre apropierea faţă de slătineni şi fenomenul cultural din Slatina.

Foto Marius Oprescu: „Un guvern PSD este singura şansă a Olteniei, nu numai a judeţului Olt, să se dezvolte”

Marius Oprescu: „Un guvern PSD este singura şansă a Olteniei, nu numai a judeţului Olt, să se dezvolte”

Preşedintele CJ Olt şi preşedinte executiv al filialei judeţene a PSD, Marius Oprescu, spune că un guvern construit în jurul social-democraţilor este singurul care poate să genereze dezvoltarea regiunii Oltenia şi a judeţului, din toate punctele de vedere. Oprescu a arătat că guvernarea tehnocrată a însemnat un an pierdut pentru România, o perioadă în care nu s-a întâmplat nimic, proiectele de dezvoltare fiind blocate. El a adăugat că, duminică, oltenii şi românii vor lua decizia potrivită, acordând votul social-democraţilor.

Foto Felicia Man: „Sunt convinsă că rezultatul obţinut de PSD în alegeri va depăşi toate aşteptările”

Felicia Man: „Sunt convinsă că rezultatul obţinut de PSD în alegeri va depăşi toate aşteptările”

Inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Felicia Man, candidat PSD la Camera Deputaţilor, a vorbit, într-un interviu acordat Gazeta Nouă, despre obiectivele social-democraţilor în alegerile de duminică, opinând că rezultatul va depăşi orice aşteptare. Şefa învăţământului oltean crede că anul de guvernare tehnocrată a fost cea mai grea perioadă pe care a trăit-o, acuzând presiunea pusă pe oamenii din sistem care simpatizează cu PSD.

Foto Sorin Brătoi: „Există un val uriaş de nemulţumire vizavi de politica pe care a dus-o acest Guvern Cioloş”

Sorin Brătoi: „Există un val uriaş de nemulţumire vizavi de politica pe care a dus-o acest Guvern Cioloş”

Medicul Sorin Brătoi, candidat la Senatul României pe listele PSD Olt, afirmă, într-un interviu acordat Gazeta Nouă, că oamenii pe care i-a întâlnit în campanie sunt nemulţumiţi de guvernul tehnocrat, nemulţumirea alegătorilor urmând să se vadă la urne, când partidele care îl susţin pe Cioloş vor obţine rezultate slabe. Brătoi a mai spus că ar fi o dramă pentru PNL să obţină un scor mai mic decât USR, scenariu perfect plauzibil, conform ultimelor sondaje.

Foto Dan Ciocan: „PSD Olt va trimite în Parlamentul României doi senatori şi patru-cinci deputaţi”

Dan Ciocan: „PSD Olt va trimite în Parlamentul României doi senatori şi patru-cinci deputaţi”

Candidat pentru un nou mandat de parlamentar, deputatul Dan Ciocan a vorbit într-un interviu acordat cotidianului Gazeta Nouă despre activitatea sa în Camera Deputaţilor, desfăşurată în primul mandat, dar şi despre obiectivele pe care le are pentru următorii patru ani. Ciocan crede că scorul pe care PSD Olt îl va înregistra la alegerile din această iarnă se va apropia de 65%, fapt ce ar putea să le permită social-democraţilor olteni să trimită în Parlamentul României chiar cinci din cei şase deputaţi ai judeţului. De asemenea, deputatul de Caracal crede că este nevoie de un guvern politic, format din PSD şi aliaţii săi, reclamând felul în care Guvernul Cioloş a condus ţara, timp de un an, şi faptul că imaginea premierului este folosită de PNL, USR şi de preşedintele Iohannis.

Foto Florin Iordache: „PSD poate obţine spre 65% din voturi. Unul dintre posturile de deputat îl ia ALDE”

Florin Iordache: „PSD poate obţine spre 65% din voturi. Unul dintre posturile de deputat îl ia ALDE”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, cel care deschide lista candidaţilor PSD Olt pentru CD, la alegerile din decembrie, spune, într-un interviu acordat Gazeta Nouă, că social-democraţii olteni pot obţine chiar 65%, la scrutinul general. Parlamentarul crede că PSD va lua cele mai multe mandate din cele aferente Oltului, două de senator şi patru de deputat, opinând că şi ALDE poate obţine un mandat de deputat, în dauna PNL. Iordache se declară dezamăgit de guvernul condus de Dacian Cioloş, pe care îl acuză că a minţit, atunci când a cerut votul de învestitură, în urmă cu un an, având în vedere că s-a implicat în lupta politică, deşi a promis că nu o va face.

Foto Stănescu: „Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloş a fost o mare decepţie, o catastrofă pentru România”

Stănescu: „Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloş a fost o mare decepţie, o catastrofă pentru România”

Candidatul PSD la Senatul României, Paul Stănescu, preşedintele organizaţiei Olt, a vorbit într-un interviu acordat Gazeta Nouă despre iniţiativele preşedintelui Iohannis şi Guvernului Cioloş de a împiedica creşterile salariale şi anularea de taxe nefiscale, propuse de social-democraţi. Stănescu spune că acţiunea lui Iohannis de contestare la CCR a legii privind eliminarea a 102 taxe nefiscale este un gest împotriva românilor, adăugând totodată că guvernul aşa-zis tehnocrat reprezintă o decepţie pentru români.

Foto „Dacă Iohannis nu desemnează premierul majorităţii, va fi sfârșitul său ca preşedinte al României”

„Dacă Iohannis nu desemnează premierul majorităţii, va fi sfârșitul său ca preşedinte al României”

Medicul Renică Diaconescu, candidat PSD la Senat, a vorbit într-un interviu acordat Gazeta Nouă despre starea actuală şi nevoile sistemului sanitar, trecând în revistă obiectivele sale pentru mandatul din Parlament. Neurologul slătinean mai spune că o eventuală nesupunere a preşedintelui ţării faţă de majoritatea rezultată după alegerile din decembrie echivalează cu sfârşitul său politic.

Foto „Programul de Guvernare al PSD va aduce un suflu nou în economie, agricultură şi viaţa socială”

„Programul de Guvernare al PSD va aduce un suflu nou în economie, agricultură şi viaţa socială”

Candidatul PSD la Camera Deputaţilor, administratorul public al judeţului, Marius Iancu, a vorbit, într-un interviu acordat Gazeta Nouă, despre oferta electorală a social-democraţilor, opinând că, pentru ca economia unei ţări să fie solidă, este nevoie de o clasă de mijloc puternică. Iancu a adăugat că nominalizarea sa pe lista de candidaţi ai PSD Olt reprezintă, în acelaşi timp, o onoare şi o responsabilitate enormă.

Foto Șeful Poliției Române, Bogdan Despescu: Mulți dintre cei dați în urmărire internațională se află în custodie sau sunt monitorizați

Șeful Poliției Române, Bogdan Despescu: Mulți dintre cei dați în urmărire internațională se află în custodie sau sunt monitorizați

Cazul Gigină, deficitul de personal din Ministerul Afacerilor Interne, situația persoanelor date în urmărire internațională, dotarea polițiștilor, dar și controalele de la Serviciul Omoruri au fost câteva teme la care inspectorul general al Poliției Române, Bogdan Despescu, a răspuns într-un interviu acordat AGERPRES.

Foto Marius Oprescu: „Una dintre priorităţile mandatului meu este să aducem Spitalul de Urgenţă Slatina la standarde europene, pe toate secţiile”

Marius Oprescu: „Una dintre priorităţile mandatului meu este să aducem Spitalul de Urgenţă Slatina la standarde europene, pe toate secţiile”

Marius Oprescu, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Olt a vorbit, într-un inteviu acordat Gazeta Nouă, despre priorităţile mandatului său, începând cu infrastructura rutieră, serviciile de utilitate publică şi terminând cu modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Oprescu şi-a fixat ca obiectiv pentru următorii patru ani modernizarea tuturor secţiilor unităţii spitaliceşti.

Foto Emil Moţ: „Avem multe de făcut pentru Slatina şi de aceea trebuie să fim o echipă. Eu, consilierii locali PSD şi fiecare cetăţean”

Emil Moţ: „Avem multe de făcut pentru Slatina şi de aceea trebuie să fim o echipă. Eu, consilierii locali PSD şi fiecare cetăţean”

Candidatul PSD la Primăria Slatina, deputatul Emil Moţ, vorbeşte despre principalele sale proiecte pentru municipiu şi cetăţeni, iniţiative care vor duce la continuarea dezvoltării urbei. Multe dintre acestea au putut fi deja începute cu sprijinul actualilor consilieri locali PSD, următorul legislativ având misiunea de a le duce la capăt.

Foto „Cu Cezar Filip primar, vara viitoare vom fi cu toţii, pe stadion, strigând «Hai, Osica!»”

„Cu Cezar Filip primar, vara viitoare vom fi cu toţii, pe stadion, strigând «Hai, Osica!»”

Candidatul PSD la Primăria Osica de Sus, Cezar Filip, vrea să înfiinţeze echipa de fotbal „Olteţul” Osica şi să reabiliteze stadionul. Este o dorinţă mai veche a locuitorilor din comună. Fotbalul a fost una dintre tradiţiile celei mai mari comune din judeţ şi nume mari ale fotbalului oltean, cum ar fi Gheorghe Şoarece, au început să bată mingea pe stadionul din comună. Constantin Ţîţu - „Boacă” sprijină acest proiect al lui Cezar Filip.

Foto  Marius Oprescu: „Emil Moţ merită să fie primarul Slatinei pentru că este singurul care are proiecte concrete pentru municipiu”

Marius Oprescu: „Emil Moţ merită să fie primarul Slatinei pentru că este singurul care are proiecte concrete pentru municipiu”

Marius Oprescu, preşedintele executiv al PSD Olt, spune că Emil Moţ, candidatul social-democraţilor pentru Primăria Slatina, este singurul candidat care a prezentat proiecte concrete şi viabile electoratului. Oprescu arată că oamenii s-au săturat de promisiuni şi discuţii sterile şi că vor politicieni care să vină cu soluţii pentru rezolvarea problemelor lor, iar Emil Moţ face exact acest lucru.

Foto  Cezar Filip, candidatul PSD la Primăria Osica de Sus: „Eu sunt Cezar, omul lor din primărie. Osicenii mă cunosc şi împreună trebuie să facem schimbarea”

Cezar Filip, candidatul PSD la Primăria Osica de Sus: „Eu sunt Cezar, omul lor din primărie. Osicenii mă cunosc şi împreună trebuie să facem schimbarea”

Cu o experienţă în administraţia publică de 30 de ani, Cezar Filip este propunerea PSD pentru Primăria Osica de Sus. El susţine că a venit momentul schimbării la vârful primăriei, iar acest lucru nu poate fi făcut decât cu sprijinul oamenilor. Filip spune că e nevoie de un suflu nou, cu idei noi şi proiecte concrete, care să servească interesele oamenilor.

Foto Emil Moţ, candidatul PSD la Primăria Slatina: „Mă bucur că slătinenii au încredere în mine şi că am reuşit să le prezint proiectele mele”

Emil Moţ, candidatul PSD la Primăria Slatina: „Mă bucur că slătinenii au încredere în mine şi că am reuşit să le prezint proiectele mele”

Deputatul Emil Moţ, preşedintele PSD Slatina şi candidatul social-democraţilor pentru un mandat în fruntea municipalităţii, a vorbit despre obiectivele sale în perioada următoare şi despre proiectele pentru dezvoltarea Slatinei. Multe dintre aceste proiecte au devenit deja realitate, iar candidatul PSD anunţă că vor urma şi altele. Emil Moţ militează pentru o campanie electorală în care proiectele propuse să vorbească pentru candidaţi.

Foto „Trebuie să te poţi simţi bine în oraşul tău. Mă mâhneşte când aud că sunt copii care pleacă în alte oraşe”

„Trebuie să te poţi simţi bine în oraşul tău. Mă mâhneşte când aud că sunt copii care pleacă în alte oraşe”

De profesie medic, Liviu Radu, managerul Spitalului Municipal Caracal, este propunerea PSD pentru primăria municipiului. Tată a trei copii, candidatul are ca obiectiv transformarea fostei capitale a Romanaţiului într-un oraş primitor, care să-i determine pe cei plecaţi în alte oraşe, mai mari, să se reîntoarcă.

Foto Felicia Man: „Principalul mod în care ar  putea fi modernizată şcoala românească  ar fi o schimbare de mentalitate”

Felicia Man: „Principalul mod în care ar putea fi modernizată şcoala românească ar fi o schimbare de mentalitate”

Felicia Man, inspectorul şcolar general al ISJ Olt, a vorbit, într-un interviu pentru Gazeta Nouă, despre problemele cu care se confruntă şcoala românească, în pragul începutului de an şcolar. Pe lângă schimbările de directori şi dificultatea şcolilor în a obţine autorizaţiile sanitare de funcţionare, şcoala olteană obţine rezultate mai bune, în fiecare an, şi se află într-un continuu proces de modernizare.

Foto „Respectarea legislaţiei trebuie să devină un reflex automat, nu unul impus”

„Respectarea legislaţiei trebuie să devină un reflex automat, nu unul impus”

După doi ani şi jumătate de când se află la cârma Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt, inspectorul şef Cristian Ungureanu vorbeşte într-un interviu acordat despre strategia care a dus la eficientizarea activităţii instituţiei, amploarea fenomenului muncii la negru, la nivelul judeţului nostru, dar şi despre carenţele legislative în domeniu.

Foto  „Pacienţii nu trebuie să simtă diferenţa că se tratează la Slatina, Bucureşti sau în marile capitale europene”

„Pacienţii nu trebuie să simtă diferenţa că se tratează la Slatina, Bucureşti sau în marile capitale europene”

Prima clinică privată de Chirurgie oftalmologică din judeţ s-a deschis pe 20 aprilie 2015, la Slatina. Dotată cu aparatură de ultimă generaţie şi oferind un climat primitor, pacienţii cu afecţiuni ale ochilor se pot trata în clinica slătineană. Având experienţa unor clinici de renume bucureştene şi participant la mai multe congrese organizate peste hotare, medicul oftalmolog Constantin Gheorghiţă îşi doreşte ca oltenii să plece mulţumiţi de la Spectrum Clinique, iar pacienţii să nu simtă diferenţa dacă se tratează la Slatina, Bucureşti sau în clinicile de profil din marile capitale europene. Pentru că a învăţat de la cei mai buni, tânărul medic a considerat că şi slătinenii, oltenii în general, merită să beneficieze de servici medicale de calitate.

Foto Florin Ciocan: „Putem spune că noul Contract-cadrul se adaptează vremurilor actuale”

Florin Ciocan: „Putem spune că noul Contract-cadrul se adaptează vremurilor actuale”

Noul pachet de servicii şi Contractul-cadrul care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale pentru anii 2014-2015 a fost aprobat. Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, Florin Ciocan, spune că noile reglementări se pliază mai bine pe nevoile pacienţilor. Aceştia pot beneficia acum de servicii noi ce sunt decontate de casă precum: terapii de genetică medicală, copiii cu autism au acces gratuit la kinetoterapie sau logoped, iar medicii de familie pot face perfuzii sau injecţii la cabinet.

Foto „A crescut exploziv numărul cancerelor de piele, a melanomului”

„A crescut exploziv numărul cancerelor de piele, a melanomului”

Coordonatorul Compartimentului de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, medicul Constantin Corbea, se află de peste trei decenii la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina. Acesta este legat sufleteşte de spital, de secţia pe care a înfiinţat-o în urmă cu 33 de ani. Experimentatul medic s-a arătat îngrijorat de creşterea explozivă a cancerului de piele, a melanomului, afecţiuni ce apar din cauza expunerii la soare.

Nu mai sunt