Învăţământ

Foto Bac 2024, sesiunea de toamnă. Pe 15 iulie încep înscrierile

Bac 2024, sesiunea de toamnă. Pe 15 iulie încep înscrierile

Ministerul Educaţiei va publica, vineri, rezultatele finale obţinute după contestaţii de către absolvenţii claselor a XII-a la examenul de Bacalaureat. Cei care nu au reuşit să promoveze examenul maturităţii au o nouă şansă în sesiunea de toamnă.

Foto Au fost publicate rezultatele examenului de Bacalaureat. Nicio medie de 10, în judeţul Olt

Au fost publicate rezultatele examenului de Bacalaureat. Nicio medie de 10, în judeţul Olt

Ministerul Educaţiei a publicat, luni, rezultatele examenului de Bacalaureat, înaintea rezolvării contestaţiilor. În judeţul Olt, niciun absolvent de clasa a XII-a n-a reuşit să ia media 10, cea mai mare fiind cea de 9,90, reuşită de un absolvent al Liceului din Osica de Sus. 75,4% este media promovabilităţii Examenului de Bacalaureat, în acest an, în judeţul Olt. 

Foto 68,4 %, promovabilitate la Evaluarea Națională, în județul Olt

68,4 %, promovabilitate la Evaluarea Națională, în județul Olt

68,4 % dintre elevii din județul Olt, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut medii peste 5, potrivit Ministerului Educației Naționale. Procentul este în scădere, faţă de anul trecut, când 76,2% dintre candidaţii care au susţinut examenul au obţinut medii peste 5.

Foto Anunţ oficial: Politehnica Bucureşti deschide o filială la Slatina (FOTO)

Anunţ oficial: Politehnica Bucureşti deschide o filială la Slatina (FOTO)

Deschiderea unei filiale a Universităţii Politehnice Bucureşti la Slatina a fost anunţată în mod oficial, marţi, printr-o conferinţă de presă care s-a desfăşurat la sediul CJ Olt. La eveniment au fost prezenţi primarul Emil Moţ, preşedintele CJ Marius Oprescu, rectorul Politehnicii, Mihnea Costoiu, inspectorul şcolar general Adrian Bărbulete, dar şi alţi reprezentanţi ai prestigioasei universităţi.

Foto Politehnica Bucureşti îşi deschide o filială la Slatina. Primăria îi pune la dispoziţie clădirile fostului liceu agricol

Politehnica Bucureşti îşi deschide o filială la Slatina. Primăria îi pune la dispoziţie clădirile fostului liceu agricol

Universitatea Națională de Știință și Tehnologie - Politehnica București deschide o filială la Slatina. Consiliul Local a aprobat, în şedinţa de marţi, un acord de principiu pentru atribuirea în folosință gratuită către prestigioasa instituţie de învăţământ superior a unor spaţii de la fostul Liceu Agricol, situate pe strada Strehareți, nr.150.

Nu mai sunt