Învăţământ

Foto A început şcoala. Următoarea vacanţă, 19-25 februarie, pentru elevii din Olt

A început şcoala. Următoarea vacanţă, 19-25 februarie, pentru elevii din Olt

Prima zi de şcoală din 2024 a fost astăzi, 8 ianuarie, și aceasta deschide modulul 3 de cursuri. Elevii și profesorii merg la școală până vineri, 9 februarie, 16 sau 23 februarie 2024, când vor începe vacanța de schi de o săptămână, decisă diferit de la un județ la altul, potrivit structurii anului școlar 2023-2024. 

Foto Primăria Slatina a anunţat câştigătorii concursului „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”. Premiile sunt asigurate de consilierii PSD, care şi-au donat indemnizaţiile

Primăria Slatina a anunţat câştigătorii concursului „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”. Premiile sunt asigurate de consilierii PSD, care şi-au donat indemnizaţiile

Municipalitatea a anunţat, miercuri, câștigătorii celei de-a XII-a ediție a concursului „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”, competiţie desfăşurată pe două secțiuni. Fondurile pentru premii sunt asigurate din indemnizaţiile consilierilor locali ai PSD, care şi-au donat aceste venituri.

Foto Elevii din Slatina au tablete şi table inteligente achiziţionate de Primărie cu fonduri europene. Emil Moţ: Este cel mai mare proiect de digitalizare accesat vreodată în județul Olt (FOTO)

Elevii din Slatina au tablete şi table inteligente achiziţionate de Primărie cu fonduri europene. Emil Moţ: Este cel mai mare proiect de digitalizare accesat vreodată în județul Olt (FOTO)

Peste 9.000 de elevi din Slatina beneficiază de curând de tablete şi table interactive, iar profesorii au laptop-uri performante, datorită unui proiect cu finanţare europeană accesat de Primăria Slatina. Primarul Emil Moţ a verificat, joi, modul în care s-a implementat proiectul, la Colegiul „Radu Greceanu” şi la Şcoala Gimnazială Nr. 1.

Foto Elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Magheru” Caracal și Școlii Gimnaziale nr. 3 (din subordine), întâlnire cu serviciile de urgenţă, în cadrul Proiectului Comunitar Ready Steady Go. FOTO

Elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Magheru” Caracal și Școlii Gimnaziale nr. 3 (din subordine), întâlnire cu serviciile de urgenţă, în cadrul Proiectului Comunitar Ready Steady Go. FOTO

Campania de Informare Interactiv-Distractivă „Ziua Serviciilor de Urgență” a fost desfășurată astăzi, 14 septembrie, de către membrii Proiectului Comunitar Ready Steady Go cu onorabilul sprijin al serviciilor de urgență ale județului Olt, respectiv: Inspectoratul de Jandarmi Județean "General de corp de armată Constantin Dimitrescu" Olt, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al Județului Olt, Serviciul de Ambulanță Județean Olt și Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

Foto 35 de şcoli din Olt au adoptat catalogul digital din acest an şcolar

35 de şcoli din Olt au adoptat catalogul digital din acest an şcolar

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Olt, începând cu anul școlar 2023-2024, 35 din cele 164 de școli cu personalitate juridică din județul Olt au trecut exclusiv la catalogul electronic, cu 15 dintre acestea amplasate în mediul rural.

Foto Salarii impresionante în sistemul privat de învățământ: între 3.000 și 4.500 de lei pentru o educatoare și până la 9.000 de lei pentru un profesor de ciclu gimnazial sau liceal

Salarii impresionante în sistemul privat de învățământ: între 3.000 și 4.500 de lei pentru o educatoare și până la 9.000 de lei pentru un profesor de ciclu gimnazial sau liceal

Sistemul privat de învățământ este o alternativă către care se îndreaptă un număr tot mai mare de candidați care au experiență sau care vor să lucreze în sectorul de educație. Numărul mare de grădinițe, școli private, instituții de tip before & after school care s-au deschis în ultimii ani a creat și o plajă semnificativă de oportunități în carieră pentru aceștia. 

Foto Categoriile de elevi care trebuie să prezinte aviz epidemiologic la revenirea în colectivitate

Categoriile de elevi care trebuie să prezinte aviz epidemiologic la revenirea în colectivitate

Părinţii trebuie să ştie că la revenirea în colectivitate a copiilor avizul epidemiologic de la medicul de familie NU este obligatoriu. Cei care trebuie să prezine o astfel de adeverinţă medicală sunt cei care se înscriu într-un nou ciclu de învăţământ, adică creşă, grădiniţă, clasa pregătitoare, clasa a V-a şi clasa a IX-a. 

Nu mai sunt