Învăţământ

Foto Un elev, de la Şcoala Gimnazială Nr2. Caracal, bătut de doi colegi, după ora de sport

Un elev, de la Şcoala Gimnazială Nr2. Caracal, bătut de doi colegi, după ora de sport

Un incident de o violenţă ieşită din comun s-a petrecut, pe data de 20 de mai, în Şcoala Gimnazială Nr. 2 Caracal. Un elev de clasa a VIII-a a fost bătut de alţi doi colegi, în sala de clasă, la finalul orelor, după ce s-ar fi certat la ora de sport. Potrivit directorului şcolii din Caracal, Răzvan Băţăgui, celor doi elevi le-a fost scăzută media la purtare la 7. De asemenea, este în curs şi o anchetă a Poliţiei.

Foto Colegiul Național Ion Minulescu din Slatina inaugurează Curtea cu tei și organizează primul eveniment de teatru dedicat elevilor

Colegiul Național Ion Minulescu din Slatina inaugurează Curtea cu tei și organizează primul eveniment de teatru dedicat elevilor

1.873 de elevi de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina beneficiază de un nou spațiu de explorare și experimentare în cadrul școlii, amenajat cu sprijinul CEZ. Este vorba de Curtea cu tei, care a găzduit în luna iunie primul eveniment în aer liber dedicat tinerilor, Festivalul de teatru „JOC”.

Foto Cu cât vor creşte salariile profesorilor de la 1 iulie; bani în mână, funcție de grad și vechime

Cu cât vor creşte salariile profesorilor de la 1 iulie; bani în mână, funcție de grad și vechime

Cea mai mare majorare va fi de aproximativ 116 lei pentru un profesor cu gradul I, iar cea mai mică pentru un stagiar - 70 de lei. Sindicatele ameninţă cu proteste, în condiţiile în care creşterile trebuiau să fie cel puţin duble dacă se aplica Legea salarizării. În plus, nemulţumirile sunt amplificate de faptul că majorările salariale sunt înghiţite de inflaţie

Foto Se renunţă la mediile semestriale. Anunţul Ministrului Educaţiei

Se renunţă la mediile semestriale. Anunţul Ministrului Educaţiei

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat luni că, în urma Comisiei de dialog social, s-a stabilit renunțarea la mediile semestriale în învățământul preuniversitar, astfel că va fi încheiată o singură medie generală, la finalul anului școlar.

Foto Părinţi revoltaţi la CN „Ion Minulescu” Slatina. Elevii nu sunt primiţi la ore, fără avizul medical

Părinţi revoltaţi la CN „Ion Minulescu” Slatina. Elevii nu sunt primiţi la ore, fără avizul medical

Părinţii elevilor de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina au fost anunţaţi, pe grupurile de Whatsapp, că nu vor fi primiţi la ore copiii care nu prezintă aviz medical, începând de luni. Dispoziţia de la nivelul şcolii vine în contextul în care mai mulţi elevi au ajuns la spital, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, iar cantina şcolii a fost închisă de inspectorii DSVSA, în urma unui control.

Foto Amendă aplicată de DSVSA Olt, după ce mai mulţi elevi de la Liceul „Minulescu” Slatina au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară. Cantina unităţii, închisă

Amendă aplicată de DSVSA Olt, după ce mai mulţi elevi de la Liceul „Minulescu” Slatina au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară. Cantina unităţii, închisă

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt a aplicat deja o amendă, în urma unui control, după ce zeci de copii de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară. Cantina unităţii a fost închisă.

Foto  Disney Cup Slatina. Peste 1.300 de elevi susţin, astăzi, testul scris

Disney Cup Slatina. Peste 1.300 de elevi susţin, astăzi, testul scris

Peste 1.300 de elevi din clasele V-VII participă, astăzi, la concursul Disney Cup, organizat de Primăria Slatina. Premiul competiţiei este o excursie la Disney Land Paris, la care vor merge primii clasaţi de la fiecare clasă din fiecare şcoală din municipiu.

Foto Elev din Drăgăneşti-Olt, bătut de colegi în baia şcolii. Ce pedeapsă au primit agresorii

Elev din Drăgăneşti-Olt, bătut de colegi în baia şcolii. Ce pedeapsă au primit agresorii

Un elev de clasa a VIII-a de la Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” din Drăgăneşti-Olt a fost bătut de un coleg de clasă, în baia şcolii, agresiunea fiind filmată de un alt elev şi distribuită pe Whatsapp. Pentru fapta sa, agresorul a fost trimis în judecată, în instanţa a decis să aplice „măsura educativă neprivativă de libertate de efectuare a unui stagiu de formare civică pe o perioada de două luni sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Olt”.

Foto Proiect inedit la GPP Nr. 2 Slatina: Grădină de relaxare, linişte şi învăţare (FOTO)

Proiect inedit la GPP Nr. 2 Slatina: Grădină de relaxare, linişte şi învăţare (FOTO)

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina a desfăşurat, în perioada februarie-mai 2022, Proiectul Naţional - Pilot „Grădina de relaxare, liniște si învățare”, în parteneriat cu Ministerul Educației şi Asociația „Creștini” , prin intermediul căruia a amenajat un spațiu din curtea grădiniței cu patru zone: zona de liniște, zona de relaxare, zona de învățare si zona „pereții ne surprind”.

Foto Au fost publicate posturile disponibile pentru Titularizare 2022, în judeţul Olt

Au fost publicate posturile disponibile pentru Titularizare 2022, în judeţul Olt

Doar 18 posturi complete cu viabilitatea de cel puţin 4 ani sunt disponibile în judeţul Olt pentru candidaţii la concursul de Titularizare care se desfăşoară pe 13 iulie. Înscrierile au început luni, 9 mai și continuă până în 17 mai. ISJ Olt a publicat lista actualizată a posturilor disponibile.

Foto TSD aduce Caravana Educaţiei în judeţul Olt

TSD aduce Caravana Educaţiei în judeţul Olt

Proiectul național „Caravana Educației” - un program gratuit de ”meditații”, care cuprinde un set de câte 10 lecții pentru limba română și matematică, adresat elevilor de clasa a VIII-a - debutează, marţi, şi în județul Olt.

Nu mai sunt