150 de elevi şi 30 de profesori din toată ţara vor fi prezenţi la Slatina, la finalul lunii aprilie, pentru a participa la Concursul Interjudețean ,,Medicii de mâine”, ajuns la ediția a X-a.
150 de elevi şi 30 de profesori din toată ţara vor fi prezenţi la Slatina, la finalul lunii aprilie, pentru a participa la Concursul Interjudețean ,,Medicii de mâine”, ajuns la ediția a X-a.
Elevii din cadrul Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE) au avut o întâlnire cu reprezentanţii CJ Olt şi ai ISJ Olt, la sediul forului judeţean.
Peste 300 de elevi de clasa a opta au lipsit, luni, de la simularea probei scrise la limba şi literatura română de la Evaluarea Naţională.
Săptămâna viitoare încep simulările pentru examenele naţionale. Primii care vor trece prin emoţiile unui examen sunt elevii de clasa a VIII-a, care luni vor susţine proba la limba şi literatura română, iar marţi şi miercuri pe cele la matematică şi limba maternă. 3.389 de elevi olteni vor susţine simularea pentru Evaluarea Naţională.
Zeci de elevi din judeţul Olt au păduchi, potrivit unui comunicat remis de DSP, care prezintă rezultatele triajului epidemiologic de după vacanţa de luna trecută.
Peste 40% dintre elevii olteni declară că s-au întâlnit cel puțin o dată cu fenomenul de discriminare, potrivit unui comunicat remis de Consiliul Județean al Elevilor Olt, în urma cazului de la Liceul „Mihai Viteazul” din Caracal, unde un elev acuză că a fost agresat de două profesoare. Totodată, 25% dintre elevii chestionaţi de CJE spun că au asistat la acte de violență fizică, verbală sau emoțională în școală.
Elevii olteni revin luni, în bănci, după o săptămână liberă. Următoare vacanţă, cea de Paşte, va fi în perioada 7 aprilie-18 aprilie.
Un liceu şi o grădiniţă din judeţul Olt se află pe lista unităţilor de învăţământ cu risc seismic I, potrivit unui comunicat remis de Ministerul Educației. Inspectoratul şcolar a decis relocarea elevilor care învaţă în aceste imobile.
Site-ul Titularizare 2023 a fost lansat, marți seara, 21 februarie, de către Ministerul Educației. Potrivit portalului oficial, pentru acest an, în judeţul Olt sunt disponibile doar 22 de posturi complete cu viabilitatea de cel puţin patru ani.
Preşcolarii şi elevii din judeţul Olt intră în vacanţă, săptămâna viitoare, la fel ca cei din alte 29 judeţe.
Liceul Teoretic „A.I. Cuza” din Corabia va fi reabilitat termic, prin intermediul unui proiect finanţat prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
Liceul Tehnologic Crâmpoia şi Liceul Tehnologic Tufeni vor fir reabilitate termic datorită unor proiecte finanţate prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
Pe lângă inspectoratele şcolare, la nivelul fiecărui judeţ va mai apărea câte o instituţiei a Agenţiei Românie de Asigurare a Calităţii Învăţământului Preuniversitar (ARACIP), potrivit legilor educaţiei care se află în dezbatere publică.
Aşa zisa vacanţă de ski, de o săptămână, se va lua în perioade diferite ale lunii februarie, potrivit Ordinului nr. 3.505/31.03.2022 privind structura anului școlar 2022-2023.Astfel, elevii din Olt vor avea vacanţă în intervalul 20-27 februarie, alături de Municipiul Bucureşti şi alte judeţe din ţară. Primii elevi care iau vacanţă sunt cei din Ilfov şi Suceava, care au ales intervalul 6-13 februarie.
Universitatea Politehnica din Bucureşti organizează, începând de miercuri, o sesiune de admitere anticipată.
Zeci de copii au venit cu păduchi la şcoală, după vacanţa de iarnă, iar şi mai mulţi dintre ei au fost confirmaţi cu mai multe boli infecţioase, potrivit DSP Olt.
Patru noi corpuri de şcoală vor fi construite începând cu acest an, la tot atâtea unităţi de învăţământ din Slatina.
Elevii care încep clasa a cincea anul viitor vor avea parte de schimbări uriașe la finalul celor patru ani de gimnaziu. Noua Lege a Educației propune reintroducerea admiterii la liceu, din 2028.
Elevii din Slatina cu rezultate deosebite la învăţătură, în anul 2022, dar şi profesorii lor, vor fi premiaţi în cadrul ediţiei a VII-a a Galei Laureaţilor, organizată pe 20 ianuarie, de Primărie pentru marcarea a 655 de ani de la prima atestare documentară a oraşului.
Contractele de finanţare pentru reabilitarea reabilitarea termică a Liceului „Matei Basarab” şi Grădiniţei „Dumbrava minunată” din Caracal, depuse de primărie, au fost semnate de ministrul dezvoltării, Cseke Attila.
Organizaţia Salvaţi Copiii România, în parteneriat cu Școala Gimnazială comuna Fărcașele, implementează un proiect cu fonduri europene, de peste 1,7 milioane lei, care vizează elevii cu risc de abandon şcolar.
Cea de a doua ediţie a proiectului Uniunii Naționale a Barourilor din România „Fii avocat în şcoala ta!” a fost lansată şi în judeţul Olt.
Primăria Slatina organizează, în acest an, ediţia cu numărul XI a Concursului de creaţie literară şi arte vizuale „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”.
758 de premii, în valoare totală de 180.672 lei, au fost acordate, marţi, de CJ Olt, elevilor şi profesorilor îndumători, care au reuşit rezultate deosebite la etapele judeţene, naţionale sau internaţionale ale olimpiadelor şcolare de specialitate.
Elevii din Olt, care au reuşit rezultate deosebite la etapele judeţene, naţionale sau internaţionale ale olimpiadelor şcolare de specialitate, şi profesorii lor vor fi premiaţi de Consiliul Judeţean.
Cosmina Măgureanu, originară din Slatina, a lansat o serie de poveşti terapeutice ce au un rol deosebit în educarea copiilor și în dezvoltarea emoțională a acestora, potrivit autoarei. Primul volum poartă numele „Anais și prima zi de grădiniță”.
Miercuri, 5 octombrie, elevii și profesorii nu merg la școală. Au zi liberă, cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei. Prima vacanță din acest an școlar va fi peste două săptămâni.
Anul universitar s-a deschis în mod oficial, marţi, şi la Filiala din Slatina a Facultăţii de Management şi Dezvoltare Rurală, din cadrul USAMV Bucureşti.
Echipa „Minulescu GEOsmart”, formată din elevi de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, a fost invitată la Strasbourg în perioada 25-28 septembrie pentru ceremonia de premiere a Olimpiadei Europene de Hazarduri, unde s-a clasat pe primul loc. Au participat peste 200 de echipe din 11 țări.
Andrei Dumitru, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Ioniţă Asan” din Caracal, a obţinut premiul I la concursul ,,NASA Space Apps Challenge Hackathon Craiova 2022”.
Zilnic, în perioada 23-30 septembrie, preşcolarii de la GPP „Ion Creangă” Slatina desfăşoară o serie de activităţi distractive şi educative, în cadrul proiectului Săptămâna Europeană a Sportului. Exerciții fizice, trasee aplicative, ştafete, jocuri de mişcare, dar şi dans, sunt doar câteva dintre activităţile care se desfăşoară în această perioadă în curtea grădiniţei slătinene.
Doar opt candidaţi din 25 au reuşit să ia o notă de trecere, la concursul pentru ocuparea unuia dintre cele 26 de posturi de director sau director adjunct, la şcolile din judeţul Olt. Astăzi au susţinut proba scrisă, probă eliminatorie.