Învăţământ

Foto Simulările pentru examenele naţionale. Luni, proba la limba română pentru elevii de clasa a VIII-a

Simulările pentru examenele naţionale. Luni, proba la limba română pentru elevii de clasa a VIII-a

Săptămâna viitoare încep simulările pentru examenele naţionale. Primii care vor trece prin emoţiile unui examen sunt elevii de clasa a VIII-a, care luni vor susţine proba la limba şi literatura română, iar marţi şi miercuri pe cele la matematică şi limba maternă. 3.389 de elevi olteni vor susţine simularea pentru Evaluarea Naţională.

Foto   Consiliul Judeţean al Elevilor, reacţie după ce un elev de la Caracal acuză că a fost bătut şi umilit de două profesoare: Peste 40% dintre elevi au întâlnit fenomenul de discriminare, 25% au asistat la acte de violență

Consiliul Judeţean al Elevilor, reacţie după ce un elev de la Caracal acuză că a fost bătut şi umilit de două profesoare: Peste 40% dintre elevi au întâlnit fenomenul de discriminare, 25% au asistat la acte de violență

Peste 40% dintre elevii olteni declară că s-au întâlnit cel puțin o dată cu fenomenul de discriminare, potrivit unui comunicat remis de Consiliul Județean al Elevilor Olt, în urma cazului de la Liceul „Mihai Viteazul” din Caracal, unde un elev acuză că a fost agresat de două profesoare. Totodată, 25% dintre elevii chestionaţi de CJE spun că au asistat la acte de violență fizică, verbală sau emoțională în școală.

Foto Elevii din Olt vor lua vacanţă pe 20 februarie

Elevii din Olt vor lua vacanţă pe 20 februarie

Aşa zisa vacanţă de ski, de o săptămână, se va lua în perioade diferite ale lunii februarie, potrivit Ordinului nr. 3.505/31.03.2022 privind structura anului școlar 2022-2023.Astfel, elevii din Olt vor avea vacanţă în intervalul 20-27 februarie, alături de Municipiul Bucureşti şi alte judeţe din ţară. Primii elevi care iau vacanţă sunt cei din Ilfov şi Suceava, care au ales intervalul 6-13 februarie.

Foto Zeci de copii cu păduchi, în şcolile din Olt

Zeci de copii cu păduchi, în şcolile din Olt

Zeci de copii au venit cu păduchi la şcoală, după vacanţa de iarnă, iar şi mai mulţi dintre ei au fost confirmaţi cu mai multe boli infecţioase, potrivit DSP Olt.

Foto Olimpicii olteni, premiaţi de CJ Olt

Olimpicii olteni, premiaţi de CJ Olt

Elevii din Olt, care au reuşit rezultate deosebite la etapele judeţene, naţionale sau internaţionale ale olimpiadelor şcolare de specialitate, şi profesorii lor vor fi premiaţi de Consiliul Judeţean.

Foto FOTO. GPP „Ion Creangă” Slatina s-a alăturat, pentru al doilea an, proiectului „Săptămâna Europeană a Sportului”

FOTO. GPP „Ion Creangă” Slatina s-a alăturat, pentru al doilea an, proiectului „Săptămâna Europeană a Sportului”

Zilnic, în perioada 23-30 septembrie, preşcolarii de la GPP „Ion Creangă” Slatina desfăşoară o serie de activităţi distractive şi educative, în cadrul proiectului Săptămâna Europeană a Sportului. Exerciții fizice, trasee aplicative, ştafete, jocuri de mişcare, dar şi dans, sunt doar câteva dintre activităţile care se desfăşoară în această perioadă în curtea grădiniţei slătinene.

Nu mai sunt