Învăţământ

Foto Elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Magheru” Caracal și Școlii Gimnaziale nr. 3 (din subordine), întâlnire cu serviciile de urgenţă, în cadrul Proiectului Comunitar Ready Steady Go. FOTO

Elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Magheru” Caracal și Școlii Gimnaziale nr. 3 (din subordine), întâlnire cu serviciile de urgenţă, în cadrul Proiectului Comunitar Ready Steady Go. FOTO

Campania de Informare Interactiv-Distractivă „Ziua Serviciilor de Urgență” a fost desfășurată astăzi, 14 septembrie, de către membrii Proiectului Comunitar Ready Steady Go cu onorabilul sprijin al serviciilor de urgență ale județului Olt, respectiv: Inspectoratul de Jandarmi Județean "General de corp de armată Constantin Dimitrescu" Olt, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al Județului Olt, Serviciul de Ambulanță Județean Olt și Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

Foto 35 de şcoli din Olt au adoptat catalogul digital din acest an şcolar

35 de şcoli din Olt au adoptat catalogul digital din acest an şcolar

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Olt, începând cu anul școlar 2023-2024, 35 din cele 164 de școli cu personalitate juridică din județul Olt au trecut exclusiv la catalogul electronic, cu 15 dintre acestea amplasate în mediul rural.

Foto Salarii impresionante în sistemul privat de învățământ: între 3.000 și 4.500 de lei pentru o educatoare și până la 9.000 de lei pentru un profesor de ciclu gimnazial sau liceal

Salarii impresionante în sistemul privat de învățământ: între 3.000 și 4.500 de lei pentru o educatoare și până la 9.000 de lei pentru un profesor de ciclu gimnazial sau liceal

Sistemul privat de învățământ este o alternativă către care se îndreaptă un număr tot mai mare de candidați care au experiență sau care vor să lucreze în sectorul de educație. Numărul mare de grădinițe, școli private, instituții de tip before & after school care s-au deschis în ultimii ani a creat și o plajă semnificativă de oportunități în carieră pentru aceștia. 

Foto Categoriile de elevi care trebuie să prezinte aviz epidemiologic la revenirea în colectivitate

Categoriile de elevi care trebuie să prezinte aviz epidemiologic la revenirea în colectivitate

Părinţii trebuie să ştie că la revenirea în colectivitate a copiilor avizul epidemiologic de la medicul de familie NU este obligatoriu. Cei care trebuie să prezine o astfel de adeverinţă medicală sunt cei care se înscriu într-un nou ciclu de învăţământ, adică creşă, grădiniţă, clasa pregătitoare, clasa a V-a şi clasa a IX-a. 

Foto Seminar cu povești terapeutice pentru copii, la Biblioteca Judeţeană: Cum să-ți pregătești emoțional copilul pentru școală

Seminar cu povești terapeutice pentru copii, la Biblioteca Judeţeană: Cum să-ți pregătești emoțional copilul pentru școală

Un seminar pentru a ajuta copiii să se pregătească emoțional pentru reintegrarea în colectivitate s-a desfăşurat, marţi, la Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu”. Seminarul, susținut de Cosmina Măgureanu, autor al unor cărţi cu poveşti terapeutice pentru copii și expert în domeniu, a fost un succes, atrăgând o atenție deosebită din partea participanților.

Foto Oficial. S-a stabilit data la care începe noul an şcolar

Oficial. S-a stabilit data la care începe noul an şcolar

Ministerul Educației a publicat structura anului școlar 2023-2024 în Monitorul Oficial, prezentând noile modificări. Noul an școlar va începe pe data de 11 septembrie și va avea o durată de 36 de săptămâni de cursuri, împărțite în cinci module școlare, alternate cu cinci vacanțe.

Foto Olt: Profesori de nota 3 la Definitivat

Olt: Profesori de nota 3 la Definitivat

Mai mulţi candidaţi la Definitivat 2023 din judeţul Olt au reuşit contraperformanţa să ia la proba scrisă a examenului note de trei sau patru.

Foto Definitivat 2023. Au fost afişate primele rezultate

Definitivat 2023. Au fost afişate primele rezultate

Au fost afişate rezultatele examenului de definitivat. Contestațiile pot fi depuse în perioada 25-26 iulie. Rezultatele finale la Definitivat după contestații vor fi cunoscute în 1 august.

Foto Reabilitarea Liceului „Ioniţă Asan” din Caracal, în linie dreaptă

Reabilitarea Liceului „Ioniţă Asan” din Caracal, în linie dreaptă

Liceul Teoretic „Ioniță Asan” va intra într-un amplu program de reabilitare și consolidare. Activitatea de învățământ nu va fi afectată, spune primarul Ion Doldurea, din toamnă orele urmând să se desfășoare cu precădere în corpul nou al clădirii liceului.

sursa foto: edupedu.ro

Ștefania Gîrjoabă, singura elevă din Olt cu media 10 la examenul de Bacalaureat 2023: Nu sunt de acord cu sistemul actual de învățământ. Ar trebui să se păstreze majoritatea materiilor până undeva în clasa a VII-a

Ștefania Gîrjoabă a terminat 12 ani de școală, iar la finalul acestora a luat media 10 la Bacalaureat. Asta s-a întâmplat, însă, după contestații, pentru că a simțit că a fost nedreptățită la proba de Limba și literatura română, așa că a cerut recorectarea lucrării. A primit 10, de la 9,70 inițial. Este singura medie de 10 din județul Olt la examenul de Bacalaureat 2023.

Foto Astăzi se desfăşoară repartizarea computerizată la liceu

Astăzi se desfăşoară repartizarea computerizată la liceu

Elevii de clasa a VIII-a trec astăzi printr-o nouă serie de emoţii. Asta deoarece astăzi are loc repartizarea computerizată la liceu a absolvenţilor clasei a Vlll-a. De mâine elevii admişi la liceu pot să depună dosarele de înscriere.

Nu mai sunt