Învăţământ

Foto Anunţ oficial: Politehnica Bucureşti deschide o filială la Slatina (FOTO)

Anunţ oficial: Politehnica Bucureşti deschide o filială la Slatina (FOTO)

Deschiderea unei filiale a Universităţii Politehnice Bucureşti la Slatina a fost anunţată în mod oficial, marţi, printr-o conferinţă de presă care s-a desfăşurat la sediul CJ Olt. La eveniment au fost prezenţi primarul Emil Moţ, preşedintele CJ Marius Oprescu, rectorul Politehnicii, Mihnea Costoiu, inspectorul şcolar general Adrian Bărbulete, dar şi alţi reprezentanţi ai prestigioasei universităţi.

Foto Politehnica Bucureşti îşi deschide o filială la Slatina. Primăria îi pune la dispoziţie clădirile fostului liceu agricol

Politehnica Bucureşti îşi deschide o filială la Slatina. Primăria îi pune la dispoziţie clădirile fostului liceu agricol

Universitatea Națională de Știință și Tehnologie - Politehnica București deschide o filială la Slatina. Consiliul Local a aprobat, în şedinţa de marţi, un acord de principiu pentru atribuirea în folosință gratuită către prestigioasa instituţie de învăţământ superior a unor spaţii de la fostul Liceu Agricol, situate pe strada Strehareți, nr.150.

Foto Doi elevi de la Liceul Tehnologic „PS Aurelian”, la selecţia pentru Olimpiada Națională WorldSkills de Bucătari

Doi elevi de la Liceul Tehnologic „PS Aurelian”, la selecţia pentru Olimpiada Națională WorldSkills de Bucătari

Doi elevi de la Liceul Tehnologic „PS Aurelian” Slatina vor participa la selecţia pentru Olimpiada Națională WorldSkills de Bucătari. Timp de cinci zile, concurenţii vor fi suspuşi unor probe practice, iar cel mai bun se va califica la faza internațională a competiției care se va desfășura în septembrie, în Franța, la Lyon. Participarea celor doi în această competiţie se datorează implementării  proiectului Education for Sustainable Cooking. 

Foto Etapa judeţeană a concursului „Ştiu şi aplic”, desfăşurată la Liceul „Alexe Marin” Slatina. Ei sunt elevii care vor reprezenta Oltul la faţa naţională (FOTO)

Etapa judeţeană a concursului „Ştiu şi aplic”, desfăşurată la Liceul „Alexe Marin” Slatina. Ei sunt elevii care vor reprezenta Oltul la faţa naţională (FOTO)

Etapa județeană a concursului național tehnic de securitate și sănătate în muncă „Ştiu şi aplic” s-a desfăşurat, sâmbătă, la Liceul Tehnologic „Alexe Marin” din Slatina. În urma competiţiei, au fost desemnaţi elevii care vor reprezenta judeţul la faza naţională care se desfăşoară la Iaşi.

Foto Ediţia cu numărul 16 a Disney Cup Slatina se ţine pe 14 mai

Ediţia cu numărul 16 a Disney Cup Slatina se ţine pe 14 mai

Şi în acest an elevii claselor a V-a, a VI-a şi a VII-a de la toate şcolile din Slatina se pot înscrie să participe la Disney Cup, concurs de cultură generală care are ca premiu o excursie la Paris şi la Disney Land.

Foto A început şcoala. Următoarea vacanţă, 19-25 februarie, pentru elevii din Olt

A început şcoala. Următoarea vacanţă, 19-25 februarie, pentru elevii din Olt

Prima zi de şcoală din 2024 a fost astăzi, 8 ianuarie, și aceasta deschide modulul 3 de cursuri. Elevii și profesorii merg la școală până vineri, 9 februarie, 16 sau 23 februarie 2024, când vor începe vacanța de schi de o săptămână, decisă diferit de la un județ la altul, potrivit structurii anului școlar 2023-2024. 

Foto Primăria Slatina a anunţat câştigătorii concursului „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”. Premiile sunt asigurate de consilierii PSD, care şi-au donat indemnizaţiile

Primăria Slatina a anunţat câştigătorii concursului „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”. Premiile sunt asigurate de consilierii PSD, care şi-au donat indemnizaţiile

Municipalitatea a anunţat, miercuri, câștigătorii celei de-a XII-a ediție a concursului „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”, competiţie desfăşurată pe două secțiuni. Fondurile pentru premii sunt asigurate din indemnizaţiile consilierilor locali ai PSD, care şi-au donat aceste venituri.

Nu mai sunt