Actualitate

Foto Preot: Fetele frumoase atrag băieţi şi, pe urmă, băieţii intră în puşcărie. Vor face puşcărie, dar fetele nu sunt chiar nevinovate

Preot: Fetele frumoase atrag băieţi şi, pe urmă, băieţii intră în puşcărie. Vor face puşcărie, dar fetele nu sunt chiar nevinovate

Preotul Nicolae Tănase de la Valea Plopului a declarat, la Constanţa, că fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare, afirmând că “fetele frumoase atrag băieţi şi, pe urmă, băieţii intră în puşcărie că au tras de fete”. El a arătat că acei băieţi vor intra la închisoare, dar ”fetele nu sunt chiar nevinovate” şi ar trebui să facă şi ele trei, patru luni de puşcărie.

Foto Oltul, sub Cod Galben de vânt

Oltul, sub Cod Galben de vânt

 Meteorologii au prelungit informarea meteo de ploi şi vreme rece, până sâmbătă, 20 aprilie. De asemenea, pentru zona de sud a ţării a fost emis un Cod Galben, de vânt, valabil în intervalul 18 aprilie, ora 10.00 – 18 aprilie, ora 21.00.

Foto Slatina: Se opreşte apa luni, 22 aprilie, pe strada Cuza Vodă

Slatina: Se opreşte apa luni, 22 aprilie, pe strada Cuza Vodă

Compania de Apă Olt anunţă faptul că luni, 22 aprilie, serviciul de alimentare cu apă va fi oprit pe strada Cuza Vodă, din Slatina, deoarece se va face trecerea pe reţeaua nouă de alimentare cu apă.

Foto Oficial. Judecătoria Slatina se mută în noul sediu

Oficial. Judecătoria Slatina se mută în noul sediu

În urma finalizării procedurii de obţinere a tuturor avizelor legale necesare funcţionării, Judecătoria Slatina anunţă că activitatea tuturor secţiilor şi compartimentelor sale de specialitate se va desfăşura, începând cu data de 13 mai 2024, în sediul nou situat în municipiul Slatina, strada Mihai Eminescu, nr. 16. Este vorba de fostul sediu BNR din Slatina, o clădire istorică reabilitată recent.

Foto Informare meteo de ploi, vânt şi răcire a vremii

Informare meteo de ploi, vânt şi răcire a vremii

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de ploi, vânt şi răcire semnificativă a vremii, care va intra în vigoare astăzi, 16 aprilie, de la ora 14.00. Atenţionarea este valabilă până joi, 18 aprilie, ora 20.00 şi vizează întreaga ţară. 

Foto Simboluri speciale la sloturi online

Simboluri speciale la sloturi online

Chiar și cel mai puțin experimentat jucător de sloturi știe că simbolurile sunt cele care apar pe role: dar sunt toate la fel? Ei bine, răspunsul este nu. Simbolurile sunt diferite, unele aduc plăți mai scăzute, în timp ce altele au chiar și funcții speciale excelente.

Foto Proiectul privind interzicerea păcănelelor, aprobat de Camera Deputaţilor. Doar în patru localităţi din Olt mai pot funcţiona astfel de localuri

Proiectul privind interzicerea păcănelelor, aprobat de Camera Deputaţilor. Doar în patru localităţi din Olt mai pot funcţiona astfel de localuri

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege prin care jocurile de noroc - păcănelele - sunt interzise în localităţile cu o populaţie mai mică de 15.000 de locuitori. Astfel, în judeţul Olt, astfel de localuri mai pot funcţiona doar în patru localităţi. Proiectul a fost adoptat cu 243 de voturi „pentru”, patru abţineri, iar doi deputaţi nu au votat. Proiectul a fost adoptat de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Foto Diminuarea resurselor investite în procesul de recrutare – 4 criterii inteligente de evaluare a candidaților

Diminuarea resurselor investite în procesul de recrutare – 4 criterii inteligente de evaluare a candidaților

Procesul de recrutare poate fi în multe cazuri o provocare, o cursă contracronometru în căutarea candidatului perfect și ar putea dura săptămâni sau chiar luni la rând fără vreun rezultat satisfăcător. Care sunt câteva dintre cele mai interesante metode pe care o companie le poate aplica în procesul de recrutare pentru a evalua potențialul unui viitor angajat? 

Foto Elevi ai Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu”, vizită la staţia de epurare a oraşului

Elevi ai Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu”, vizită la staţia de epurare a oraşului

Elevi ai Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu” au vizitat, astăzi, staţia de epurare a oraşului. De asemenea, ei au aflat informaţii esenţiale despre biogazul care este folosit la încălzirea şi iluminatul staţiei, dar şi despre parcul fotovoltaic care care va fi amplasat în apropierea staţiei. Şi de această dată, Apic, mascota Companiei de Apă, a fost atracţia copiilor. 

Foto Doi poliţişti ai IPJ Olt au fost premiaţi de către IGPR

Doi poliţişti ai IPJ Olt au fost premiaţi de către IGPR

Cu ocazia aniversării Zilei Poliției Române, doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au fost felicitați și premiați de Inspectorul general al Poliției Române - chestor-șef de poliție Benone-Marian Matei cu câte o diplomă și o plachetă de onoare, ca urmare a rezultatelor profesionale deosebite obținute. Cei doi au au dat dovadă de mult curaj, salvând vieţilor unor semeni.

Foto Cum să servești vinul ca un adevărat somelier?

Cum să servești vinul ca un adevărat somelier?

Cultura consumului de vin îți permite să te bucuri la maximum de plăcerea și beneficiile procesului. Servirea vinului ar trebui să fie un act plăcut, moderat și elegant. Acesta este la fel de mult o creație a vinificatorilor, precum este o carte pentru scriitori sau o pictură pentru pictori.

Foto Profesorul Silviu Gorjan va fi înmormântat miercuri

Profesorul Silviu Gorjan va fi înmormântat miercuri

Pentru cei care îşi doresc să îşi ia rămas bun de la profesorul Silviu Gorjan, trupul neînsufleţit al acestuia va fi depus, în cursul zile de astăzi, după ora 13.00, la Biserica Constantin şi Elena Sopot din Slatina.

Foto Se reabilitează turnul medieval de la Hotărani. Proiect finanţat prin PNRR

Se reabilitează turnul medieval de la Hotărani. Proiect finanţat prin PNRR

Turnul medieval de la Hotărani, din comuna olteană Fărcaşele, este reabilitate cu fonduri europene, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Recent au început şi lucrările propriu-zise la monumentul construit în 1708, care este unicat în judeţul Olt.

Foto Producătorii din Olt, prezenţi la Raftul cu Bunătăți Locale din magazinele unui lanţ de supermarketuri din toată ţara (FOTO)

Producătorii din Olt, prezenţi la Raftul cu Bunătăți Locale din magazinele unui lanţ de supermarketuri din toată ţara (FOTO)

Din această săptămână, producătorii locali din județul Olt sunt prezenți cu cele mai gustoase produse ale lor la Raftul cu Bunătăți Locale inaugurat la magazine Profi din Slatina, Corabia, Scornicești și Piatra Olt,  unde acestea ajung rapid, zilnic la prețuri mici. Producătorii locali sunt încurajați să ducă mai departe obișnuința bunătăților făcute după rețete tradiționale și sunt ajutați să ajungă mai ușor la consumatori grație celui mai amplu program demarat pentru susținerea lor de Profi, rețeaua românească de magazine. 

Nu mai sunt