Actualitate

Foto Festivalul IntenCity: a treia seară pe Mainstage

Festivalul IntenCity: a treia seară pe Mainstage

Festivalul IntenCity, aflat acum la cea de-a doua ediție, aduce în Craiova artiști de renume din industria muzicală internațională. Întregul eveniment va avea loc între 30 iunie și 2 iulie pe Stadionul Ion Oblemenco și la Sala Polivalentă.

Foto Festivalul IntenCity: A doua seară pe Mainstage

Festivalul IntenCity: A doua seară pe Mainstage

Festivalul IntenCity, ajuns la a doua ediție, aduce la Craiova nume mari ale muzicii internaționale. Evenimentul va avea loc în perioada 30 iunie - 2 iulie, pe două scene amplasate în cadrul Complexului Sportiv Craiova (Stadionul Ion Oblemenco) și la Sala Polivalentă.

Foto Festivalul IntenCity: prima seară pe Mainstage

Festivalul IntenCity: prima seară pe Mainstage

Festivalul IntenCity, ajuns la a doua ediție, aduce în Craiova nume mari ale muzicii internaționale. Evenimentul va avea loc în perioada 30 iunie - 2 iulie, pe două scene amplasate în cadrul Complexului Sportiv Craiova (Stadionul Ion Oblemenco) și la Sala Polivalentă.

Foto Festivalul IntenCity, costuri și informații utile

Festivalul IntenCity, costuri și informații utile

Festivalul IntenCity, ajuns la a doua ediție, se pregătește să aducă la Craiova nume mari ale muzicii internaționale. Evenimentul va avea loc în perioada 30 iunie - 2 iulie, pe două scene amplasate în cadrul Complexului Sportiv Craiova (Stadionul Ion Oblemenco) și la Sala Polivalentă.

Foto O nouă avertizare de ploi torenţiale emisă de meteorologi

O nouă avertizare de ploi torenţiale emisă de meteorologi

Adminstraţia Naţională de Metetorologie a emis noi avertizăti meteo de ploi torenţiale. Astfel, în intervalul de valabilitate 30 mai, ora 11.00 – 30 mai, ora 23.00, intră în vigoare un Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în timp ce în vestul şării va fi Cod Portocaliu, între orele 12.00-20.00.

Foto Oltul, sub Cod Galben de instabilitate atmosferică

Oltul, sub Cod Galben de instabilitate atmosferică

Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică în intervalul de valabilitate: 26 mai, ora 12.00 – 26 mai, ora 23.00, pentru mare parte din ţară.

Foto FOTO. Eroii neamului, comemoraţi la Slatina

FOTO. Eroii neamului, comemoraţi la Slatina

Marcată anual, în cea de-a patruzecea zi de la Paşte, Ziua Eroilor a fost comemorată joi, de Înălţare, de către autorităţile locale şi judeţene din judeţul Olt.

Foto Cod Galben de averse torenţiale, vânt şi grindină

Cod Galben de averse torenţiale, vânt şi grindină

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un Cod Galben, valabil în intervalul 22 mai, ora 12.00 – 22 mai, ora 21.00, de instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala ploi torenţiale, vânt şi grindină.

Foto Campanie de recrutare a rezerviştilor voluntari în Armata României

Campanie de recrutare a rezerviştilor voluntari în Armata României

Peste 2.000 de locuri sunt disponibile, la nivel naţional, pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României. Centrul Militar Judeţean Olt anunţă faptul că cetăţenii interesaţi trebuie să se prezinte la centrul militar zonal, campania de rectrutare şi selecţie desfăşurându-se în perioada 22 mai-30 iunie.

Foto De ce Leon Goretzka rămâne o piesă de bază la Bayern Munchen

De ce Leon Goretzka rămâne o piesă de bază la Bayern Munchen

Leon Goretzka este un jucător important al echipei Bayern München și un factor cheie pentru succesul lor în sezoanele recente. Dacă vrei să afli ce îl face pe Goretzka atât de important pentru echipă și cum îi va ajuta să câștige titlul, citește în continuare.

Foto Se întrerupe energia electrică pe câteva străzi din Corabia, în zilele de joi şi vineri

Se întrerupe energia electrică pe câteva străzi din Corabia, în zilele de joi şi vineri

Din cauza unor lucrări ale furnizorului de energie electrică, joi şi vineri, pe câteva străzi din Corabia, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice. Astfel, consumatorii de pe străzile Decebal şi Caracal nu vor avea curent electric pe parcursul zilei de joi, în timp ce vineri energia electrică va fi oprită pe strada Traian.

Foto Laboratorul DSVSA Olt a lucrat 47 de probe pentru determinarea pesticidelor din fructe şi legume

Laboratorul DSVSA Olt a lucrat 47 de probe pentru determinarea pesticidelor din fructe şi legume

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor anunţă că, de la începutul anului, au fost lucrate în laboratorul propriu 47 de probe  pentru determinarea pesticidelor din fructele şi legumele din supermarketuri. Potrivit instituţiei, nu au fost semnalate  depășiri ale reziduurilor de pesticide în legumele și fructele analizate .

Foto Şcoala „Eugen Ionescu” Slatina angajează îngrijitor

Şcoala „Eugen Ionescu” Slatina angajează îngrijitor

Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” organizează concurs pentru ocuparea unui post de îngrijitor. Nu se solicită experienţă, însă participanţii la concurs trebuie să aibă cel mult 45 de ani, iar în privinţa studiilor minimum 10 clase sau şcoală profesională. 

Foto A murit judecătoarea Diana Mihaela Cotoi de la Tribunalul Olt

A murit judecătoarea Diana Mihaela Cotoi de la Tribunalul Olt

S-a stins din viaţă judecatoarea Diana Mihaela Cotoi, magistrat în cadrul Tribunalului Olt, cunoscută pentru judecarea dosarelor lui Bercea Mondial, Gheorghe Dincă sau cel al fiului lui Sile Cămătaru. Magistratul cu o activitate de peste 25 de ani a solicitat eliberarea din funcţie, prin pensionare, pe data de 1 martie 2023. Diana Cotoi s-a stins din viaţă din cauza unor probleme grave la inimă.

Foto Informare meteo de vreme rece, brumă şi vânt

Informare meteo de vreme rece, brumă şi vânt

Meteorologii au emis o informare de vreme rece, brumă şi intensificări ale vântului, în intervalul de valabilitate 27 aprilie, ora 10.00, 29 aprilie, ora 10.00, valabilă în aproape toată ţara.

Foto Se opreşte apa în două cartiere din Corabia

Se opreşte apa în două cartiere din Corabia

Serviciul de alimentare este oprit în cartierele Dașova și Siliștioara, din orașul Corabia, până la ora 13.00, din cauza unor intervenții pe rețeaua de alimentare cu apă.

Foto Ministerul Apărării, mesaj pentru familia tânărului, din Olt, plecat mult prea devreme: „Ce putem face este să dăm o mână de ajutor celor doi băieţei”

Ministerul Apărării, mesaj pentru familia tânărului, din Olt, plecat mult prea devreme: „Ce putem face este să dăm o mână de ajutor celor doi băieţei”

Ministerul Apărării Naţionale a transmis un mesaj de condoleanţe familiei tânărului în vârstă de 35 de ani, Ionuţ Alfred Toncu, caporal în cadrul Batalionului 1 Instrucţie Olt, care s-a stins din viaţă, lăsând în urmă doi băieţei mici, orfani de ambii părinţi, după ce mama lor a murit în urmă cu doi ani.

Foto Tragedie într-o familie din Studina. Doi copii au rămas orfani de ambii părinţi

Tragedie într-o familie din Studina. Doi copii au rămas orfani de ambii părinţi

Tragedie în comuna Studina, din judeţul Olt. Doi copii au rămas orfani de ambii părinţi, după ce tatăl, în vârstă de doar 35 de ani, a suferit duminică un infarct. Cristina, mama copiilor, a decedat în decembrie 2020, la naşterea celui de-al doilea copil, cazul fiind mediatizat, după ce soţul a acuzat medicii de la Spitalul Caracal de neglijenţă.

Nu mai sunt