Sănătate

Foto Noi linii de gardă la SJU Slatina. Pacienţii cu patologii de chirurgie plastică şi urologice beneficiază de asistenţă medicală continuă

Noi linii de gardă la SJU Slatina. Pacienţii cu patologii de chirurgie plastică şi urologice beneficiază de asistenţă medicală continuă

Medicii din cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică, de la SJU Slatina, asigură, de la 1 iulie, garda în specialitatea chirurgie plastică-microchirurgie reconstructivă. De asemenea, Secţia Urologie asigură, tot de la 1 iulie, asistenţă medicală continuă prin medici specialişti urologi, garda fiind asigurată înainte de chirurgia generală.

Foto Prevalență de 2,7% la virusurile hepatice B și C în județul Olt

Prevalență de 2,7% la virusurile hepatice B și C în județul Olt

În cadrul campaniei de testare pentru depistarea hepatitelor virale B și C au fost testate până acum 10.390 de persoane cu domiciliul în județ Olt. În urma efectuării testării au fost depistate 277 persoane infectate cu virusurile hepatitice B sau C.

Foto Aproape 1.000 de olteni au solicitat cardul european de sănătate

Aproape 1.000 de olteni au solicitat cardul european de sănătate

De la începutul anului, Casa de Asigurari de Sănătate Olt a eliberat 983 de carduri europene de sănătate, cu peste 600 de carduri mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut. Cardul europen de asigurat conferă dreptul titularului de a beneficia de asistență medicală devenită necesară, în cursul unei șederi temporare, într-un stat membru al Uniunii Europene.

Foto Corina Creţu, despre spitalele regionale pe bani europeni: Nicăieri nu durează atât de mult, adică după 7 ani de la semnarea contractului să nu ai nici măcar o groapă făcută, nu ai încă desemnate companiile care vor lucra

Corina Creţu, despre spitalele regionale pe bani europeni: Nicăieri nu durează atât de mult, adică după 7 ani de la semnarea contractului să nu ai nici măcar o groapă făcută, nu ai încă desemnate companiile care vor lucra

Fostul comisar european Corina Creţu, în prezent europarlamentar, afirmă, referindu-se la proiectele spitalelor regionale pe care România vrea să le construiască pe bani europeni, că „fiecare ministru al Sănătăţii care a venit a vrut un alt proiect”. Ea spune că nicio altă ţară nu a avut nevoie de şapte ani pentru a ridica un astfel de spital.

Foto Sute de viroze şi pneumonii, în ultima săptămână, în Olt

Sute de viroze şi pneumonii, în ultima săptămână, în Olt

Continuă valul de infecţii respiratorii şi pneumonii în special în rândul copiilor. În ultima săptămână, la nivelul judeţului Olt, au fost raportate 453 de infecţii respiratorii acute şi aproape 200 de pneumonii. De asemenea, s-au înregistrat şase cazuri de gripă, dar şi un deces, o femeie în vârstă de 78 de ani, din mediul rural, care nu era vaccinată antigripal. 

Foto FOTO. Nouă saloane ale Secţiei Pediatrie de la SJU Slatina, animate cu persoanaje de poveste, cu sprijinul senatorului Siminica Mirea

FOTO. Nouă saloane ale Secţiei Pediatrie de la SJU Slatina, animate cu persoanaje de poveste, cu sprijinul senatorului Siminica Mirea

În prag de Paşte, nouă saloane ale Secţiei Pediatrie, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, au fost animate cu personaje de poveste, astfel încât timpul micuţilor care se află în spital pentru tratament, să treacă mai repede. Investiţia a fost suportată de senatorul PSD de Olt, Siminica Mirea. 

Foto Noi servicii medicale acordate de medicii de familie, de la 1 aprilie

Noi servicii medicale acordate de medicii de familie, de la 1 aprilie

Casa de Asigurări de Sănătate Olt anunţă că, de la 1 aprilie, pachetul de bază acordat în asistența medicală primară, a fost completat cu servicii de diagnostic și terapeutice care pot fi acordate de către medicii de familie. Pacientul are astfel acces mai facil la anumite tratamente cum ar fi medicaţia sub formă de aerosoli, dar şi intervenţii de mică chirurgie.

Foto Peste 50.000 de persoane au beneficiat gratuit de testare pentru hepatitele B și C , în cadrul unui proiect derulat şi în judeţul Olt

Peste 50.000 de persoane au beneficiat gratuit de testare pentru hepatitele B și C , în cadrul unui proiect derulat şi în judeţul Olt

La nouă luni de la lansare, proiectul LIVE(RO)2-SUD înseamnă implicarea a peste 150 de medici de familie din patru județe, a colectivului medical de specialitate gastroenterologie/hepatologie și medicină internă din 3 spitale de referință și peste 50.000 de persoane testate pentru depistarea infecției cu virusul hepatitic B sau C. În urma efectuarii testării au fost depistați pozitiv 1209 pacienți, rezultand o prevalență generală de 2.35% în randul persoanelor testate prin acest program.

Foto CAS Olt: 34 de medicamente noi pe lista celor compensate

CAS Olt: 34 de medicamente noi pe lista celor compensate

Casa de Asigurări de Sănătate Olt anunţă că, începând cu data de 1 aprilie 2022, pacienții vor avea acces la 34 de molecule noi care sunt destinate tratamentului afecţiunilor pulmonare cronice, afecţiunilor oncologice, afecţiunilor neurologice şi Parkinson.

Foto Focare de varicelă la unităţile de învăţământ din Negreni şi Vitomireşti

Focare de varicelă la unităţile de învăţământ din Negreni şi Vitomireşti

Două focare de varicelă au fost confirmate în judeţul Olt, la unităţile de învăţământ din Negreni şi Vitomireşti. De asemenea, mai sunt cazuri sporadice şi în alte unităţi, iar părinţii trebuie să ştie că la primele semne de boală, copilul trebuie să rămână în izolare.

Foto  36 cazuri noi de COVID, în judeţul Olt

36 cazuri noi de COVID, în judeţul Olt

36 de noi infectări cu virusul SARS-CoV2 au fost raportate în ultimele 24 de ore, potrivit buletinului zilnic remis de Ministerul Sănătăţii.

Foto Peste 4 milioane lei, fonduri europene pentru dotarea UPU Slatina. Marius Oprescu: „Investițiile în sănătate au fost întotdeauna o prioritate pentru instituția noastră”

Peste 4 milioane lei, fonduri europene pentru dotarea UPU Slatina. Marius Oprescu: „Investițiile în sănătate au fost întotdeauna o prioritate pentru instituția noastră”

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență Slatina a fost dotată cu aparatură și echipamente medicale de înaltă performanță printr-un proiect cu finanțare europeană, implementat de Consiliul Județean (CJ) Olt în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020. Investiția are o valoare de aproximativ 4,3 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 4,2 milioane de lei.

Foto Femeile care au suferit o mastectomie, din cauza unei boli oncologice, îşi pot face reconstrucţie gratuit

Femeile care au suferit o mastectomie, din cauza unei boli oncologice, îşi pot face reconstrucţie gratuit

Femeile care au suferit o mastectomie din cauza unei boli oncologice pot beneficia gratuit de endoprotezare, în 20 de spitale din ţară. Acestea trebuie să fie fie evaluate oncologic de către medicul specialist, care să avizeze explicit indicaţia de reconstrucţie mamară. În programul derulat în cele 20 de spitale din ţară, nu pot fi incluse pacientele care au contraindicaţii medicale, adică cele aflate într-o terapie oncologică, ce nu permite efectuarea tratamentului reconstructiv şi cele cu afecţiuni sistemice severe.

Nu mai sunt