Sănătate

Foto Trei noi dispozitive medicale gratuite pentru asigurați

Trei noi dispozitive medicale gratuite pentru asigurați

Lista dispozitivelor medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale în ambulatoriu a fost completată cu trei dispozitive medicale noi, anunţă Casa de Asigurări de Sănătate Olt.

Foto CAS Olt a controlat furnizorii de servicii medicale. Neregulile depistate, dar şi suma record imputată

CAS Olt a controlat furnizorii de servicii medicale. Neregulile depistate, dar şi suma record imputată

Peste un milion de lei este suma imputată medicilor de familie, furnizorilor de investigaţii medicale paraclinice, farmaciilor sau stomatologilor, în urma unor controale efectuate de Casa de Asigurări de Sănătate Olt. Printre abateri s-au regăsit prescrierea de medicamente compensate fără respectarea protocoalelor terapeutice, pacienţi care aveau atât internare continuă cât şi de zi sau recepeţionarea greşită a unor medicamente (coduri CIM.)

Foto Sute de viroze, pneumonii, dar şi cazuri de gripă, în Olt

Sute de viroze, pneumonii, dar şi cazuri de gripă, în Olt

Sute de infecţii respiratorii acute, penumonii, dar şi cazuri de gripă s-au înregistrat, în săptămâna 6-12 martie, în Olt, potrivit datelor furnizate de DSP Olt. În unele situaţii, pacienţii au avut nevoie de internare.

Foto Florin Popa şi Mirela Stăncioiu au promovat concursurile de director medical şi director îngrijiri medicale, în cadrul Spitalului Slatina

Florin Popa şi Mirela Stăncioiu au promovat concursurile de director medical şi director îngrijiri medicale, în cadrul Spitalului Slatina

Medicul Florin Popa este directorul medical al celei mai mari unităţi medicale cu paturi din judeţul Olt. Acesta va avea un mandat de trei ani, după promovarea concursului organizat de SJU Slatina. Mirela Stăncoiu a luat şi ea concursul pentru postul de director îngrijiri medicale, fiind deja la al treilea mandat de trei ani în această funcţie. 

Foto Tratament decontat pentru peste 18.000 de bolnavi cu diabet, în Olt

Tratament decontat pentru peste 18.000 de bolnavi cu diabet, în Olt

Anul trecut CAS Olt a decontat tratamentul pentru 18.425 de bolnavi cu diabet. Numărul acestora a crescut, compartaiv cu anul 2021. De asemenea, în 2022, nouă persoane au obţinut gratuit pompe pentru insulină, valoarea acestora fiind de aproape 36.000 de lei. 

Foto Doar 22 de olteni s-au vaccinat anti-Covid cu serul adaptat variantei Omicron

Doar 22 de olteni s-au vaccinat anti-Covid cu serul adaptat variantei Omicron

Direcţia de Sănătate Publică Olt a deschis, în data de 12 decembrie 2022, un centru de vaccinare anti-Covid-19, în Policlinica Veche din Slatina. Serul folosit pentru imunizare este adaptat variantelor B.A. 4-5 Omicron, însă doar 22 de persoane s-au prezentat pentru imunizare, potrivit datelor furnizate de insituţia medicală.

Foto Pacienţii pot beneficia de investigaţii medicale, chiar dacă furnizorul a epuizat fondurile CAS

Pacienţii pot beneficia de investigaţii medicale, chiar dacă furnizorul a epuizat fondurile CAS

Mai multe categorii de bolnavi, inclusiv cei care suferă de cancer, vor putea beneficia de  investigaţii medicale, chiar dacă furnizorul a epuizat fondurile CAS. Medicul care face recomandarea pentru investigațiile necesare monitorizării afecțiunilor de care suferă va întocmi bilet de trimitere distinct, menţionând după caz tipul de monitorizare. 

Foto Val de viroze, pneumonii şi cazuri de gripă, în Olt. Multe persoane necesită internare

Val de viroze, pneumonii şi cazuri de gripă, în Olt. Multe persoane necesită internare

Creşte numărul persoanelor care necesită internare din cauza virozelor respiratorii, pneumoniilor sau cazurilor de gripă. Potrivit DSP Olt, în a doua săptămână a lunii ianuarie, din cele 26 de cazuri de gripă confirmate prin analize, 15 au necesitat internare. Cei mai mulţi pacienţi sunt copii, chiar bebeluşi, fiind raportate cazuri la categoriile de vârstă 0-1 an, 2-4 ani, dar şi 5-14 ani. 

Foto 15 decese din cauza gripei, la nivel naţional, în prima săptămână a acestui an

15 decese din cauza gripei, la nivel naţional, în prima săptămână a acestui an

Nu mai puţin de 15 decese au fost înregsistrate, în săptămâna 2-8 ianuarie, în rândul persoanelor confirmate cu gripă, arată raportul Institutului Național de Sănătate Publică. Este un record al actualului sezon gripal și reprezintă o creștere cu 40% față de săptămâna precedentă. 

Foto DSP Olt raportează sute de cazuri de viroze, pneumonii şi cazuri de gripă

DSP Olt raportează sute de cazuri de viroze, pneumonii şi cazuri de gripă

Val de infecţii respiratorii acute, pneumonii, dar şi cazuri de gripă în judeţul Olt. Potrivit DSP Olt, în ultima săptămână din 2022, s-au înregistrat peste 700 de cazuri de viroze şi pneumonii. De asemenea, au fost raportate 22 de cazuri de gripă, cele mai multe persoane prezentându-se în Compartimentul Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Caracal.

Foto Primii pacienţi confirmaţi cu gripă tip A în judeţul Olt

Primii pacienţi confirmaţi cu gripă tip A în judeţul Olt

Continuă valul de viroze respiratorii în judeţul Olt, iar DSP Olt raportează şi primele cazuri de gripă de tip A. este vorba despre patru pacienţi, cu vârsta între 3-26 de ani, care s-au prezentat la Spitalul Municipal din Caracal. Pacienţii au primit tratament la domiciliu, starea lor de sănătate fiind bună. 

Foto Reabilitarea termică a Pavilionului Medicală al Spitalului Slatina, contract semnat de ministrul Dezvoltării

Reabilitarea termică a Pavilionului Medicală al Spitalului Slatina, contract semnat de ministrul Dezvoltării

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a semnat 58 de noi contracte finanțate prin componentele C5 – Valul Renovării și C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență. Printre acestea se numără reabilitarea termică a Pavilionului Medicală al Spitalului Slatina şi a clădirii Liceului Tehnologic „Matei Basarab” din Caracal.

Nu mai sunt