Sănătate

Foto Medic infecţionist: „Variantele noi virale ale SARS-CoV-2 nu vor fi mai agresive, dar se vor transmite ușor”

Medic infecţionist: „Variantele noi virale ale SARS-CoV-2 nu vor fi mai agresive, dar se vor transmite ușor”

Următoarele variante virale de coronavirus, cel mai probabil, „nu vor fi mai agresive”, însă se vor transmite „cu uşurinţă”, a explicat pentru Agerpres directorul medical al Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, Adrian Marinescu. Potrivit acestuia, deși există posibilitatea ca numărul de cazuri noi de Covid-19 să crească și mai mult în toamnă, „nu va fi o situaţie similară cu ce am văzut noi în primele valuri din pandemie”.

Foto 214 cazuri Covid-19, raportate în ultimele 24 de ore, în Olt

214 cazuri Covid-19, raportate în ultimele 24 de ore, în Olt

214 cazuri Covid-19 sunt raportate, în ultimele 24 de ore, în judeţul Olt, potrivit Ministerului Sănătăţii. Rata de infectare la mia de locuitori a urcat la 2,98. Potrivit autorităţilor sanitare, se află internate în spital 62 de persoane, dintre care 12 sunt copii. La ATI sunt două persoane.

Foto Serviciile medicale de care pot beneficia persoanele neasigurate

Serviciile medicale de care pot beneficia persoanele neasigurate

Persoanele neasigurate beneficiază de servicii medicale, în cadrul unui pachet minimal, printre care medicină de urgenţă, consultaţii de monitorizare a evoluţiei sarcinii sau planificare familială, anunţă Casa de Asigurări de Sănătate Olt. 

Foto 151 de cazuri Covid-19, în ultimele 24 de ore, în Olt

151 de cazuri Covid-19, în ultimele 24 de ore, în Olt

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii, în judeţul Olt, în ultimele 24 de ore, sunt înregistrate 151 de cazuri noi Covid-19, iar incidenţa la mia de locuitori a ajuns la 1.73. De asemenea, 49 de persoane se află internate în spital, dintre care trei la ATI. Mai mult, potrivit autorităţilor sanitare, în spitalele din Olt sunt internaţi 10 copii cu Covid-19.

Foto 134 de cazuri Covid-19, raportate în Olt

134 de cazuri Covid-19, raportate în Olt

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii, în judeţul Olt, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 134 de cazuri noi Covid-19. Incidenţa la nivelul judeţului Olt a urcat la 0,75 de cazuri la mia de locuitori. Cât priveşte numărul persoanelor internate, în spitalele din Olt sunt 35 de pacienţi cu SARS-CoV-2, dintre care patru copii. Două persoane se află la Terapie Intensivă.

Foto Măsuri noi adoptate la Spitalul Slatina, din cauza creșterii accelerate a cazurilor COVID. Se sistează vizitele şi se reintroduce testarea la prezentarea în UPU

Măsuri noi adoptate la Spitalul Slatina, din cauza creșterii accelerate a cazurilor COVID. Se sistează vizitele şi se reintroduce testarea la prezentarea în UPU

Conducerea Spitalului de Urgență Slatină a adoptat noi măsuri de protecție pentru preîntâmpinarea îmbolnăvirilor COVID-19 și creșterea siguranței personalului, pacienților, aparținătorilor și vizitatorilor. Printre acestea se numără sistarea vizitelor la pacienţi şi testarea tuturor celor care se prezintă la UPU.

Foto Situaţia cazurilor Covid-19 în fiecare localitate din Olt, în ultimele 14 zile

Situaţia cazurilor Covid-19 în fiecare localitate din Olt, în ultimele 14 zile

Potrivit datelor furnizate de DSP Olt, incidenţa cazurilor Covid-19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, este la nivelul judeţului de 0,66. Municipiul Caracal raportează cele mai multe infectări în ultima perioadă. Şi în Slatina a crescut incidenţa Covid-19, care s ăsrit de un caz la mie. 

Foto Noi linii de gardă la SJU Slatina. Pacienţii cu patologii de chirurgie plastică şi urologice beneficiază de asistenţă medicală continuă

Noi linii de gardă la SJU Slatina. Pacienţii cu patologii de chirurgie plastică şi urologice beneficiază de asistenţă medicală continuă

Medicii din cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică, de la SJU Slatina, asigură, de la 1 iulie, garda în specialitatea chirurgie plastică-microchirurgie reconstructivă. De asemenea, Secţia Urologie asigură, tot de la 1 iulie, asistenţă medicală continuă prin medici specialişti urologi, garda fiind asigurată înainte de chirurgia generală.

Foto Prevalență de 2,7% la virusurile hepatice B și C în județul Olt

Prevalență de 2,7% la virusurile hepatice B și C în județul Olt

În cadrul campaniei de testare pentru depistarea hepatitelor virale B și C au fost testate până acum 10.390 de persoane cu domiciliul în județ Olt. În urma efectuării testării au fost depistate 277 persoane infectate cu virusurile hepatitice B sau C.

Foto Aproape 1.000 de olteni au solicitat cardul european de sănătate

Aproape 1.000 de olteni au solicitat cardul european de sănătate

De la începutul anului, Casa de Asigurari de Sănătate Olt a eliberat 983 de carduri europene de sănătate, cu peste 600 de carduri mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut. Cardul europen de asigurat conferă dreptul titularului de a beneficia de asistență medicală devenită necesară, în cursul unei șederi temporare, într-un stat membru al Uniunii Europene.

Foto Corina Creţu, despre spitalele regionale pe bani europeni: Nicăieri nu durează atât de mult, adică după 7 ani de la semnarea contractului să nu ai nici măcar o groapă făcută, nu ai încă desemnate companiile care vor lucra

Corina Creţu, despre spitalele regionale pe bani europeni: Nicăieri nu durează atât de mult, adică după 7 ani de la semnarea contractului să nu ai nici măcar o groapă făcută, nu ai încă desemnate companiile care vor lucra

Fostul comisar european Corina Creţu, în prezent europarlamentar, afirmă, referindu-se la proiectele spitalelor regionale pe care România vrea să le construiască pe bani europeni, că „fiecare ministru al Sănătăţii care a venit a vrut un alt proiect”. Ea spune că nicio altă ţară nu a avut nevoie de şapte ani pentru a ridica un astfel de spital.

Foto Sute de viroze şi pneumonii, în ultima săptămână, în Olt

Sute de viroze şi pneumonii, în ultima săptămână, în Olt

Continuă valul de infecţii respiratorii şi pneumonii în special în rândul copiilor. În ultima săptămână, la nivelul judeţului Olt, au fost raportate 453 de infecţii respiratorii acute şi aproape 200 de pneumonii. De asemenea, s-au înregistrat şase cazuri de gripă, dar şi un deces, o femeie în vârstă de 78 de ani, din mediul rural, care nu era vaccinată antigripal. 

Nu mai sunt