Plafonul de pensie pentru care se acordă medicamente compensate cu 90% din prețul de referință crește începând cu luna septembrie de la 1.830 de lei la 2.020 lei.
Plafonul de pensie pentru care se acordă medicamente compensate cu 90% din prețul de referință crește începând cu luna septembrie de la 1.830 de lei la 2.020 lei.
Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, reabilitat de Consiliul Judeţean cu fonduri din PNRR, va fi finalizat până la sfârşitul anului.
Medicii prescriptori au acum posibilitatea să transmită asiguraților prescripția medicală prin mijloace de comunicare electronică, fără să mai fie necesară listarea acesteia, singura condiţie fiind ca asiguratul să solicite acest lucru.
Consiliul Județean Olt investeşte 243,7 milioane de lei într-o nouă clădire pentru Spitalul Județean de Urgență Slatina, relocând secțiile de Boli infecțioase, Sterilizare centrală, Bloc operator și ATI, într-un corp modern S+P+6E cu heliport.
Femeile din judeţul Olt, care au suferit mastectomie totală şi care aleg proteza externă de sân, pot depune cerere la Casa de Asigurări de Sănătate pentru a beneficia de decontarea acestui dispozitiv. Potrivit CAS Olt, 72 de persoane au solicitat fonduri pentru procurarea unei astfel de proteze.
În județul Olt, de la începutul anului, au fost înregistrate 817 cazuri de COVID-19, dintre care 186 în ultima săptămână.
La mijlocul lunii iulie, prin hotărâre de guvern a fost extinsă lista medicamentelor compensate de care beneficiază asiguraţii.
Având în vedere atenţionările meteorologice privind creşterea temperaturilor, disconfortul termic ridicat, Direcţia de Sănătate Publică Olt recomandă populaţiei o serie de măsuri pentru prevenirea incidentelor.
Persoanele neasigurate beneficiază, de la 1 iulie, de servicii medicale gratuite pentru depistarea unor afecţiuni grave. Astfel, medicii de familie vor putea trimite și persoanele neasigurate la analize și la consultații de specialitate decontate de casa de asigurări de sănătate, în cazul în care suspicionează că respectivul pacient ar putea avea o boală oncologică.
Consiliul Judeţean Olt accesează noi fonduri europene pentru doatarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Pe lângă dotarea laboratorului de anatomie patologică cu aparatura specială pentru realizarea imunohistochimiei anumitor tipuri de tumori, CJ Olt acceseză alte fonduri europene în valoare de 5 milioane de euro pentru achiziţia unor echipamente performante în secţia de Oncologie a SJU Slatina.
După o viaţă dedicată Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi pacienţilor olteni, chirurgul Nicolae Diaconescu a ieşit la pensie. 44 de ani şi peste 12.000 de intervenţii chirurgicale, aşa se poate descrie în foarte puţine cuvinte cariera medicului Diaconescu.
Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean de Urgență Slatina, începând cu data de 17 iunie 2024, potrivit unui comunicat remis de unitatea medicală.
Spitalul Județean Slatina a obținut acreditarea, iar Spitalul Psihiatrie Schitu Greci va avea secții noi de Geronto-Psihiatrie și Adicții, datorită unei investiții de 1 milion de euro.
Cardul european de sănătate este documentul care dă asiguraților dreptul la asistență medicală devenită necesară în timpul șederii temporare pe teritoriul altor state membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European sau Confederaţiei Elveţiene, dar și Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.
Laboratorul de anatomie patologică de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va fi dotat cu aparatura necesară astfel încât realizarea histochimiei anumitor tipuri de tumori, ce în prezent se lucrează doar în Bucureşti sau alte centre din ţară, să fie efectuată în Slatina. Astfel, tratamentul va fi iniţiat cât mai repid, iar bolnavii de cancer din judeţul Olt nu vor mai fi nevoiţi să meargă în centre universitare din ţară pentru aflarea profilului tumoral.
Recunoaştere pe plan internaţional pentru echipa de neurologi din cadrul SJU Slatina, coordonată de medicul Renică Diaconescu, pentru procedurile de tromboliză aplicate pacienților cu accidente vascular-cerebrale. Pentru al treilea an consecutiv, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a primit premiul ESO Angels GOLD din partea Societății Europene de Stroke.
Începând cu data de 7 mai 2024, 13 cabinete de specialitate din Ambulatoriul integrat Spitalului Județean de Urgență Slatina vor fi relocate și își vor desfășura activitatea în sediul din Slatina, strada Drăgănești, nr. 3 (fosta Secție de Psihiatrie a spitalului).
De la 1 mai, pe lista medicamentelor compensate şi gratuite se vor regăsi alte 28 de medicamente. Acestea sunt destinate tratamentului pacienţilor cu hepatită, ciroză hepatică, boala Parkinson, dar şi alte afecţiuni neurologice.
Creşte numărul persoanelor din judeţul olt care se prezintă la spital, după ce au fost înţepaţi de căpuşe. Potrivit datelor DSP Olt, de la începutul anului, la SJU Slatina s-au prezentat 23 de persoane, iar la Spitalul Municipal Caracal patru persoane. Medicii recomandă evitarea zonelor cu iarbă.
11 noi furnizorii de servicii medicale au încheiat contracte, la sfârşitul lunii martie, cu Casa de Asigurări de Sănătate Olt.
S-a reglementat prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a cardului național de asigurări de sănătate până la emiterea cardului duplicat, printr-un ordin al preşedintelui CNAS.
Primăria Caracal extinde şi dotează Spitalul Municipal, prin intermediul unui proiect finanţat de Banca Europeană de Investiţii (BEI).
Blocul central al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina va fi reabilitat prin Compania Naţională de Investiţii. CJ Olt a aprobat, vineri, noii indicatori şi noua valoare a proiectului.
Direcţia de Sănătate Publică Olt raportează cel de-al şaptelea deces din cauza gripei. O femeie, în vârstă de 67 de ani, care suferea şi de alte boli, s-a stins din viaţă în spital. Potrivit DSP, în ultima săptămână s-au înregistrat alte sute de viroze şi pneumonii, dar şi 33 de cazuri de gripă.
La nivelul judetului Olt au fost trataţi anul trecut 20.071 de pacienți cu diabet, cu peste 1.600 de pacienți mai mult decât în anul precedent. Suma alocată pentru finanțarea Programului național de diabet, în anul 2023, a fost de 44.168.860 lei.
Direcţia de Sănătate Publică Olt raportează cel de-al şaselea deces din cauza gripei în acest sezon. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 84 de ani, nevaccinată, care suferea şi de alte boli. În ultima săptămână, în judeţul Olt, s-au înregistrat sute de viroze, pneumonii şi cazuri de gripă.
Casa de Asigurări de Sănătate Olt, a decontat, anul trecut, prin Programul național de diagnostic și tratament pentru boli rare tratamentele pentru 26 de asigurați diagnosticați cu boli rare. Suma alocată a fost de peste 7 milioane de lei.
De la 1 ianuarie 2024, asigurații beneficiază de noi dispozitive medicale decontate de stat. Este vorba despre dispozitive recomandate de medici cu specializare chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă și medici cu specializare medicină fizică şi de reabilitare.
Persoanele din judeţul Olt, care doresc să doneze sânge, se pot programa la data şi ora dorite prin intermediul unei aplicaţii, Donorium, care poate fi descărcată pe telefonul mobil. Astfel, timpul de aşteptare va fi cu mult redus.
DSP Olt raportează 173 de cazuri de gripă confirmate, dar şi două decese în rândul persoanelor nevaccinate şi care sufereau de alte boli în săptămâna 29 ianuarie-4 februarie.
Odată cu instituirea stării de alertă epidemiologică, SJU Slatina vine cu măsuri pentru limitarea răspândirii girpei la nivelul celei mai mari unităţi cu paturi din judeţ.
Direcţia de Sănătate Publică Olt anunţă stare de alertă epidemiologică din cauza gripei. Dacă purtarea măştii era recomandată doar în unităţile sanitare, din data de 1 februarie această menţinune este extinsă pentru toate categoriile de persoane. Potrivit DSP Olt, în perioada 1 ianuarie-1 februarie, în judeţ, s-au confirmat 285 de persoane cu gripă, însă numărul lor poate fi mai mare, având în vedere faptul că nu toţi cei care acuză boli ale sezonului rece se testează.