Sănătate

Foto Lidl retrage de la comercializare două sortimente de iaurt

Lidl retrage de la comercializare două sortimente de iaurt

Două sortimente de iaurt Pilos au fost restrase de la comercializare de către Lidl, existând suspiciunea că acestea ar fi contaminate cu corpi străini. Persoanele care le-au cumpărat sunt rugate să le returneze, contravaloarea fiind restituită.

Foto Accesul pacienţilor la servicii medicale în unităţile sanitare publice nu trebuie condiţionat de testul Covid

Accesul pacienţilor la servicii medicale în unităţile sanitare publice nu trebuie condiţionat de testul Covid

Unităţile sanitare publice au obligaţia de a asigura accesul pacienţilor la servicii medicale fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecţia infecţiei SARS-CoV-2, potrivit unui Ordin al Ministrului Sănătăţii. Unităţile sanitare pot testa pacienţii la internare, iar costurile sunt suportate din venituri proprii. 

Foto Nu se confirmă suspiciunea celui de-al treilea caz de botulism în Olt. Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, a suferit un AVC ischemic

Nu se confirmă suspiciunea celui de-al treilea caz de botulism în Olt. Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, a suferit un AVC ischemic

Bărbatul în vârstă de 39 de ani, internat cu suspiciunea de botulism, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, a suferit un AVC ischemic. Rezultatelor probelor lucrate la Institutul Cantacuzino privind determinarea infecţiei cu toxina botulinică sunt negative. Autorităţile sanitare din Olt, au transmis, în urmă cu câteva zile, că pacientului i-au fost administrate preventiv cinci fiole de ser împotriva toxinei botulinice.

Foto Un bărbat, de 39 de ani, internat la SJU Slatina, a primit serul împotriva toxinei botulinice. Se aşteapta confirmarea unui nou caz de botulism

Un bărbat, de 39 de ani, internat la SJU Slatina, a primit serul împotriva toxinei botulinice. Se aşteapta confirmarea unui nou caz de botulism

După ce un bărbat, în vârstă de 68 de ani, din Slatina, a fost  confirmat zilele trecute cu botulism, o nouă suspiciune a apărut în judeţul Olt. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 39 de ani, care este internat şi i-a fost administrat deja serul împotriva toxinei botulince. Autorităţile sanitare aşteaptă confirmarea de la Institutul Cantacuzino, probele fiind încă în lucru. Printre alimentele consumate, DSP Olt transmite că se regăseşte carnea de porc.

Un bărbat de 68 de ani, din Slatina, este în stare gravă

Al doilea caz de botulism în Olt. Un slătinean, de 68 de ani, se află în stare gravă în spital

Direcţia de Sănătate Publică Olt raportează un al doilea caz, în ultimele luni, de botulism. Un bărbat, în vârstă de 68 de ani, se află în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, în urma infecţiei cu toxina botulinică. Autorităţile sanitare nu au putut determina alimentul din cauza căruia s-a infectat, nemaiexistând probe, însă cu o zi înainte de a se prezenta la spital pacientul a consumat brânză, ou fiert, carne de porc, macrou prăjit şi piept de pui.

Foto Noi medicamente, de la 1 decembrie, pe lista celor compensate

Noi medicamente, de la 1 decembrie, pe lista celor compensate

21 de medicamente au fost introduse, în urma unei hotărâri de Guvern, pe lista compensatelor. Cele mai multe dintre acestea sunt pentru pacienţii care suferă de afecţiuni oncologice. Lista actualizată intrî în vigoare la data de 1 decembrie.

Foto Val de viroze şi pneumonii, în prima săptămână din noiembrie

Val de viroze şi pneumonii, în prima săptămână din noiembrie

Potrivit datele furnizate de DSP Olt, în prima săptămână din noiembrie, s-au înregistrat peste 1.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute şi pneumonii, unele necesitând chiar internare în spital. Cât priveşte vaccinarea antigripală, în judeţul Olt, s-au vaccinat puţin peste 27.000 de persoane.

Foto Aproape 2.000 de persoane diagnosticate cu viroze şi pneumonii, în ultima săptămână

Aproape 2.000 de persoane diagnosticate cu viroze şi pneumonii, în ultima săptămână

Creşte de la o săptămână la alta numărul persoanelor diagnosticate cu infecţii respiratorii acute şi pneumonii, la nivelul judeţului Olt. Potrivit datelor furnizate de DSP, în săptămâna 17-23 octombrie, aproape 2.000 de persoane au fost confirmate cu viroze şi pneumonii, iar o parte chiar a necesitat internare.

Foto Persoanele neasigurate au obligaţia de a se înscrie pe listele unui medic de familie

Persoanele neasigurate au obligaţia de a se înscrie pe listele unui medic de familie

Persoanele care nu sunt asigurate au obligaţia de a se înscrie pe lista unui medic de familie, transmite Casa de Asigurări de Sănătate Olt. Cât priveşte schimbarea medicului de familie, acest lucru se poate face, după expirarea a cel puţin şase luni de la data înscrierii, în baza unei cereri.

Foto Zeci de persoane sunt internate cu pneumonii şi infecţii respiratorii acute. Aproape 20.000 de olteni s-au vaccinat antigripal

Zeci de persoane sunt internate cu pneumonii şi infecţii respiratorii acute. Aproape 20.000 de olteni s-au vaccinat antigripal

Val de infecţii respiratorii acute în judeţul Olt. Zeci de pacienţi, copii şi bătrâni, necesită internare. Potrivit datelor DSP Olt, în ultima săptămână s-au înregistrat peste peste 1.400 de cazuri de infecţii respiratorii, dar şi pneumonii, unele necesitând internare. Potrivit datelor DSP Olt, aproape 20.000 de persoane s-au vaccinat antigripal.

Foto Sute de viroze şi pneumonii, în ultima săptămână, în Olt

Sute de viroze şi pneumonii, în ultima săptămână, în Olt

Val de infecţii respiratorii acute în judeţul Olt. Zeci de pacienţi, de obicei categoriile vulnerabile, copii şi bătrâni, necesită internare. Potrivit datelor DSP Olt, în ultima săptămână s-au înregistrat peste 1.000 de cazuri de infecţii respiratorii, dar şi pneumonii, unele necesitând internare.

Foto Alţi doi medici stomatologi din Olt oferă servicii decontate de CAS

Alţi doi medici stomatologi din Olt oferă servicii decontate de CAS

Alţi furnizori de servicii medicale sunt în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Olt, de la 1 octombrie. Astfel, asiguraţii pot beneficia de servicii medicale gratuite, decontate de CAS, la cabinete stomatologice din Slatina şi Cungrea.

Foto Cardurile de sănătate duplicat se ridică de la CAS Olt, în baza unei cereri

Cardurile de sănătate duplicat se ridică de la CAS Olt, în baza unei cereri

Cei care au pierdut cardul de sănătate pot solicita eliberarea unui card duplicat la Casa de Sănătate Olt. La acest moment, peste 300 de persoane din judeţ sunt aşteptate să-şi ridice cardurile de sănătate duplicat, în baza cererilor depuse în perioada februarie-martie 2022.

Foto Investigaţia PET-CT pentru bolnavii de cancer se poate efectua gratuit prin depunerea unui dosar la CAS Olt

Investigaţia PET-CT pentru bolnavii de cancer se poate efectua gratuit prin depunerea unui dosar la CAS Olt

PET/CT reprezintă una dintre investigațiile de top din medicina nucleară, care se aplică atât în diagnosticarea și stadializarea tumorilor maligne, cât și în monitorizarea tratamentelor oncologice. Pentru a beneficia de investigaţie gratuită, bolnavii de cancer trebuie să depună un dosar la Casa Judeţeană de Sănătate, iar comisia de experţi aprobă dosarul. Pacientii din judeţul Olt pot efectua această investigatie gratuit în următoarele centre din țară: București, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Iaşi, Brasov, Suceava, Galați și Sibiu.

Foto Secţia de Pediatrie a Spitalului din Balş a fost reabilitată

Secţia de Pediatrie a Spitalului din Balş a fost reabilitată

Copiii care vor fi nevoiţi să treacă pragul secţiei Pediatrie a Spitalului din Balş vor avea parte de condiţii fireşti. Primarul oraşului, Cătălin Rotea, anunţă finalizarea reabilitării secţiei. Investiţia a costat 500.000 de lei.

Foto Reabilitarea Spitalului Corabia, aproape de final. Investiţie de peste 8,9 milioane lei, fonduri europene

Reabilitarea Spitalului Corabia, aproape de final. Investiţie de peste 8,9 milioane lei, fonduri europene

Lucrările de reabilitare termică a Spitalului Orășenesc Corabia se apropie de final. Peste 8,9 milioane de lei, fonduri europene, au fost atrase de autoritățile locale pentru proiectul care vizează creșterea eficienței energetice și reducerea costurilor de întreținere a pavilioanelor C1 și C2 ale unității sanitare, atât prin termoizolarea și reabilitarea celor două corpuri, cât și prin utilizarea unor surse regenerabile de energie și modernizarea rețelelor electrice și termice.

Foto Peste 2.000 de carduri de sănătate se află la CAS Olt. Asiguraţii, aşteptaţi să le ridice

Peste 2.000 de carduri de sănătate se află la CAS Olt. Asiguraţii, aşteptaţi să le ridice

Asiguraţii, care nu au intrat în posesia cardului naţional de sănătate, pot verifica dacă acesta este emis accesând site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, www.cnas.ro, la secţiunea verificare asigurat. La nivelul judeţului Olt, sunt peste 2.000 de carduri de sănătate care nu au ajuns în posesia asiguraţilor.

Nu mai sunt