Sănătate

Foto CAS Olt reaminteşte asiguraţilor că pot solicita cardul european de sănătate

CAS Olt reaminteşte asiguraţilor că pot solicita cardul european de sănătate

Cardul european de sănătate este documentul care dă asiguraților dreptul la asistență medicală devenită necesară în timpul șederii temporare pe teritoriul altor state membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European sau Confederaţiei Elveţiene, dar și Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. 

Foto CJ Olt accesează fonduri europene pentru laboratorul de anatomie patologică de la SJU Slatina

CJ Olt accesează fonduri europene pentru laboratorul de anatomie patologică de la SJU Slatina

Laboratorul de anatomie patologică de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va fi dotat cu aparatura necesară astfel încât realizarea histochimiei anumitor tipuri de tumori, ce în prezent se lucrează doar în Bucureşti sau alte centre din ţară, să fie efectuată în Slatina. Astfel, tratamentul va fi iniţiat cât mai repid, iar bolnavii de cancer din judeţul Olt nu vor mai fi nevoiţi să meargă în centre universitare din ţară pentru aflarea profilului tumoral.

Foto Spitalul Județean de Urgență Slatina a primit, pentru al treilea an consecutiv, premiul ESO Angels GOLD din partea Societății Europene de Stroke

Spitalul Județean de Urgență Slatina a primit, pentru al treilea an consecutiv, premiul ESO Angels GOLD din partea Societății Europene de Stroke

Recunoaştere pe plan internaţional pentru echipa de neurologi din cadrul SJU Slatina, coordonată de medicul Renică Diaconescu, pentru procedurile de tromboliză aplicate pacienților cu accidente vascular-cerebrale. Pentru al treilea an consecutiv, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a primit premiul ESO Angels GOLD din partea Societății Europene de Stroke.  

Foto Lista medicamentelor compensate şi gratuite a fost extinsă

Lista medicamentelor compensate şi gratuite a fost extinsă

De la 1 mai, pe lista medicamentelor compensate şi gratuite se vor regăsi alte 28 de medicamente. Acestea sunt destinate tratamentului pacienţilor cu hepatită, ciroză hepatică, boala Parkinson, dar şi alte afecţiuni neurologice.  

Foto Tot mai multe persoane s-au prezentat la spital cu înţepături de căpuşe

Tot mai multe persoane s-au prezentat la spital cu înţepături de căpuşe

Creşte numărul persoanelor din judeţul olt care se prezintă la spital, după ce au fost înţepaţi de căpuşe. Potrivit datelor DSP Olt, de la începutul anului, la SJU Slatina s-au prezentat 23 de persoane, iar la Spitalul Municipal Caracal patru persoane. Medicii recomandă evitarea zonelor cu iarbă.

Foto DSP Olt raportează decesul unei femei, în vârstă de 67 de ani, confirmată cu gripă

DSP Olt raportează decesul unei femei, în vârstă de 67 de ani, confirmată cu gripă

Direcţia de Sănătate Publică Olt raportează cel de-al şaptelea deces din cauza gripei. O femeie, în vârstă de 67 de ani, care suferea şi de alte boli, s-a stins din viaţă în spital. Potrivit DSP, în ultima săptămână s-au înregistrat alte sute de viroze şi pneumonii, dar şi 33 de cazuri de gripă. 

Foto Al şaselea deces din cauza gripei în Olt

Al şaselea deces din cauza gripei în Olt

Direcţia de Sănătate Publică Olt raportează cel de-al şaselea deces din cauza gripei în acest sezon. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 84 de ani, nevaccinată, care suferea şi de alte boli. În ultima săptămână, în judeţul Olt, s-au înregistrat sute de viroze, pneumonii şi cazuri de gripă. 

Foto Dispozitive medicale noi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate

Dispozitive medicale noi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate

De la 1 ianuarie 2024, asigurații beneficiază de noi dispozitive medicale decontate de stat. Este vorba despre dispozitive recomandate de medici cu specializare chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă și medici cu specializare medicină fizică şi de reabilitare.

Foto Spitalul Slatina, măsuri pentru limitarea răspândirii gripei. Accesul aparţinătorilor, interzis pe toate secţiile de Terapie Intensivă şi Chirurgie, Neonatologie, Pediatrie, Oncologie, Hematologie şi Boli Infecţioase, limitat pe celelalte secţii

Spitalul Slatina, măsuri pentru limitarea răspândirii gripei. Accesul aparţinătorilor, interzis pe toate secţiile de Terapie Intensivă şi Chirurgie, Neonatologie, Pediatrie, Oncologie, Hematologie şi Boli Infecţioase, limitat pe celelalte secţii

Odată cu instituirea stării de alertă epidemiologică, SJU Slatina vine cu măsuri pentru limitarea răspândirii girpei la nivelul celei mai mari unităţi cu paturi din judeţ. 

Foto Alertă epidemiologică de gripă. Se recomandă purtarea măştii de către toate categoriile de populaţie

Alertă epidemiologică de gripă. Se recomandă purtarea măştii de către toate categoriile de populaţie

Direcţia de Sănătate Publică Olt anunţă stare de alertă epidemiologică din cauza gripei. Dacă purtarea măştii era recomandată doar în unităţile sanitare, din data de 1 februarie această menţinune este extinsă pentru toate categoriile de persoane. Potrivit DSP Olt, în perioada 1 ianuarie-1 februarie, în judeţ, s-au confirmat 285 de persoane cu gripă, însă numărul lor poate fi mai mare, având în vedere faptul că nu toţi cei care acuză boli ale sezonului rece se testează. 

Foto Punctul medical şi valoarea per serviciu în asistenţa medicală primară şi ambulatoriu menţinute la nivelul anului 2023

Punctul medical şi valoarea per serviciu în asistenţa medicală primară şi ambulatoriu menţinute la nivelul anului 2023

Valorile punctelor per capita şi pe serviciu din asistenţa medicală primară şi ambulatorie de specialitate sunt menținute la nivelul din semestrul ll 2023, conform Contractului-cadru ce reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, anunţă CAS Olt.

Foto Oltul a înregistrat al treilea deces din cauza gripei

Oltul a înregistrat al treilea deces din cauza gripei

Direcţia de Sănătate Publică Olt transmite al treilea deces din cauza gripei înregistrat în acest sezon rece la nivelul judeţului Olt. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 69 de ani, care era nevaccinată, şi care avea hipertensiune şi obezitate de grad III.    

Foto Val de internări din cauza virozelor şi a gripei

Val de internări din cauza virozelor şi a gripei

Sute de cazuri de viroze, pneumonii, dar şi gripă, s-au înregistrat, în prima săptămână din 2024, în judeţul Olt. De asemenea, numărul internărilor a crescut. Printre persoanele diagnosticate cu gripă se numărul şi doi copii cu vârsta de până într-un an.

Foto Bugetul spitalelor, din judeţul Olt, a fost suplimentat în luna decembrie

Bugetul spitalelor, din judeţul Olt, a fost suplimentat în luna decembrie

Bugetul pentru luna decembrie 2023 pentru acordarea serviciilor medicale și medicamentelor cu și fără contribuție personală a fost repartizat către Casa de Asigurări de Sănătate Olt. Astfel, au fost suplimentate fondurile necesare desfăşurării actului medical, spitalelor din judeţul Olt fiindu-le repartizate aproape 11 milioane de lei.

Foto Vaccinarea HPV pentru persoanele cu vârsta între 11 şi 19 ani este gratuită

Vaccinarea HPV pentru persoanele cu vârsta între 11 şi 19 ani este gratuită

Persoanele cu vârsta cuprinsa între 11 si 19 ani, indiferent de sex, beneficiază, începând cu 1 decembrie 2023, de compensare 100% din prețul de referință al vaccinului HPV, iar femeile cu vârsta cuprinsă între 19 ani și 45 de ani beneficiază de o compensare de 50% din prețul de referință.

Foto Slatina: Programul farmaciilor în minivacanţa de 1 Decembrie

Slatina: Programul farmaciilor în minivacanţa de 1 Decembrie

Cele mai multe dintre farmaciile din judeţul Olt vor avea program de lucru normal pe 30 noiembrie şi 1 decembrie. Potrivit CAS Olt, pe 30 noiembrie farmacia Catena, de pe Bulevardul A.I. Cuza, va asigura permanenţa, în timp ce pe data de 1 decembrie, în intervalul 22.00-7.30, va fi deschisă Farmacia Dr. Max, situată vis-avis de SJU Slatina. 

Foto Servicii de psihoterapie, pentru copiii cu TSA, decontate de CAS Olt

Servicii de psihoterapie, pentru copiii cu TSA, decontate de CAS Olt

De la 1 octombrie, terapia copiilor şi adulţilor diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist poate fi decontată de stat. Pentru fiecare ședință de psihoterapie/de consiliere psihologică clinică/de consiliere sau intervenție de psihopedagogie specială-logopedie, casa de asigurări de sănătate va deconta 135 lei.

Nu mai sunt