Sănătate

Foto Al şaselea deces din cauza gripei în Olt

Al şaselea deces din cauza gripei în Olt

Direcţia de Sănătate Publică Olt raportează cel de-al şaselea deces din cauza gripei în acest sezon. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 84 de ani, nevaccinată, care suferea şi de alte boli. În ultima săptămână, în judeţul Olt, s-au înregistrat sute de viroze, pneumonii şi cazuri de gripă. 

Foto Dispozitive medicale noi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate

Dispozitive medicale noi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate

De la 1 ianuarie 2024, asigurații beneficiază de noi dispozitive medicale decontate de stat. Este vorba despre dispozitive recomandate de medici cu specializare chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă și medici cu specializare medicină fizică şi de reabilitare.

Foto Spitalul Slatina, măsuri pentru limitarea răspândirii gripei. Accesul aparţinătorilor, interzis pe toate secţiile de Terapie Intensivă şi Chirurgie, Neonatologie, Pediatrie, Oncologie, Hematologie şi Boli Infecţioase, limitat pe celelalte secţii

Spitalul Slatina, măsuri pentru limitarea răspândirii gripei. Accesul aparţinătorilor, interzis pe toate secţiile de Terapie Intensivă şi Chirurgie, Neonatologie, Pediatrie, Oncologie, Hematologie şi Boli Infecţioase, limitat pe celelalte secţii

Odată cu instituirea stării de alertă epidemiologică, SJU Slatina vine cu măsuri pentru limitarea răspândirii girpei la nivelul celei mai mari unităţi cu paturi din judeţ. 

Foto Alertă epidemiologică de gripă. Se recomandă purtarea măştii de către toate categoriile de populaţie

Alertă epidemiologică de gripă. Se recomandă purtarea măştii de către toate categoriile de populaţie

Direcţia de Sănătate Publică Olt anunţă stare de alertă epidemiologică din cauza gripei. Dacă purtarea măştii era recomandată doar în unităţile sanitare, din data de 1 februarie această menţinune este extinsă pentru toate categoriile de persoane. Potrivit DSP Olt, în perioada 1 ianuarie-1 februarie, în judeţ, s-au confirmat 285 de persoane cu gripă, însă numărul lor poate fi mai mare, având în vedere faptul că nu toţi cei care acuză boli ale sezonului rece se testează. 

Foto Punctul medical şi valoarea per serviciu în asistenţa medicală primară şi ambulatoriu menţinute la nivelul anului 2023

Punctul medical şi valoarea per serviciu în asistenţa medicală primară şi ambulatoriu menţinute la nivelul anului 2023

Valorile punctelor per capita şi pe serviciu din asistenţa medicală primară şi ambulatorie de specialitate sunt menținute la nivelul din semestrul ll 2023, conform Contractului-cadru ce reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, anunţă CAS Olt.

Foto Oltul a înregistrat al treilea deces din cauza gripei

Oltul a înregistrat al treilea deces din cauza gripei

Direcţia de Sănătate Publică Olt transmite al treilea deces din cauza gripei înregistrat în acest sezon rece la nivelul judeţului Olt. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 69 de ani, care era nevaccinată, şi care avea hipertensiune şi obezitate de grad III.    

Foto Val de internări din cauza virozelor şi a gripei

Val de internări din cauza virozelor şi a gripei

Sute de cazuri de viroze, pneumonii, dar şi gripă, s-au înregistrat, în prima săptămână din 2024, în judeţul Olt. De asemenea, numărul internărilor a crescut. Printre persoanele diagnosticate cu gripă se numărul şi doi copii cu vârsta de până într-un an.

Foto Bugetul spitalelor, din judeţul Olt, a fost suplimentat în luna decembrie

Bugetul spitalelor, din judeţul Olt, a fost suplimentat în luna decembrie

Bugetul pentru luna decembrie 2023 pentru acordarea serviciilor medicale și medicamentelor cu și fără contribuție personală a fost repartizat către Casa de Asigurări de Sănătate Olt. Astfel, au fost suplimentate fondurile necesare desfăşurării actului medical, spitalelor din judeţul Olt fiindu-le repartizate aproape 11 milioane de lei.

Foto Vaccinarea HPV pentru persoanele cu vârsta între 11 şi 19 ani este gratuită

Vaccinarea HPV pentru persoanele cu vârsta între 11 şi 19 ani este gratuită

Persoanele cu vârsta cuprinsa între 11 si 19 ani, indiferent de sex, beneficiază, începând cu 1 decembrie 2023, de compensare 100% din prețul de referință al vaccinului HPV, iar femeile cu vârsta cuprinsă între 19 ani și 45 de ani beneficiază de o compensare de 50% din prețul de referință.

Foto Slatina: Programul farmaciilor în minivacanţa de 1 Decembrie

Slatina: Programul farmaciilor în minivacanţa de 1 Decembrie

Cele mai multe dintre farmaciile din judeţul Olt vor avea program de lucru normal pe 30 noiembrie şi 1 decembrie. Potrivit CAS Olt, pe 30 noiembrie farmacia Catena, de pe Bulevardul A.I. Cuza, va asigura permanenţa, în timp ce pe data de 1 decembrie, în intervalul 22.00-7.30, va fi deschisă Farmacia Dr. Max, situată vis-avis de SJU Slatina. 

Foto Servicii de psihoterapie, pentru copiii cu TSA, decontate de CAS Olt

Servicii de psihoterapie, pentru copiii cu TSA, decontate de CAS Olt

De la 1 octombrie, terapia copiilor şi adulţilor diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist poate fi decontată de stat. Pentru fiecare ședință de psihoterapie/de consiliere psihologică clinică/de consiliere sau intervenție de psihopedagogie specială-logopedie, casa de asigurări de sănătate va deconta 135 lei.

Foto Val de viroze şi pneumonii, în judeţul Olt

Val de viroze şi pneumonii, în judeţul Olt

Schimbarea vremii a venit la pachet cu sute de viroze şi pneumonii în judeţul Olt. Multe dintre cazuri au necesitat internare, cei mai afectaţi fiind copiii.

Foto FOTO. Spitalul Județean de Urgență Slatina deschide Ambulatoriul din orașul Drăgănești-Olt

FOTO. Spitalul Județean de Urgență Slatina deschide Ambulatoriul din orașul Drăgănești-Olt

Spitalul Județean de Urgență Slatina își extinde activitatea și își propune să ofere servicii medicale de specialitate locuitorilor din orașul Drăgănești-Olt și din comunele limitrofe orașului. Cea mai mare unitate spitalicească din judeţ anunţă că, începând de astăzi se deschide Ambulatoriul integrat al Spitalului Județean de Urgență Slatina din orașul Drăgănești-Olt. 

Nu mai sunt