Agricultură

Foto APIA primeşte cereri de finanţare pentru susţinerea sectorului bovin

APIA primeşte cereri de finanţare pentru susţinerea sectorului bovin

Crescătorii de animale care deţin permanent bovine înscrise în Baza Naţională de Date (BND) pot depune, până pe 23 martie 2023 inclusiv, cereri de finanţare prin schema de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii, în anul 2022, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). 

Foto Crescătorii de porci şi de păsări, susţinuţi prin două programe

Crescătorii de porci şi de păsări, susţinuţi prin două programe

Legile privind aprobarea Programului de Susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție și a Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol au fost publicate în Monitorul Oficial al României,

Foto Solicitanţii de microgranturi în domeniul agroalimentar trebuie să depună rapoartele de progres în sistemul informatic Granturi IMM

Solicitanţii de microgranturi în domeniul agroalimentar trebuie să depună rapoartele de progres în sistemul informatic Granturi IMM

Agenţia de Plăţi în Agricultură transmite că beneficiarii de microgranturi în domeniul alimentar trebuie să depună rapoartele de progres, însoţite de documente justficative,  în sistemul informatic Granturi IMM. La nivelul judeţului Olt, termenul scadent de încarcare a rapoartelor de progres in aplicaţia IMM RECOVER este 10 noiembrie.

Foto Petre Daea, prezent la Zilele Recoltei de la Slatina

Petre Daea, prezent la Zilele Recoltei de la Slatina

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a confirmat prezenţa la Zilele Recoltei, eveniment care se desfăşoară în perioada 7-9 octombrie, în Parcul Tineretului din Slatina.

Foto Zilele Recoltei, în acest weekend, la Slatina

Zilele Recoltei, în acest weekend, la Slatina

Zilele Recoltei se desfăşoară, în weekend, în Parcul Tineretului din Slatina. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, ar putea fi prezent la eveniment.

Foto APIA Olt face plăţile către producătorii din sectorul vegetal. Cea mai mare suprafaţă, pentru care s-a solicitat subvenţie, este cu pruni

APIA Olt face plăţile către producătorii din sectorul vegetal. Cea mai mare suprafaţă, pentru care s-a solicitat subvenţie, este cu pruni

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), efectuează plata ajutorului excepțional acordat producătorilor agricoli din sectorul vegetal. În judeţul Olt, sunt 278 de beneficiari, cu o suprafaţă totală de 1.317 hectare. Cele mai mari suprafaţe cultivate, pentru care s-au solicitat subvenţii, este cu pruni şi vie.

Foto Sprijin financiar de peste un milion de lei pentru crescătorii de porci şi păsări din Olt

Sprijin financiar de peste un milion de lei pentru crescătorii de porci şi păsări din Olt

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), efectuează plata ajutorului excepţional acordat producătorilor agricoli, crescători de animale din sectoarele suin şi avicol. În judeţul Olt, beneficiază de subvenţii şase crescători de porci şi patru crescători de păsări, valoarea totală fiind de peste un milion de lei.

Foto De ce au decis doi fraţi din Olt să nu mai are pământul, în ferma lor. Ce rezultate au obţinut cu semănatul direct (VIDEO)

De ce au decis doi fraţi din Olt să nu mai are pământul, în ferma lor. Ce rezultate au obţinut cu semănatul direct (VIDEO)

Fraţii Vicenţiu şi Cristian Cremeneanu lucrează aproximativ 800 de hectare de teren agricol, gard în gard cu Baza NATO de la Deveselu. De aproximativ 10 ani, în ferma lor se foloseşte o tehnologie care presupune semănatul direct al culturilor fără arătură, pentru a nu scoate apa din sol. Această tehnologie este foarte populară în SUA, însă este îmbrăţişată de tot mai mulţi fermieri români.

Foto Vlad Macovei (Agrointeligenţa): Dușmanii lui Adrian Chesnoiu să nu doarmă liniștiți!

Vlad Macovei (Agrointeligenţa): Dușmanii lui Adrian Chesnoiu să nu doarmă liniștiți!

Adrian Chesnoiu și-a dat demisia din funcția de ministru la nici o oră după comunicatul de presă care anunța că i se cere ridicarea imunității parlamentare. Demisia a venit la pachet cu autosuspendarea din PSD. Este politicianul care a renunțat cel mai rapid la funcțiile politice, față de momentul apariției unei suspiciuni juridice.

Nu mai sunt