Agricultură

Foto Vlad Macovei (Agrointeligenţa): Dușmanii lui Adrian Chesnoiu să nu doarmă liniștiți!

Vlad Macovei (Agrointeligenţa): Dușmanii lui Adrian Chesnoiu să nu doarmă liniștiți!

Adrian Chesnoiu și-a dat demisia din funcția de ministru la nici o oră după comunicatul de presă care anunța că i se cere ridicarea imunității parlamentare. Demisia a venit la pachet cu autosuspendarea din PSD. Este politicianul care a renunțat cel mai rapid la funcțiile politice, față de momentul apariției unei suspiciuni juridice.

Foto FOTO. Primele roşii ale producătorilor din Olt au apărut în Piaţa Zahana

FOTO. Primele roşii ale producătorilor din Olt au apărut în Piaţa Zahana

Producătorii din judeţul Olt au ieşit pe piaţă cu primele roşii din acest sezon, chiar cu câteva zile înaintea Paştelui. Preţul unui kilogram este între 25-28 de lei. De asemenea, pe tarabe se găsesc şi castraveţi produşi în solariile oltenilor, preţul unui kilogram fiind de 12 lei.

Foto Peste 1300 de fermieri din Olt sunt aşteptaţi să-şi depună cererile de plată pentru ajutorul la motorină

Peste 1300 de fermieri din Olt sunt aşteptaţi să-şi depună cererile de plată pentru ajutorul la motorină

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează fermierii că primește Cereri de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrul I al anului 2022 (perioada 01.01. – 31.03.2022). Având în vedere faptul că ultima zi de depunere al cererilor de plată este 30.04.2022,iar aceasta este zi nelucrătoare, termenul de depunere se prelungește până pe data de 2 mai inclusiv. În judeţul Olt, 1319 fermieri sunt aşteptaţi să depună cererile de plată pentru obţinerea subvenţiei. 

Foto Chesnoiu, întâlnire cu ROMPAN: „România este stabilă din punct de vedere al asigurării securității alimentare a populației”

Chesnoiu, întâlnire cu ROMPAN: „România este stabilă din punct de vedere al asigurării securității alimentare a populației”

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a avut marți, la sediul instituției, întâlnirea săptămânală de lucru cu reprezentanții Asociației Române a Comercianților de Produse Agricole (ARCPA) și cu cei ai Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase - ROMPAN. 

Foto Legea care aduce produsele româneşti în supermarketuri, votată de Parlament. Florin Barbu (PSD Olt): Mulțumesc producătorilor și asociațiilor de profil, echipei alături de care am lucrat la elaborarea acestui act normativ!

Legea care aduce produsele româneşti în supermarketuri, votată de Parlament. Florin Barbu (PSD Olt): Mulțumesc producătorilor și asociațiilor de profil, echipei alături de care am lucrat la elaborarea acestui act normativ!

Legea privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar, iniţiată de deputatul de Olt Florin Barbu, a trecut de votul Parlamentului, urmând să ajungă la promulgare.

Foto Chesnoiu spune că România nu va interzice exporturile de cereale

Chesnoiu spune că România nu va interzice exporturile de cereale

România nu va interzice exporturile de cereale, pentru că în acest moment nu există sincope privind aprovizionarea populaţiei cu alimente, rezervele de stat fiind îndestulătoare, a spus Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii.

Foto Chesnoiu: Am majorat atât cuantumul sprijinului acordat fiecărui fermier, cât și bugetul destinat acestor măsuri

Chesnoiu: Am majorat atât cuantumul sprijinului acordat fiecărui fermier, cât și bugetul destinat acestor măsuri

Ministrul Agriculturii, deputatul PSD Olt Adrian Chesnoiu, a anunţat aprobarea, în şedinţa Guvernului de miercuri, a două acte normative în sprijinul fermierilor pentru a le asigura stabilitate atât în activitatea curentă, cât și în cea care vizează investițiile pe care vor să le facă pentru a obține producții de calitate, la un nivel ridicat.

Nu mai sunt