Naţional

Foto Donald Trump, pus sub acuzare: A devenit primul președinte american care va fi judecat

Donald Trump, pus sub acuzare: A devenit primul președinte american care va fi judecat

Donald Trump a fost pus sub acuzare. Este pentru prima dată în istoria Statelor Unite când un preşedinte, fost sau actual, este anchetat penal. Decizia vine după ce ar fi încercat să-i dea 130.000 de dolari actriţei din filme pentru adulţi Stormy Daniels ca să păstreze tăcerea cu privire la o relaţie amoroasă pe care ar fi avut-o în 2006. Republicanul ar fi anchetat pentru 30 de capete de acuzare. Avocații lui Trump au confirmat că fostul președinte american va fi audiat marțea viitoare.

Foto A murit Benone Sinulescu. Artistul avea 84 de ani

A murit Benone Sinulescu. Artistul avea 84 de ani

Artistul Benone Sinulescu a murit joi la vârsta de 84 de ani, în urma unei pneumonii care s-a complicat, pe fondul unor probleme multiple de sănătate. Benone Sinulescu se simţea rău de duminică, iar starea sa s-a înrăutăţit continuu, decedând joi în jurul orelor 14:00.

Foto Ministrul Sănătății, avertisment pentru medici: Personalul medical care nu se vaccinează se va testa din fonduri proprii

Ministrul Sănătății, avertisment pentru medici: Personalul medical care nu se vaccinează se va testa din fonduri proprii

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a spus că urmează să fie modificat ordinul pentru infecțiile asociate actului medical, iar personalul medical care nu se vaccinează se va testa din fonduri proprii, pentru a respecta, în felul acesta, dreptul pacientului de a fi tratat de persoane care nu le pot infecta, potrivit Mediafax.

Foto S-a stins din viaţă actriţa Draga Olteanu Matei

S-a stins din viaţă actriţa Draga Olteanu Matei

Actriţa Draga Olteanu Matei a încetat din viaţă în această noapte, la Spitalul ”Sf. Spiridon”, din Iaşi, unde fusese internată în urmă cu câteva zile, pentru o hemoragie digestivă. Draga Olteanu avea 87 de ani.

Foto  Amnistie fiscală pentru companiile care își achită restanțele până la 15 decembrie

Amnistie fiscală pentru companiile care își achită restanțele până la 15 decembrie

Guvernul a aprobat amnistia fiscală propusă de Ministerul Finanţelor pentru dobânzi, penalităţi şi alte accesorii datorate de contribuabilii care vor achita principalul restanţelor până la data de 15 decembrie 2020, măsură care va sprijini mediul de afaceri lovit de criza Covid-19 şi va avea un efect pozitiv asupra încasărilor bugetare din acest an, informează MFP.

Foto Guvern: Autorităţile locale au posibilitatea de a reduce impozitul anual pe clădiri până la 50%, în anumite condiţii

Guvern: Autorităţile locale au posibilitatea de a reduce impozitul anual pe clădiri până la 50%, în anumite condiţii

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi o prevedere care dă posibilitatea autorităţilor locale de a reduce impozitul anual pe clădiri până la 50%, în situaţia în care proprietarii fac dovada că au redus, la rândul lor, chiriile pentru locatarii imobilelor respective, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Foto Cum vor funcționa cabinetele stomatologice după 15 mai?

Cum vor funcționa cabinetele stomatologice după 15 mai?

Una dintre măsurile de relaxare anunțate luni de președintele Klaus Iohannis se referă la redeschiderea cabinetelor stomatologice. Norina Forna este vicepreședintele Colegiului Medicilor Stomatologi din România și a explicat la Digi24 în ce condiții vor funcționa aceste cabinete și cât de sigure vor fi ele atât pentru pacienți, cât și pentru medici.

Foto Klaus Iohannis: Nu voi prelungi starea de urgență. Din 15 mai se vor deschide saloanele de coafură, cabinetele stomatologice și muzeele

Klaus Iohannis: Nu voi prelungi starea de urgență. Din 15 mai se vor deschide saloanele de coafură, cabinetele stomatologice și muzeele

Președintele Klaus Iohannis a avut luni o ședință la Palatul Cotroceni privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul și mai mulți miniștri. La finalul întrevederii, Klaus Iohannis a declarat că nu va prelungi starea de urgență, iar din 15 mai va intra în vigoare starea de alertă. Președintele a precizat că vor fi deschise saloanele de coafură, cabinetele stomatologice și muzeele. Din localități se va putea ieși pentru probleme medicale, în interes de serviciu, dar și pentru activitate sportivă individuală. În localitățile carantinate nu se vor relaxa măsurile de restricție.

Foto Înscrierile la grădiniţă şi clasa pregătitoare se fac online

Înscrierile la grădiniţă şi clasa pregătitoare se fac online

Înscrierile la clasa pregătitoare şi la grădiniţă vor fi realizate online anul acesta. Evaluarea pentru clasa pregătitoare nu se va mai desfășura în condițiile de până acum, cu o examinare psihosomatică a capacităților copilului. Va fi suficient ca părinții să dea o declarație pe proprie răspundere, iar grădinița pe care au frecventat-o copiii va trimite fișa de evaluare psihosomatică, a explicat, duminică seara, la Digi24, ministrul educației, Monica Anisie.

Foto Managerul Spitalului Târgu Jiu, confirmat cu COVID-19, a refuzat internarea. Dus la spital după câteva zile

Managerul Spitalului Târgu Jiu, confirmat cu COVID-19, a refuzat internarea. Dus la spital după câteva zile

Scandal la Târgu -Jiu, acolo unde managerul spitalului a fost luat cu forța de acasă, după ce a fost infectat cu noul coronavirus. Medicul a sunat la 112, deşi iniţial a refuzat internarea și contestase rezultatul. Infectată este și directoarea de îngrijiri, iar autoritățile se gândesc dacă nu ar fi indicată o conducere militară și au făcut o solicitare la Minister, conform Mediafax.

Foto Marcel Vela: Se vor da amenzi și după 15 mai / Valoarea amenzilor de până acum - peste 120 de milioane de euro. Banii se vor duce către spitale

Marcel Vela: Se vor da amenzi și după 15 mai / Valoarea amenzilor de până acum - peste 120 de milioane de euro. Banii se vor duce către spitale

Ministrul de interne Marcel Vela a declarat sâmbătă seară, la Digi24, că și după data de 15 mai vor fi date amenzi pentru nerespectarea restricțiilor care vor mai rămâne în vigoare, el menționând totodată că valoarea totală a contravențiilor aplicate până acum de la începutul epidemiei se ridică la aproximativ 600 de milioane de lei, adică peste 120 de milioane de euro. Potrivit lui Vela, banii vor merge către sistemul medical.

Foto VIDEO. Accident de motocicletă. Doi tineri la spital

VIDEO. Accident de motocicletă. Doi tineri la spital

Doi tineri din Dolj, care mergeau cu o motocicletă, au ajuns la spital, sâmbătă, după ce au fost implicaţi într-un accident rutier, pe drumul naţional DN 56, în localitatea Podari.

Nu mai sunt