Coliziune între un microbuz cu pasageri și un tractor. Două persoane au fost rănite

Un grav accident rutier s-a produs, vineri, în localitatea Jucu de Sus din județul Cluj. În urma accidentului au fost rănite două persoane.


Potrivit ISU Cluj, accidentul s-a produs în jurul orei 9.00, pe drumul de acces către parcul industrial din Jucu Herghelieun.

UPDATE: Potrivit IPJ Cluj, un conducător auto de 62 de ani, din comuna Gilău, care se deplasa pe DJ 109D, pe raza localităţii Jucu de Sus, înspre DN1C E576, a pătruns pe sensul opus de mers cu intenția de a efectua manevra de depășire a unui ansamblu de vehicule (tractor cu remorcă), care se afla oprit pe sensul de mers al acestuia.
Din sens opus se apropia un alt vehicul, iar pentru evitarea impactului cu acesta, a reintrat pe banda sa de mers, unde a intrat in coliziune față-spate cu remorca tractorului care se afla staţionat.

În urma impactului, remorca a fost proiectată înspre exteriorul carosabilului, acroșând un bărbat de 47 de ani, din Cluj Napoca, care efectua acţivităţi de întreţinere a părţii carosabile, acesta fiind transportat la o unitate medicală în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Totodată, a fost transportat la spital şi pasagerul dreapta faţă din autovehicul, un bărbat de 64 de ani, din județul Vâlcea.
În autovehicul se aflau alte 14 persoane, care nu au necesitat îngrijiri medicale la fața locului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

La fața locului au intervenit două autospeciale cu modul de descacerare, un echipaj SMURD, unul SAJ și o autospecială pentru transport personal și victime multiple.

Pompierii au găsit un microbuz și un ansamblu de vehicule (tractor cu remorcă) avariate și șoferul microbuzului încarcerat în interiorul acestuia.

Pompierii au acționat cu echipamentele din dotare pentru descarcerarea șoferului microbuzului, extragerea și predarea acestuia echipajului medical pentru a fi transportat la spital.

Bărbatul, de circa50 de ani era conștient și nu prezenta leziuni grave. Șoferul tractorului a fost consultat și transportat la spital de către echipajul SAJ. Bărbatul, de circa 40 de ani, era conștient și cooperant.

Pasagerii erau ieșiți din microbuz și nu au necesitat îngrijiri medicale.

Pompierii au sprijinit acordarea asistenței medicale de urgență și au asigurat măsurile specifice pentru siguranța salvatorilor și prevenirea incendiilor având în vedere scurgerile de hidrocarburi.

sursa: românia24.ro