Economie

Foto  Ministrul Economiei, la inaugurarea Hengst Balş: Companiile de familie din Germania sunt cele mai rezistente și dau o putere deosebită economiei Germaniei. Mă gândeam cum să facem să transferăm această experiență și către IMM-urile din România

Ministrul Economiei, la inaugurarea Hengst Balş: Companiile de familie din Germania sunt cele mai rezistente și dau o putere deosebită economiei Germaniei. Mă gândeam cum să facem să transferăm această experiență și către IMM-urile din România

Ministrul Economiei Radu Oprea a declarat, miercuri, la inaugurarea noii Fabrici de filtre a companiei germane Hengst în oraşul oltean Balş, că antreprenorii români trebuie să înveţe de la cei din ţări precum Germania.

Foto FOTO. S-a inaugurat fabrica Hengst Filtration din Balș, lider mondial în producţia sistemelor de filtrare

FOTO. S-a inaugurat fabrica Hengst Filtration din Balș, lider mondial în producţia sistemelor de filtrare

Eveniment important în oraşul de pe malul Olteţului. Cel mai important investitor sosit în micul oraş oltean, în iarna anului trecut, Fabrica Hengst Filtration a fost inaugurată astăzi, în prezenţa conducerii companiei din Germania, primarului Balşului, Cătălin Rotea, dar şi oficiali de rag înalt ai României. La 8 milioane de euro se ridică investiţia făcută până acum în fabrica din judeţul Olt.

Foto Anvelopa produsă la Slatina Pirelli Cinturato All Season SF3 câștigă testările comparative ale Auto Bild Sportscars și alVolante

Anvelopa produsă la Slatina Pirelli Cinturato All Season SF3 câștigă testările comparative ale Auto Bild Sportscars și alVolante

Pirelli Cinturato All Season SF3 a fost aleasă cea mai bună anvelopă pentru toate sezoanele de către două reviste de specialitate importante, Auto Bild Sportscars din Germania și alVolante din Italia, care au comparat principalele produse pentru toate sezoanele de pe piață. Anvelopa Pirelli a fost cea mai sigură atât în condiții de carosabil uscat, cât și umed, obținând comentarii foarte pozitive și pe zăpadă.

Foto ANAF a taxat suplimentar Alro Slatina, în urma unui control

ANAF a taxat suplimentar Alro Slatina, în urma unui control

Reprezentanţii Alro Slatina anunţă, prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial, că va acţiona în instanţă ANAF – Direcţia Mari Contribuabili, după ce producătorul de aluminiu a fost taxat suplimentar.

Foto Alro anunţă că în 2023 i-a scăzut cifra de afaceri cu 16%

Alro anunţă că în 2023 i-a scăzut cifra de afaceri cu 16%

Alro anunță astăzi Rezultatele Financiare Consolidate și Individuale Preliminare pentru anul 2023. Grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 2,85 miliarde de lei, în 2023, mai mică cu 16% față de anul precedent, în concordanță cu scăderea cotațiilor internaționale ale aluminiului și cu încetinirea economică.

Foto Când încep germanii de la Hengst producția în Balș. Opțiuni de achiziție pentru mai multe terenuri

Când încep germanii de la Hengst producția în Balș. Opțiuni de achiziție pentru mai multe terenuri

Compania Hengst estimează că va începe la Balș (județul Olt) producția de filtre pentru aparate electrocasnice în a doua jumătate a anului viitor, cu 100 de angajați. Germanii au cumpărat fosta fabrică IAC (International Automotive Components), abandonată de producătorul suedez de subansamble auto în 2019, și au opțiuni de achiziție pentru alte terenuri, în aceeași zonă, scrie site-ul economic profit.ro

Foto Noile modificări privind impozitul pe profit

Noile modificări privind impozitul pe profit

De la 1 ianuarie 2024, intră în vigoare noile modificări şi completări privind impozitul pe profit, anunţă Administraţia Finanţelor Olt.

Foto Grupul Alro înregistrează o cifră de afaceri de 2,24 miliarde de lei, în T1-T3 2023 și continuă diversificarea modelul de afaceri

Grupul Alro înregistrează o cifră de afaceri de 2,24 miliarde de lei, în T1-T3 2023 și continuă diversificarea modelul de afaceri

Alro anunță astăzi rezultatele financiare consolidate pentru perioada de nouă luni încheiată la 30 septembrie 2023. Cifra de afaceri a Grupului a scăzut cu 21% (T1-T3 2023: 2,24 miliarde de lei, față de T1-T3 2022: 2,8 miliarde de lei), pe fondul prețurilor mai mici la aluminiu și al încetinirii cererii. Rezultatul net al Grupului ALRO pentru această perioadă este o pierdere netă de 394 milioane de lei (T1-T3 2022: o pierdere netă de 110 milioane de lei), fără să fie luat în calcul impactul pozitiv estimat al noii Legi 206 din iulie 2023 privind măsurile aplicabile clienților finali de pe piața de energie electrică și de gaze naturale, care urmează să fie stabilit.

Foto Pirelli va furniza anvelope pentru Formula 1 pentru încă patru ani

Pirelli va furniza anvelope pentru Formula 1 pentru încă patru ani

Pirelli și-a prelungit prezența în Formula 1 în calitate de Partener Global al Pneurilor, după ce Formula 1© și FIA (Fédération Internationale de l'Automobile) au acceptat oferta companiei Italiene de anvelope pentru o perioadă de trei ani, din 2025 până în 2027. Există, de asemenea, opțiunea suplimentară, din partea FIA și FOM, de a prelungi parteneriatul pentru încă un sezon. Acest ultim acord, pus în mișcare odată cu dosarul tehnic primit de la FIA în luna iunie, a fost ratificat de Consiliul Mondial FIA pentru Motorsport și desemnează Pirelli ca furnizor unic al Campionatului Mondial de Formula 1 al FIA, precum și al campionatelor de Formula 2 și Formula 3.

Foto Alro raportează o cifră de afaceri în scădere, pentru primele şase luni ale anului

Alro raportează o cifră de afaceri în scădere, pentru primele şase luni ale anului

Alro a anunţat, miercuri, rezultatele financiare consolidate și individuale pentru perioada de șase luni încheiată la 30 iunie 2023. Cifra de afaceri a Grupului a scăzut la 1,55 miliarde lei în semestrul I 2023, față de 2,1 miliarde lei, ca urmare a cotațiilor în scădere ale LME și a închiderii temporare a rafinăriei de alumină ALUM.

Foto O nouă anvelopă Pirelli: P Zero Trofeo RS, cea mai sportivă anvelopă din gama de maşini de şosea

O nouă anvelopă Pirelli: P Zero Trofeo RS, cea mai sportivă anvelopă din gama de maşini de şosea

Pirelli prezintă P Zero Trofeo RS: cea mai recentă versiune a anvelopei semi-slick concepută pentru producătorii auto care urmăresc să evidențieze performanța celor mai sportive modele ale lor. Un exemplu este Pagani Automobili, care a fost primul care a solicitat o versiune specifică a noii anvelope pentru Utopia, ultima lor supermașină.

Foto ALRO inaugurează o investiţie de 11 milioane USD în instalaţia de reciclare ecologică

ALRO inaugurează o investiţie de 11 milioane USD în instalaţia de reciclare ecologică

•       Capacitatea de reciclare a Companiei creşte cu 60.000 tone pe an, în urma instalării a două cuptoare cu dublă cameră, a unui cuptor de menţinere şi a instalaţiei aferente de captare şi tratare a gazelor arse;•       ALRO îşi continuă programul de reducere a consumului specific de energie electrică şi de gaze naturale, crescând, în acelaşi timp, sustenabilitatea afacerii sale;•       Tehnologia de ultimă generaţie va avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra mediului, menţinând emisiile ALRO sub cotele aprobate la nivelul UE.

Nu mai sunt