Economie

Foto Alro raportează o cifră de afaceri în scădere, pentru primele şase luni ale anului

Alro raportează o cifră de afaceri în scădere, pentru primele şase luni ale anului

Alro a anunţat, miercuri, rezultatele financiare consolidate și individuale pentru perioada de șase luni încheiată la 30 iunie 2023. Cifra de afaceri a Grupului a scăzut la 1,55 miliarde lei în semestrul I 2023, față de 2,1 miliarde lei, ca urmare a cotațiilor în scădere ale LME și a închiderii temporare a rafinăriei de alumină ALUM.

Foto O nouă anvelopă Pirelli: P Zero Trofeo RS, cea mai sportivă anvelopă din gama de maşini de şosea

O nouă anvelopă Pirelli: P Zero Trofeo RS, cea mai sportivă anvelopă din gama de maşini de şosea

Pirelli prezintă P Zero Trofeo RS: cea mai recentă versiune a anvelopei semi-slick concepută pentru producătorii auto care urmăresc să evidențieze performanța celor mai sportive modele ale lor. Un exemplu este Pagani Automobili, care a fost primul care a solicitat o versiune specifică a noii anvelope pentru Utopia, ultima lor supermașină.

Foto ALRO inaugurează o investiţie de 11 milioane USD în instalaţia de reciclare ecologică

ALRO inaugurează o investiţie de 11 milioane USD în instalaţia de reciclare ecologică

•       Capacitatea de reciclare a Companiei creşte cu 60.000 tone pe an, în urma instalării a două cuptoare cu dublă cameră, a unui cuptor de menţinere şi a instalaţiei aferente de captare şi tratare a gazelor arse;•       ALRO îşi continuă programul de reducere a consumului specific de energie electrică şi de gaze naturale, crescând, în acelaşi timp, sustenabilitatea afacerii sale;•       Tehnologia de ultimă generaţie va avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra mediului, menţinând emisiile ALRO sub cotele aprobate la nivelul UE.

Foto Prysmian investeşte la Slatina 23 milioane euro în creşterea producţiei de cabluri de medie şi înaltă tensiune dar şi într-un centru IT de excelenţă

Prysmian investeşte la Slatina 23 milioane euro în creşterea producţiei de cabluri de medie şi înaltă tensiune dar şi într-un centru IT de excelenţă

Producătorul de cabluri e­lec­trice şi de fibră optică Prysmian din Slatina a primit 7,5 milioane de euro ajutor de stat pentru dezvolta­rea unui centru de excelenţă IT şi va crea 120 de locuri de muncă. Prys­mian este prezentă în 50 de ţări cu 108 fabrici, unitatea din România fiind una dintre cele mai mari.

Foto ARTROM STEEL TUBES a primit vizita Ambasadorului Serbiei în România

ARTROM STEEL TUBES a primit vizita Ambasadorului Serbiei în România

ARTROM STEEL TUBES, una dintre cele mai importante întreprinderi de țevi din Europa, cu operațiuni în România la Reșița și Slatina, a primit vineri, 19 mai, vizita E.S. domnul Stefan Tomašević, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Serbia în România.

Foto Primăria Caracal oferă subvenţii firmelor care angajează oameni din oraş

Primăria Caracal oferă subvenţii firmelor care angajează oameni din oraş

Firmele care angajează persoane cu domiciliul sau cu viză de flotant în Caracal, indiferent unde are sediul societatea sau punctul de lucru, pot beneficia de o subvenție de 2.250 lei pe lună pentru persoană, în cadrul unui proiect cu fonduri europene derulat de primăria locală.

Foto Interviu cu Cristian Drînciu, CEO Artrom Steel Tubes: Am fost nevoiți să găsim soluții pentru provocările generate de sancțiunile impuse Grupului şi ne-am confruntat și cu efectele creșterii prețurilor la energie

Interviu cu Cristian Drînciu, CEO Artrom Steel Tubes: Am fost nevoiți să găsim soluții pentru provocările generate de sancțiunile impuse Grupului şi ne-am confruntat și cu efectele creșterii prețurilor la energie

Cristian Drînciu, noul CEO al Artrom Steel Tubes (fostă TMK Artrom), a vorbit într-un interviu acordat Gazeta Nouă despre provocările pe care compania le întâmpină atât din contextul economic naţional, cât şi din ceea ce se întâmplă în industriile metalurgică şi siderurgică, la nivel internaţional. Crizele generate de pandemia COVID şi, ulterior, de războiul din Ucraina, lipsa forţei de muncă specializate şi incoerenţa politicilor guvernamentale sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă compania care are două fabrici în România, la Slatina şi Reşiţa.

Foto Cifra de afaceri a Alro, în creştere faţă de anul 2021

Cifra de afaceri a Alro, în creştere faţă de anul 2021

Grupul Alro a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de 3,6 miliarde lei, în uşoară creştere faţă de anul precedent, în timp ce Rezultatul brut a scăzut în 2022 cu 43%, înregistrând o valoare de 279 milioane lei, se arată într-un comunicat al Companiei. Cu toate acestea, Rezultatul operational a crescut la 687 milioane RON în 2022, de la 228 milioane RON în 2021, reflectând compensarea pentru costurile cu emisiile indirecte încorporate în prețul energiei electrice care a fost înregistrată pentru doi ani, 2021 și 2022.

Foto BMW i4 M50, primul vehicul electric BMW echipat cu anvelope Pirelli P Zero Elect

BMW i4 M50, primul vehicul electric BMW echipat cu anvelope Pirelli P Zero Elect

Anvelopa Pirelli P Zero Elect a fost selectată de BMW M pentru a echipa noul BMW i4 M50, primul automobil complet electric dezvoltat de divizia de înaltă performanță a mărcii, care și-a sărbătorit anul trecut cea de-a 50-a aniversare. Cel mai recent coupé cu zero-emisii se alătură acum multor altor automobile BMW M pentru care Pirelli a dezvoltat anvelope de echipare originală personalizate.

Foto S-a vândut TMK. Cine sunt noii proprietari

S-a vândut TMK. Cine sunt noii proprietari

Hefestos Capital, companie de investment banking din sud-estul Europei, fondată de sârbii Milutin Nikolic şi Pavle Kavran, a cumpărat de la grupul rus TMK  acţiunile deţinute la divizia germană TMK EUROPE, care este acţionarul majoritar al TMK ARTROM SA, potrivit zf.ro. Pentru România, director general devine Cristian Drînciu, în timp ce Adrian Popescu va fi Președinte al Consiliului de Administrație

Foto Conducta Gherceşti-Jitaru, decretată de interes naţional, va aduce gaze naturale în mai multe localităţi din Olt

Conducta Gherceşti-Jitaru, decretată de interes naţional, va aduce gaze naturale în mai multe localităţi din Olt

Mai multe comune din judeţul Olt vor fi racordate la reţeaua de gaze naturale, ca urmare a declarării de către Guvern a proiectului de investiții “Conductă de transport gaze naturale Ghercești-Jitaru (inclusiv alimentare cu energie electrică, protecție catodică și fibră optică)” ca proiect de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

Foto Pirelli a fost confirmat lider pentru sustenabilitate la nivel global, cu cel mai mare punctaj din sectorul său

Pirelli a fost confirmat lider pentru sustenabilitate la nivel global, cu cel mai mare punctaj din sectorul său

Pirelli a fost confirmat în Indicele de Sustenabilitate Dow Jones la nivel global şi european în urma analizei anuale efectuate de către S&P Global. Confirmarea urmează anunțului din octombrie conform căruia Pirelli a atins un scor de top în sectorul ATX Auto Components, în contextul Studiului S&P Global privind Sustenabilitatea 2022.

Nu mai sunt