Economie

Foto Vimetco Extrusion, prima bară extrudată într-o nouă linie automată pentru profile din aluminiu, ca urmare a unei investiții de 10 milioane euro

Vimetco Extrusion, prima bară extrudată într-o nouă linie automată pentru profile din aluminiu, ca urmare a unei investiții de 10 milioane euro

Vimetco Extrusion, filiala din aval a Alro responsabilă cu activitatea de extrudare, a finalizat instalarea unei noi prese de extrudare de 7 inci, de ultimă generație, ca urmare a unei investiții de aproximativ 10 milioane euro, de la începutul acestui proiect în martie 2021. Vimetco Extrusion tocmai a testat cu succes noul echipament prin extrudarea primei bare.

Foto Noile Pirelli Scorpion. Ce caracteristici au anvelopele produse la Slatina

Noile Pirelli Scorpion. Ce caracteristici au anvelopele produse la Slatina

Gama Pirelli Scorpion dedicată SUV-urilor este acum mai sigură, mai comfortabilă, iar performanța este îmbunătățită. Întreaga linie – înnoită recent pentru versiunile de vară, iarnă și toate sezoanele - a înregistrat un scor îmbunătățit în toți parametrii de performanță, raportat la tabelul European al anvelopelor.

Foto Cristian Gheorghe (Prysmian): Industria cablurilor este pregătită să furnizeze soluții inovatoare cu emisii scăzute de carbon

Cristian Gheorghe (Prysmian): Industria cablurilor este pregătită să furnizeze soluții inovatoare cu emisii scăzute de carbon

UE s-a angajat să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 55% față de 1990 până în 2030, o etapă cheie în atingerea neutralității climatice în 2050, a semnalat recent Cristian Gheorghe, Președintele Asociației Profesionale a Producătorilor de Cabluri din România (APPCR), în cadrul evenimentului Innowave Summit 2022, desfășurat la Cluj (una dintre conferințele semnificative din Europa de Sud-Est, dedicate high-tech).

Foto Sute de angajaţi Alro Slatina intră în şomaj tehnic

Sute de angajaţi Alro Slatina intră în şomaj tehnic

Sute de angajaţi ai Alro Slatina intră în şomaj tehnic, potrivit reprezentanţilor sindicatelor, după ce mai multe secţii nu-şi mai pot desfăşura activitatea din cauza lipsei de energie.

Foto FOTO&VIDEO. Angajaţii TMK protestează în faţa sediului Guvernului

FOTO&VIDEO. Angajaţii TMK protestează în faţa sediului Guvernului

Aproximativ 300 de angajaţi TMK Slatina protestează, joi, în faţa sediului Guvernului României, după ce derogarea emisă de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) de la sancţionarea societăţilor cu capital rusesc de care beneficia compania se apropie de expirare.

Foto Angajaţii TMK anunţă un nou protest

Angajaţii TMK anunţă un nou protest

Angajaţii TMK Slatina ies din nou în stradă, săptămâna viitoare, când vor protesta în faţa sediului Guvernului României. Acţiunile de protest vin după ce, derogarea emisă de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) de la decizia de sancţionare a societăţilor cu capital rusesc de care beneficia compania se apropie de expirare.

Foto Peste 250 de cauciucuri Pirelli au fost aprobate la nivel global, pentru mașinile electrice și plug-in hybrid

Peste 250 de cauciucuri Pirelli au fost aprobate la nivel global, pentru mașinile electrice și plug-in hybrid

Pirelli a dublat numărul total de aprobări pentru cauciucurile destinate mașinilor electrice și plug-in hybrid în anul 2021. De la lansarea conceptului “Elect” din anul 2019, producătorii de mașini au început să opteze în număr cât mai mare pentru această tehnologie și le-au permis celor de la Pirelli să își extindă în continuare portofoliul de omologări, astfel ajungând la numărul de 250 de omologări ale mașinilor “verzi”.

Foto Linia de tren București -Craiova : CFR Infrastructură a scos la licitație lucrări de reparații rapide de tip ,,quick wins” cu o valoare de 258 de milioane lei/Toată Magistrala M 100 București-Craiova este în procedură de achiziție pentru reparații

Linia de tren București -Craiova : CFR Infrastructură a scos la licitație lucrări de reparații rapide de tip ,,quick wins” cu o valoare de 258 de milioane lei/Toată Magistrala M 100 București-Craiova este în procedură de achiziție pentru reparații

Regionala București a CFR Infrastructură a scos la licitație un contract pentru reparații rapide tip ,,quick wins” pe tronsonul București-Videle de pe Magistrala M 100 București-Craiova-Timișoara, lucrările finanțate prin PNRR având un cost estimat de 258 milioane lei. Și Regionala CFR Craiova a lansat în urmă cu aprox. două săptămâni o licitație pentru acest tip de reparații pe tronsoane din județele Olt și Dolj ale Magistralei M 100 București-Craiova, astfel, lucrările vor cuprinde secțiuni de pe întreaga lungime.

Foto ANAF: Declaraţia unică trebuie depusă până la data de 25 mai

ANAF: Declaraţia unică trebuie depusă până la data de 25 mai

Agenția Națională de Administrare Fiscală reamintește contribuabililor că termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice (DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (Formular 112) este data de  25 mai 2022, inclusiv. 

Foto Derogare de la ANAF pentru TMK Slatina. Ce presupune

Derogare de la ANAF pentru TMK Slatina. Ce presupune

TMK Artrom primeşte de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) o derogare de la decizia de sancţionare a societăţilor cu capital rusesc, prin care societatea care activează la Slatina şi Reşiţa poate să facă, printre altele, importuri şi achiziţii necesare pentru activitatea economică.

Foto VIDEO. Peste 500 de angajaţi ai TMK Slatina protestează în faţa Guvernului

VIDEO. Peste 500 de angajaţi ai TMK Slatina protestează în faţa Guvernului

Peste 500 de angajaţi ai TMK Artrom, din Slatina şi din Reşiţa, protestează astăzi în faţa sediului Guvernului României, nemulţumiţi de faptul că societatea are în continuare conturile blocate, ca urmare a sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană apropiaţilor regimului de la Kremlin.

Foto  TMK Artrom a dat în judecată ANAF

TMK Artrom a dat în judecată ANAF

TMK Artrom a contestat în instanță ordinul Agenției Naționale de Administrare Fiscală prin care fondurile societății au fost înghețate. Decizia a dus la paralizarea activității firmei și la mișcări sindicale de amploare.

Foto Angajaţii TMK protestează joi, la Bucureşti

Angajaţii TMK protestează joi, la Bucureşti

Cum mărfurile TMK sunt blocate în vămi, există riscul blocării activității. În aceste condiții, societatea mai dispune de bani pentru salariile pe luna martie și mai poate funcționa maxim zece zile, notează jurnaliştii de la caon.ro.

Foto Conturile TMK, deblocate de ANAF

Conturile TMK, deblocate de ANAF

TMK Slatina a primit decizia ANAF prin care au fost deblocate conturile companiei, confirmă reprezentanți ai sindicatelor.

Foto  Ciolacu: Cer Guvernului să clarifice situaţia TMK Artrom. Nicio ţară europeană nu a sancţionat angajaţii companiilor producătoare

Ciolacu: Cer Guvernului să clarifice situaţia TMK Artrom. Nicio ţară europeană nu a sancţionat angajaţii companiilor producătoare

"Tăierea surselor de bani pentru oligarhii lui Putin este obligatorie. Dar nicio țară europeană nu a sancționat angajații companiilor producătoare care au reprezentare în mai multe state", susține Marcel Ciolacu, într-o postare pe contul său de Facebook. Președintele PSD cere Guvernului să clarifice legal şi rapid situaţia firmei TMK Artrom din Olt, unde angajaţii sunt afectaţi de sancţiunile impuse Rusiei de statul român.

Foto Ministrul Muncii: Există soluții pentru plata salariilor la TMK

Ministrul Muncii: Există soluții pentru plata salariilor la TMK

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a declarat joi că angajații companiilor românești cu capital rusesc care nu și-au putut încasa salariile la începutul acestei săptămâni nu trebuie să se panicheze. Faptul că au fost blocate conturile bancare ale acestor firme nu înseamnă că salariații nu își vor primi lefurile.

Foto Angajaţii TMK Artrom, cu salariile neplătite din cauza sancţiunilor economice împotriva Rusei. Sindicatele ameninţă cu proteste

Angajaţii TMK Artrom, cu salariile neplătite din cauza sancţiunilor economice împotriva Rusei. Sindicatele ameninţă cu proteste

Sindicaliştii din cadrul TMK Artrom anunţă că vor ieşi în stradă dacă, până la finalul săptămânii, angajaţii companiei nu îşi vor lua salariile, societatea având conturile blocate ca urmare a sancţiunilor impuse Rusiei şi oamenilor de afaceri apropiaţi Kremlinului. Printre aceştia se numără patronul TMK, Dimitri Aleksandrovici Pumpianski, care între timp ar fi cedat acţiunile.

Nu mai sunt