Economie

Foto Anvelope Pirelli, pe noul Porsche

Anvelope Pirelli, pe noul Porsche

Pentru prima dată, Porsche va recomanda o anvelopă Pirelli de teren ca și echipament original pentru 911: Scorpion All Terrain Plus, concepută pentru cele mai dificile condiții. Mașina este noul Porsche 911 Dakar, o reinterpretare a coupe-ului clasic ca mașină de teren, ce a fost proiectată pentru a-și maximiza capacitățile off-road. Noul Porsche este dotat exclusiv cu anvelope Pirelli ca echipament original, inclusiv anvelope de vară P Zero, pentru utilizare pe asfalt și P Zero Winter, pentru aderență optimă în lunile mai reci.

Foto Pirelli şi Racebox Prestige inaugurează magazinul concept P Zero World în Bucureşti

Pirelli şi Racebox Prestige inaugurează magazinul concept P Zero World în Bucureşti

Pirelli a deschis împreună cu RaceBox Prestige un magazin concept în București (Calea Ion Zăvoi nr. 8). Un simbol al Strategiei de retail Pirelli – și al poziției de lider de piață – magazinul a fost inaugurat în prezența Ambasadorului Italiei la București, Excelența Sa Alfredo Maria Durante Mangoni, a CEO-ului Pirelli România, Davide Meda și a proprietarului Race Box Prestige, Andrei Enescu.

Foto Prysmian dă o parte din profit angajaţilor. 25.000 de beneficiari din 35 de ţări

Prysmian dă o parte din profit angajaţilor. 25.000 de beneficiari din 35 de ţări

Prysmian Group lansează BE IN, o acțiune inovativă de recompensare a angajaților, prin împărțirea profitului în acțiuni ale companiei, ce vizează peste 25.000 de angajați ai companiei din 35 de țări. După ce a fost aprobat cu o foarte mare majoritate în cadrul Adunării Generale a Acționarilor, Planul va fi implementat în următorii trei ani și prevede alocarea a maximum 3.000.000 de acțiuni.

Foto Complexul Energetic Oltenia anunţă că centrala electrică pe gaze naturale de 850 MW la Işalniţa, ce va fi construită cu Alro, va furniza energie din anul 2026

Complexul Energetic Oltenia anunţă că centrala electrică pe gaze naturale de 850 MW la Işalniţa, ce va fi construită cu Alro, va furniza energie din anul 2026

Combinatul de aluminiu Alro a fost selectat în urma unui proces angajant de selecţie organizat de Complexul Energetic Oltenia pentru a construi împreună centrala electrică pe gaze naturale de la Işalniţa, cu o capacitate de 850 MW. Proiectul se află în stadiu avansat de autorizare, iar conform estimărilor curente, centrala va furniza energie electrică sistemului energetic naţional începând cu 2026. Proiectul Işalniţa face parte din Planul de Restructurare a CE Oltenia, care a fost aprobat de Comisia Europeană în ianuarie 2022.

Foto Un alt producător de componente auto ar putea investi în Balş

Un alt producător de componente auto ar putea investi în Balş

O nouă fabrică de componente auto ar putea fi deschisă în Balş, în viitorul apropiat, potrivit primarului Cătălin Rotea. Edilul a lăsat să se înţeleagă că este vorba de o investiţie care va fi făcută în viitorul Parc industrial.

Foto Şef nou, la firma care controlează Fabrica de Vagoane Caracal

Şef nou, la firma care controlează Fabrica de Vagoane Caracal

Lorie Tekorius, noul CEO al Grupului american vizitează  în premieră operațiunile din Europa Centrală, având pe lista de priorități extinderea business-ului din România. Vizita CEO-ului a început la Arad și a continuat cu centrele de producție din Drobeta-Turnu Severin și Caracal.

Foto Pirelli, punctaj maxim într-un studiu privind sustenabilitatea

Pirelli, punctaj maxim într-un studiu privind sustenabilitatea

Pirelli a înregistrat o creștere suplimentară a scorului său de sustenabilitate în cadrul Studiului Global S&P privind Sustenabilitatea. Anul acesta compania a înregistrat 85 de puncte, cu 8 mai mult față de anul trecut.

Foto Cum se vor calcula facturile românilor la curent

Cum se vor calcula facturile românilor la curent

Răsturnare de situaţie în coaliţia de guvernare. După ce inițial s-a opus, PNL este de acord ca facturile la consumul actual şi nu la cel din 2021.

Foto Guvernul pregătește majorarea salariilor bugetarilor

Guvernul pregătește majorarea salariilor bugetarilor

Majorarea ar intra în vigoare din luna august și îi vizează pe toți bugetarii, cu excepția demnitarilor și a personalului încadrat la nivelul administrației publice locale.

Foto Schimbări fiscale, începând de astăzi, la accizele la tutun și alcool, contractele part-time. Care sunt schimbările care intră în vigoare din august

Schimbări fiscale, începând de astăzi, la accizele la tutun și alcool, contractele part-time. Care sunt schimbările care intră în vigoare din august

Luna august vine cu o serie de noutăți fiscale, ca urmare a adoptării OUG 16/202, prin care au fost aduse modificări și completări Codului fiscal. Cresc accizele la tutun și băuturi alcoolice, dar și impozitele pe venituri din jocuri de noroc, sunt modificări în ceea ce privește raportarea la salariul minim a contribuţiilor sociale pentru contractele part-time și facilitățile acordate pentru sectorul construcțiilor

Foto Alro anunţă oficial închiderea fabricii de la Tulcea. Aproximativ 500 de oameni, disponbilizaţi

Alro anunţă oficial închiderea fabricii de la Tulcea. Aproximativ 500 de oameni, disponbilizaţi

Alro Slatina a anunţat, joi, închiderea fabricii de la Tulcea, singura rafinărie de alumină calcinată din România. Aproximativ 500 de angajați urmează să fie disponibilizați la fabrica din Tulcea, din cauza contextului actual, în timp ce uzina va păstra un grup cheie de specialiști pentru a efectua activități de cercetare-dezvoltare, logistică, întreținere și reparații pentru a fi pregătită pentru o repornire rapidă și reînceperea producției atunci când condițiile pieței de energie se vor îmbunătăți.

Foto Anvelopele Pirelli, pe cel mai luxos SUV Aston Martin

Anvelopele Pirelli, pe cel mai luxos SUV Aston Martin

Noul Aston Martin DBX707, cel mai puternic SUV de lux din lume, prezintă performanțe optime, precum și cel mai bun control și confort, atribute în comun cu anvelopele Pirelli P ZERO, cu care a fost echipat, fapt ce evidențiază concentrarea Pirelli pe segmentul de produse de calitate superioară.

Foto Reprezentanţii STS, vizită la fabrica Prysmian din Slatina

Reprezentanţii STS, vizită la fabrica Prysmian din Slatina

Reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) au efectuat o vizită de lucru la fabricile de cabluri electrice și de telecomunicații de la Prysmian România. În cursul acestui schimb de experiență, specialiștii STS au aflat informații privind procesul de fabricație a cablurilor de fibră optică, a celor de energie și a altor produse pentru conectorizarea cablurilor cu fibră optică realizate de Grupul Prysmian in Slatina sau în alte fabrici, având discuții despre soluțiile inovatoare IT&C ce pot fi implementate folosind echipamentele produse de Prysmian Group.

Foto Vimetco Extrusion, prima bară extrudată într-o nouă linie automată pentru profile din aluminiu, ca urmare a unei investiții de 10 milioane euro

Vimetco Extrusion, prima bară extrudată într-o nouă linie automată pentru profile din aluminiu, ca urmare a unei investiții de 10 milioane euro

Vimetco Extrusion, filiala din aval a Alro responsabilă cu activitatea de extrudare, a finalizat instalarea unei noi prese de extrudare de 7 inci, de ultimă generație, ca urmare a unei investiții de aproximativ 10 milioane euro, de la începutul acestui proiect în martie 2021. Vimetco Extrusion tocmai a testat cu succes noul echipament prin extrudarea primei bare.

Foto Noile Pirelli Scorpion. Ce caracteristici au anvelopele produse la Slatina

Noile Pirelli Scorpion. Ce caracteristici au anvelopele produse la Slatina

Gama Pirelli Scorpion dedicată SUV-urilor este acum mai sigură, mai comfortabilă, iar performanța este îmbunătățită. Întreaga linie – înnoită recent pentru versiunile de vară, iarnă și toate sezoanele - a înregistrat un scor îmbunătățit în toți parametrii de performanță, raportat la tabelul European al anvelopelor.

Foto Cristian Gheorghe (Prysmian): Industria cablurilor este pregătită să furnizeze soluții inovatoare cu emisii scăzute de carbon

Cristian Gheorghe (Prysmian): Industria cablurilor este pregătită să furnizeze soluții inovatoare cu emisii scăzute de carbon

UE s-a angajat să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 55% față de 1990 până în 2030, o etapă cheie în atingerea neutralității climatice în 2050, a semnalat recent Cristian Gheorghe, Președintele Asociației Profesionale a Producătorilor de Cabluri din România (APPCR), în cadrul evenimentului Innowave Summit 2022, desfășurat la Cluj (una dintre conferințele semnificative din Europa de Sud-Est, dedicate high-tech).

Foto Sute de angajaţi Alro Slatina intră în şomaj tehnic

Sute de angajaţi Alro Slatina intră în şomaj tehnic

Sute de angajaţi ai Alro Slatina intră în şomaj tehnic, potrivit reprezentanţilor sindicatelor, după ce mai multe secţii nu-şi mai pot desfăşura activitatea din cauza lipsei de energie.

Nu mai sunt