Economie

Foto Primăria Caracal oferă subvenţii firmelor care angajează oameni din oraş

Primăria Caracal oferă subvenţii firmelor care angajează oameni din oraş

Firmele care angajează persoane cu domiciliul sau cu viză de flotant în Caracal, indiferent unde are sediul societatea sau punctul de lucru, pot beneficia de o subvenție de 2.250 lei pe lună pentru persoană, în cadrul unui proiect cu fonduri europene derulat de primăria locală.

Foto Interviu cu Cristian Drînciu, CEO Artrom Steel Tubes: Am fost nevoiți să găsim soluții pentru provocările generate de sancțiunile impuse Grupului şi ne-am confruntat și cu efectele creșterii prețurilor la energie

Interviu cu Cristian Drînciu, CEO Artrom Steel Tubes: Am fost nevoiți să găsim soluții pentru provocările generate de sancțiunile impuse Grupului şi ne-am confruntat și cu efectele creșterii prețurilor la energie

Cristian Drînciu, noul CEO al Artrom Steel Tubes (fostă TMK Artrom), a vorbit într-un interviu acordat Gazeta Nouă despre provocările pe care compania le întâmpină atât din contextul economic naţional, cât şi din ceea ce se întâmplă în industriile metalurgică şi siderurgică, la nivel internaţional. Crizele generate de pandemia COVID şi, ulterior, de războiul din Ucraina, lipsa forţei de muncă specializate şi incoerenţa politicilor guvernamentale sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă compania care are două fabrici în România, la Slatina şi Reşiţa.

Foto Cifra de afaceri a Alro, în creştere faţă de anul 2021

Cifra de afaceri a Alro, în creştere faţă de anul 2021

Grupul Alro a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de 3,6 miliarde lei, în uşoară creştere faţă de anul precedent, în timp ce Rezultatul brut a scăzut în 2022 cu 43%, înregistrând o valoare de 279 milioane lei, se arată într-un comunicat al Companiei. Cu toate acestea, Rezultatul operational a crescut la 687 milioane RON în 2022, de la 228 milioane RON în 2021, reflectând compensarea pentru costurile cu emisiile indirecte încorporate în prețul energiei electrice care a fost înregistrată pentru doi ani, 2021 și 2022.

Foto BMW i4 M50, primul vehicul electric BMW echipat cu anvelope Pirelli P Zero Elect

BMW i4 M50, primul vehicul electric BMW echipat cu anvelope Pirelli P Zero Elect

Anvelopa Pirelli P Zero Elect a fost selectată de BMW M pentru a echipa noul BMW i4 M50, primul automobil complet electric dezvoltat de divizia de înaltă performanță a mărcii, care și-a sărbătorit anul trecut cea de-a 50-a aniversare. Cel mai recent coupé cu zero-emisii se alătură acum multor altor automobile BMW M pentru care Pirelli a dezvoltat anvelope de echipare originală personalizate.

Foto S-a vândut TMK. Cine sunt noii proprietari

S-a vândut TMK. Cine sunt noii proprietari

Hefestos Capital, companie de investment banking din sud-estul Europei, fondată de sârbii Milutin Nikolic şi Pavle Kavran, a cumpărat de la grupul rus TMK  acţiunile deţinute la divizia germană TMK EUROPE, care este acţionarul majoritar al TMK ARTROM SA, potrivit zf.ro. Pentru România, director general devine Cristian Drînciu, în timp ce Adrian Popescu va fi Președinte al Consiliului de Administrație

Foto Conducta Gherceşti-Jitaru, decretată de interes naţional, va aduce gaze naturale în mai multe localităţi din Olt

Conducta Gherceşti-Jitaru, decretată de interes naţional, va aduce gaze naturale în mai multe localităţi din Olt

Mai multe comune din judeţul Olt vor fi racordate la reţeaua de gaze naturale, ca urmare a declarării de către Guvern a proiectului de investiții “Conductă de transport gaze naturale Ghercești-Jitaru (inclusiv alimentare cu energie electrică, protecție catodică și fibră optică)” ca proiect de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

Foto Pirelli a fost confirmat lider pentru sustenabilitate la nivel global, cu cel mai mare punctaj din sectorul său

Pirelli a fost confirmat lider pentru sustenabilitate la nivel global, cu cel mai mare punctaj din sectorul său

Pirelli a fost confirmat în Indicele de Sustenabilitate Dow Jones la nivel global şi european în urma analizei anuale efectuate de către S&P Global. Confirmarea urmează anunțului din octombrie conform căruia Pirelli a atins un scor de top în sectorul ATX Auto Components, în contextul Studiului S&P Global privind Sustenabilitatea 2022.

Foto Anvelope Pirelli, pe noul Porsche

Anvelope Pirelli, pe noul Porsche

Pentru prima dată, Porsche va recomanda o anvelopă Pirelli de teren ca și echipament original pentru 911: Scorpion All Terrain Plus, concepută pentru cele mai dificile condiții. Mașina este noul Porsche 911 Dakar, o reinterpretare a coupe-ului clasic ca mașină de teren, ce a fost proiectată pentru a-și maximiza capacitățile off-road. Noul Porsche este dotat exclusiv cu anvelope Pirelli ca echipament original, inclusiv anvelope de vară P Zero, pentru utilizare pe asfalt și P Zero Winter, pentru aderență optimă în lunile mai reci.

Foto Pirelli şi Racebox Prestige inaugurează magazinul concept P Zero World în Bucureşti

Pirelli şi Racebox Prestige inaugurează magazinul concept P Zero World în Bucureşti

Pirelli a deschis împreună cu RaceBox Prestige un magazin concept în București (Calea Ion Zăvoi nr. 8). Un simbol al Strategiei de retail Pirelli – și al poziției de lider de piață – magazinul a fost inaugurat în prezența Ambasadorului Italiei la București, Excelența Sa Alfredo Maria Durante Mangoni, a CEO-ului Pirelli România, Davide Meda și a proprietarului Race Box Prestige, Andrei Enescu.

Foto Prysmian dă o parte din profit angajaţilor. 25.000 de beneficiari din 35 de ţări

Prysmian dă o parte din profit angajaţilor. 25.000 de beneficiari din 35 de ţări

Prysmian Group lansează BE IN, o acțiune inovativă de recompensare a angajaților, prin împărțirea profitului în acțiuni ale companiei, ce vizează peste 25.000 de angajați ai companiei din 35 de țări. După ce a fost aprobat cu o foarte mare majoritate în cadrul Adunării Generale a Acționarilor, Planul va fi implementat în următorii trei ani și prevede alocarea a maximum 3.000.000 de acțiuni.

Foto Complexul Energetic Oltenia anunţă că centrala electrică pe gaze naturale de 850 MW la Işalniţa, ce va fi construită cu Alro, va furniza energie din anul 2026

Complexul Energetic Oltenia anunţă că centrala electrică pe gaze naturale de 850 MW la Işalniţa, ce va fi construită cu Alro, va furniza energie din anul 2026

Combinatul de aluminiu Alro a fost selectat în urma unui proces angajant de selecţie organizat de Complexul Energetic Oltenia pentru a construi împreună centrala electrică pe gaze naturale de la Işalniţa, cu o capacitate de 850 MW. Proiectul se află în stadiu avansat de autorizare, iar conform estimărilor curente, centrala va furniza energie electrică sistemului energetic naţional începând cu 2026. Proiectul Işalniţa face parte din Planul de Restructurare a CE Oltenia, care a fost aprobat de Comisia Europeană în ianuarie 2022.

Foto Un alt producător de componente auto ar putea investi în Balş

Un alt producător de componente auto ar putea investi în Balş

O nouă fabrică de componente auto ar putea fi deschisă în Balş, în viitorul apropiat, potrivit primarului Cătălin Rotea. Edilul a lăsat să se înţeleagă că este vorba de o investiţie care va fi făcută în viitorul Parc industrial.

Foto Şef nou, la firma care controlează Fabrica de Vagoane Caracal

Şef nou, la firma care controlează Fabrica de Vagoane Caracal

Lorie Tekorius, noul CEO al Grupului american vizitează  în premieră operațiunile din Europa Centrală, având pe lista de priorități extinderea business-ului din România. Vizita CEO-ului a început la Arad și a continuat cu centrele de producție din Drobeta-Turnu Severin și Caracal.

Foto Pirelli, punctaj maxim într-un studiu privind sustenabilitatea

Pirelli, punctaj maxim într-un studiu privind sustenabilitatea

Pirelli a înregistrat o creștere suplimentară a scorului său de sustenabilitate în cadrul Studiului Global S&P privind Sustenabilitatea. Anul acesta compania a înregistrat 85 de puncte, cu 8 mai mult față de anul trecut.

Foto Cum se vor calcula facturile românilor la curent

Cum se vor calcula facturile românilor la curent

Răsturnare de situaţie în coaliţia de guvernare. După ce inițial s-a opus, PNL este de acord ca facturile la consumul actual şi nu la cel din 2021.

Nu mai sunt