Economie

Foto Guvernul pregătește majorarea salariilor bugetarilor

Guvernul pregătește majorarea salariilor bugetarilor

Majorarea ar intra în vigoare din luna august și îi vizează pe toți bugetarii, cu excepția demnitarilor și a personalului încadrat la nivelul administrației publice locale.

Foto Schimbări fiscale, începând de astăzi, la accizele la tutun și alcool, contractele part-time. Care sunt schimbările care intră în vigoare din august

Schimbări fiscale, începând de astăzi, la accizele la tutun și alcool, contractele part-time. Care sunt schimbările care intră în vigoare din august

Luna august vine cu o serie de noutăți fiscale, ca urmare a adoptării OUG 16/202, prin care au fost aduse modificări și completări Codului fiscal. Cresc accizele la tutun și băuturi alcoolice, dar și impozitele pe venituri din jocuri de noroc, sunt modificări în ceea ce privește raportarea la salariul minim a contribuţiilor sociale pentru contractele part-time și facilitățile acordate pentru sectorul construcțiilor

Foto Alro anunţă oficial închiderea fabricii de la Tulcea. Aproximativ 500 de oameni, disponbilizaţi

Alro anunţă oficial închiderea fabricii de la Tulcea. Aproximativ 500 de oameni, disponbilizaţi

Alro Slatina a anunţat, joi, închiderea fabricii de la Tulcea, singura rafinărie de alumină calcinată din România. Aproximativ 500 de angajați urmează să fie disponibilizați la fabrica din Tulcea, din cauza contextului actual, în timp ce uzina va păstra un grup cheie de specialiști pentru a efectua activități de cercetare-dezvoltare, logistică, întreținere și reparații pentru a fi pregătită pentru o repornire rapidă și reînceperea producției atunci când condițiile pieței de energie se vor îmbunătăți.

Foto Anvelopele Pirelli, pe cel mai luxos SUV Aston Martin

Anvelopele Pirelli, pe cel mai luxos SUV Aston Martin

Noul Aston Martin DBX707, cel mai puternic SUV de lux din lume, prezintă performanțe optime, precum și cel mai bun control și confort, atribute în comun cu anvelopele Pirelli P ZERO, cu care a fost echipat, fapt ce evidențiază concentrarea Pirelli pe segmentul de produse de calitate superioară.

Foto Reprezentanţii STS, vizită la fabrica Prysmian din Slatina

Reprezentanţii STS, vizită la fabrica Prysmian din Slatina

Reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) au efectuat o vizită de lucru la fabricile de cabluri electrice și de telecomunicații de la Prysmian România. În cursul acestui schimb de experiență, specialiștii STS au aflat informații privind procesul de fabricație a cablurilor de fibră optică, a celor de energie și a altor produse pentru conectorizarea cablurilor cu fibră optică realizate de Grupul Prysmian in Slatina sau în alte fabrici, având discuții despre soluțiile inovatoare IT&C ce pot fi implementate folosind echipamentele produse de Prysmian Group.

Foto Vimetco Extrusion, prima bară extrudată într-o nouă linie automată pentru profile din aluminiu, ca urmare a unei investiții de 10 milioane euro

Vimetco Extrusion, prima bară extrudată într-o nouă linie automată pentru profile din aluminiu, ca urmare a unei investiții de 10 milioane euro

Vimetco Extrusion, filiala din aval a Alro responsabilă cu activitatea de extrudare, a finalizat instalarea unei noi prese de extrudare de 7 inci, de ultimă generație, ca urmare a unei investiții de aproximativ 10 milioane euro, de la începutul acestui proiect în martie 2021. Vimetco Extrusion tocmai a testat cu succes noul echipament prin extrudarea primei bare.

Foto Noile Pirelli Scorpion. Ce caracteristici au anvelopele produse la Slatina

Noile Pirelli Scorpion. Ce caracteristici au anvelopele produse la Slatina

Gama Pirelli Scorpion dedicată SUV-urilor este acum mai sigură, mai comfortabilă, iar performanța este îmbunătățită. Întreaga linie – înnoită recent pentru versiunile de vară, iarnă și toate sezoanele - a înregistrat un scor îmbunătățit în toți parametrii de performanță, raportat la tabelul European al anvelopelor.

Foto Cristian Gheorghe (Prysmian): Industria cablurilor este pregătită să furnizeze soluții inovatoare cu emisii scăzute de carbon

Cristian Gheorghe (Prysmian): Industria cablurilor este pregătită să furnizeze soluții inovatoare cu emisii scăzute de carbon

UE s-a angajat să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 55% față de 1990 până în 2030, o etapă cheie în atingerea neutralității climatice în 2050, a semnalat recent Cristian Gheorghe, Președintele Asociației Profesionale a Producătorilor de Cabluri din România (APPCR), în cadrul evenimentului Innowave Summit 2022, desfășurat la Cluj (una dintre conferințele semnificative din Europa de Sud-Est, dedicate high-tech).

Foto Sute de angajaţi Alro Slatina intră în şomaj tehnic

Sute de angajaţi Alro Slatina intră în şomaj tehnic

Sute de angajaţi ai Alro Slatina intră în şomaj tehnic, potrivit reprezentanţilor sindicatelor, după ce mai multe secţii nu-şi mai pot desfăşura activitatea din cauza lipsei de energie.

Foto FOTO&VIDEO. Angajaţii TMK protestează în faţa sediului Guvernului

FOTO&VIDEO. Angajaţii TMK protestează în faţa sediului Guvernului

Aproximativ 300 de angajaţi TMK Slatina protestează, joi, în faţa sediului Guvernului României, după ce derogarea emisă de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) de la sancţionarea societăţilor cu capital rusesc de care beneficia compania se apropie de expirare.

Foto Angajaţii TMK anunţă un nou protest

Angajaţii TMK anunţă un nou protest

Angajaţii TMK Slatina ies din nou în stradă, săptămâna viitoare, când vor protesta în faţa sediului Guvernului României. Acţiunile de protest vin după ce, derogarea emisă de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) de la decizia de sancţionare a societăţilor cu capital rusesc de care beneficia compania se apropie de expirare.

Foto Peste 250 de cauciucuri Pirelli au fost aprobate la nivel global, pentru mașinile electrice și plug-in hybrid

Peste 250 de cauciucuri Pirelli au fost aprobate la nivel global, pentru mașinile electrice și plug-in hybrid

Pirelli a dublat numărul total de aprobări pentru cauciucurile destinate mașinilor electrice și plug-in hybrid în anul 2021. De la lansarea conceptului “Elect” din anul 2019, producătorii de mașini au început să opteze în număr cât mai mare pentru această tehnologie și le-au permis celor de la Pirelli să își extindă în continuare portofoliul de omologări, astfel ajungând la numărul de 250 de omologări ale mașinilor “verzi”.

Foto Linia de tren București -Craiova : CFR Infrastructură a scos la licitație lucrări de reparații rapide de tip ,,quick wins” cu o valoare de 258 de milioane lei/Toată Magistrala M 100 București-Craiova este în procedură de achiziție pentru reparații

Linia de tren București -Craiova : CFR Infrastructură a scos la licitație lucrări de reparații rapide de tip ,,quick wins” cu o valoare de 258 de milioane lei/Toată Magistrala M 100 București-Craiova este în procedură de achiziție pentru reparații

Regionala București a CFR Infrastructură a scos la licitație un contract pentru reparații rapide tip ,,quick wins” pe tronsonul București-Videle de pe Magistrala M 100 București-Craiova-Timișoara, lucrările finanțate prin PNRR având un cost estimat de 258 milioane lei. Și Regionala CFR Craiova a lansat în urmă cu aprox. două săptămâni o licitație pentru acest tip de reparații pe tronsoane din județele Olt și Dolj ale Magistralei M 100 București-Craiova, astfel, lucrările vor cuprinde secțiuni de pe întreaga lungime.

Foto ANAF: Declaraţia unică trebuie depusă până la data de 25 mai

ANAF: Declaraţia unică trebuie depusă până la data de 25 mai

Agenția Națională de Administrare Fiscală reamintește contribuabililor că termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice (DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (Formular 112) este data de  25 mai 2022, inclusiv. 

Foto Derogare de la ANAF pentru TMK Slatina. Ce presupune

Derogare de la ANAF pentru TMK Slatina. Ce presupune

TMK Artrom primeşte de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) o derogare de la decizia de sancţionare a societăţilor cu capital rusesc, prin care societatea care activează la Slatina şi Reşiţa poate să facă, printre altele, importuri şi achiziţii necesare pentru activitatea economică.

Foto VIDEO. Peste 500 de angajaţi ai TMK Slatina protestează în faţa Guvernului

VIDEO. Peste 500 de angajaţi ai TMK Slatina protestează în faţa Guvernului

Peste 500 de angajaţi ai TMK Artrom, din Slatina şi din Reşiţa, protestează astăzi în faţa sediului Guvernului României, nemulţumiţi de faptul că societatea are în continuare conturile blocate, ca urmare a sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană apropiaţilor regimului de la Kremlin.

Nu mai sunt