Un cartier întreg, în carantină, după ce au fost confirmate pozitiv cu coronavirus 19 persoane. Printre bolnavi, doi copii

Un cartier întreg din municipiului Buzău, cu o populaţie de circa 2.000 de locuitori, a intrat în carantină pentru 14 zile după ce, duminică, au fost confirmate 19 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. Printre pacienţi se numără şi doi copii cu vârsta de un an.

Potrivit prefectului judeţului Buzău, Leonard Dimian, cele 19 persoane infectate au legătură cu cazul unui bărbat de 41 de ani, care a fost confirmat duminică la prânz, de Grupul de Comunicare Strategică.

Se pare că bărbatul, după o vizită în ziua de Paşte în judeţul Ialomiţa, a avut simptomatologie uşoară şi s-a prezentat la o unitate sanitară, unde a primit recomandarea de a merge la Secţia Pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. Aici i-au fost recoltate probe, iar rezultatul emis de Institutul ”Cantacuzino” din Bucureşti a fost pozitiv.

Bărbatul a fost transferat la Institutul ”Victor Babeş” din Bucureşti şi, imediat după aflarea rezultatului, au fost recoltate probe soţiei şi celor doi copii, precum şi altor contacţi.

În total, 19 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus.

Conform sursei citate, cele 19 persoane au fost transferate la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat şi la Institutul ‘Victor Babeş” din Bucureşti.

În judeţul Buzău au fost confirmate, până în prezent, de la începutul epidemiei, 40 de cazuri de infectare cu COVID-19.

sursa: românia24.ro