Înscrierile la grădiniţă şi clasa pregătitoare se fac online

Înscrierile la clasa pregătitoare şi la grădiniţă vor fi realizate online anul acesta. Evaluarea pentru clasa pregătitoare nu se va mai desfășura în condițiile de până acum, cu o examinare psihosomatică a capacităților copilului. Va fi suficient ca părinții să dea o declarație pe proprie răspundere, iar grădinița pe care au frecventat-o copiii va trimite fișa de evaluare psihosomatică, a explicat, duminică seara, la Digi24, ministrul educației, Monica Anisie.


Aceste înscrieri online pentru grădinițe și clasa pregătitoare se vor face după un calendar ce urmează să fie anunțat luni de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

„Tot ce pot să vă spun este că Ministerul Educației, mâine (luni - n.r.), va publica pentru grădinițe calendarul de reînscriere sau înscriere, iar pentru clasa pregătitoare noul calendar, în așa fel încât să dăm posibilitatea părinților să realizeze înscrierea fie la clasa pregătitoare, fie la grădiniță”, a declarat duminică seara, la Digi24, ministrul educației, Monica Anisie. „Noutatea este că atât la grădiniță, cât și la clasa pregătitoare, înscrierea se va face online, iar pentru clasa pregătitoare am revizuit calendarul și am anunțat deja că evaluarea psihosomatică a copiilor va fi înlocuită cu o declarație pe proprie răspundere a părinților sau tutorilor legali și o fișă completată de grădinița pe care a frecventat-o elevul”, a spus Monica Anisie.

„Mâine (luni - n.r.) vom avea la ora 9:00 o videoconferință cu toți inspectorii școlari generali și vom stabili toate procedurile, în așa fel încât să venim în întâmpinarea părinților, în sprijinul acestora, pentru a transmite cât mai ușor aceste fișe de înscriere sau reînscriere la grădinițe”, a completat ministrul educației.

În ceea ce privește redeschiderea creșelor și grădinițelor, atunci când medicii vor spune că nu mai e niciun pericol, atunci le-am putea redeschide, a mai afirmat ministrul. O decizie finală la acest moment nu există, a precizat Anisie. De altfel,  creșele se află doar în coordonarea metodologică a Ministerului Educației, a adăugat Monica Anisie.

sursa: digi24.ro