Casa Hagiescu, monument istoric reabilitat cu fonduri europene, inaugurată oficial

Secția de Etnografie și Istorie Urbană „Ion Hagiescu - Miriște” din cadrul Muzeului Romanațiului este inaugurată, în mod oficial, joi de la ora 12.00, anunţă Primăria Caracal.


Situată pe str. Bogdan Petriceicu Hașdeu, nr. 2, clădirea monument istoric, recent restaurată cu fonduri europene, este amenajată ca un muzeu de etnografie și istorie urbană.

Proprietate a magistratului Ion Hagiescu-Miriște, între 1900 – 1922, ea a fost restaurată în acea perioadă  cu intenția de a deveni muzeu de artă, deoarece magistratul Hagiescu-Miriște era un iubitor de frumos și avea deja colecționate foarte multe obiecte.  

„Mă bucur că am reușit să reabilităm această clădire reprezentativă pentru Caracal. Ca o dorință îndeplinită de către comunitate pentru proprietarul ei, am decis să îi dăm destinația de muzeu”, a declarat Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal.

Începând din 7 iunie, caracalenii, iubitori de cultură, istorie și frumos, mai au la dispoziție un loc prin care să înțeleagă măreția acestor meleaguri.