VIDEO. Elevă de la Colegiul Ion Minulescu, premiată la „WonderFest”

Sarah Marinciu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Ion Minulescu, a câştigat premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj, în cadrul WonderFest - o competiție de filme realizate de elevi,  cu telefonul mobil, cu durata maximă de un minut și care surprind crâmpeie, în viziunea copiilor, din realitatea înconjurătoare.

La doar 17 ani, Sarah Marinciu, elevă în clasa a XI-a, la Colegiul Ion Minulescu Slatina, a obţinut premiul pentru cel mai bun film de scurt metraj, secţiunea Snapshot, din cadrul „WonderFEST”. 

Snapshot-ul presupune filmarea unui scurtmetraj de maxim 1 minut cu ajutorul telefonului, tema de anul acesta fiind “minunea albastra”.

Aceste două cuvinte au trimis-o pe Sarah cu gandul la o floare albastra, insa neavand una la indemana, Sarah s-a pus pe desenat. Filmarea s-a facut cu  telefonul pus pe un trepied, iar cadrele obtinute au fost editate cromatic in tonuri de albastru. A urmat montajul de asa maniera incat sa se sincronizeze cu melodia. Intamplarea a facut ca melodia aleasa, “Why am I blue?”, sa dureze fix 1 minut.  Început seara si finalizat dimineaţa, înainte să plece la scoala,  prin montaj Sarah a reuşit să valorifice la maxim cateva cadre simple. Acesta, considera Sarah, este cea mai importanta parte din procesul de creatie a unui film, fie el scurtmetraj sau lungmetraj, deoarece lucuri simple pot capata nuante unice daca sunt valorificate corespunzator. 

 Se cuvine sa spunem ca premiul de la Wonder Fest nu este singura recunoastere a talentului cinematografic al adolescentei, Sarah obtinand alaturi de echipa ei- TBD, un premiu special la festivalul de booktrailer-e Boovie, Focșani 2023”, transmite Colegiul Ion Minulescu, prin intermediul Paginii de Facebook. 

De asemenea, până pe 10 octombrie, Sarah se va afla in calitate de tânăr jurat la festivalul de film Giffoni de la Skopje (Macedonia).