Festivalul de Teatru de la Caracal din luna mai, dedicat actorului Marcel Iureş. CJ Olt finanţează evenimentul cultural

Consiliul Judeţean Olt finanţează şi în acest an Festivalul Naţional de Teatru de la Caracal, ediţie dedicată actorului Marcel Iureş.


Consilierii judeţeni a aprobat, joi, un proiect de hotărâre care vizează alocarea sumei de 210.000 lei pentru organizarea festivalului.

„Încă de la prima ediţie, Consiliul Judeţean a fost un partener atât în organizarea acestui festival de teatru, dar şi în finanţarea lui. Am ajuns la a paisprezecea ediţie. Aşa cum ne-am obişnuit, fiecare ediţie a fost un real succes şi sperăm ca şi anul acesta să fim încântaţi de piesele şi de actorii care vor veni în judeţul Olt”, a declarat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Ajuns la ediţia a XIV-a, festivalul de teatru din acest an este dedicat actorului  Marcel Iureș și va avea loc în perioada 11 – 19 mai, cu sprijinul Primăriei Caracal și Consiliului Județean Olt, în parteneriat cu Asociația Smart Vision.

Pe scena sălii de spectacole a Teatrului „Ștefan Iordache” din Caracal urmează a juca mari actori ai teatrului românesc în piese precum „La câțiva oameni distanță de tine” de Dan Coman, regia Radu Afrim; „Două povești de amor” de A.P. Cehov, regia Mircea Cornișteanu; „Nu sunt Turnul Eiffel” de Ecaterina Oproiu, regia Dragoș Huluba; „Plătesc în avans” de Nadejda Ptuskina, regia Gelu Colceag; „Sunt un orb” de Horațiu Mălăele, regia Horațiu Mălăele; „Artă” de Yasmina Reza, regia Cristi Juncu; „Bărbații la 40, femeile la 43”, regia Octavian Strunilă; „Creatorul de teatru” de Thomas Berhard, regia Alexandru Dabija.