Se lucrează la conectarea Drumului Expres de Centura de Nord a Craiovei (VIDEO)

Drumul expres a ajuns în Craiova, iar lucrările sunt în plină desfășurare! Direcţia de Drumuri a postat imagini recente cu progresul lucrărilor la pasajul peste Centura de Nord, care va facilita accesul spre strada Teilor din municipiul Craiova. Această nouă conexiune va asigura legătura eficientă între Drumul Expres 12 Craiova-Piteşti și Bănie.


După finalizarea montării grinzilor la pasajul peste DN 65, antreprenorul se concentrează acum pe pasajul peste Centura de Nord, punct vital pentru fluxul de trafic din Craiova. Se estimează finalizarea acestuia până la finele lunii mai, conform informațiilor furnizate de DRDP Craiova.În zona respectivă, au fost impuse deja restricții de circulație încă de săptămâna trecută, mai ales că s-a procedat la desființarea sensului giratoriu. Circulația pe Centura Craiova Nord se desfășoară în regim de drum în aliniament, cu viteza limitată la maxim 30 km/h. De asemenea, au fost stabilite noi rute obligatorii și puncte de întoarcere pentru a asigura un trafic fluid și în condiții de siguranță.Valoarea contractului este de 439,29 milioane lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești are ca punct de început desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final, limita județului Dolj cu Olt. Traseul traversează teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești.

Tronsonul 3 a fost dat în circulaţie la sfârșitul anului 2023, iar Tronsonul 4 va fi gata la finalul acestui an. Tronsonul 2 a fost deschis integral circulației în 2022.