Politehnica Bucureşti îşi deschide o filială la Slatina. Primăria îi pune la dispoziţie clădirile fostului liceu agricol

Universitatea Națională de Știință și Tehnologie - Politehnica București deschide o filială la Slatina. Consiliul Local a aprobat, în şedinţa de marţi, un acord de principiu pentru atribuirea în folosință gratuită către prestigioasa instituţie de învăţământ superior a unor spaţii de la fostul Liceu Agricol, situate pe strada Strehareți, nr.150.


Potrivit proiectului de hotărâre aprobate de aleşii locali, Politehnica București  primeşte în folosinţă de la Primăria Slatina următoarele clădiri:

  • construcție C14 – liceu P+2, în suprafață construită la sol de 1047 mp;
  • construcție C17 – internat pentru elevi P+3, în suprafață construită la sol de 722 mp;
  • construcție C18 – cantină, în suprafață construită la sol de 562 mp;
  • construcție C1 – sală de sport, în suprafață construită la sol de 1106 mp;
  • parcarea adiacentă construcției C14 - Liceu;

În locul fostului Liceu Agricol va fi înfiinţată o sucursală a Universității Naționale de Știința și Tehnologie - Politehnica București.

„Universitatea Națională de Știință si Tehnologie - Politehnica București, este cea mai mare instituție de învățământ superior din Romania și unul dintre cele mai extinse centre de cercetare din țară, cu o rată de angajare a absolvenților de peste 95% în primul an după absolvire, propunându-și extinderea serviciilor universitații în mai multe regiuni din țară, cu obiectivul de a crește rata de angajare și de a reduce gradul de tensionare a pieței muncii la nivel național, iar pentru atingerea acestui obiectiv, fiind în curs de demarare a unei campanii naționale prin care solicita sprijinul autoritaților locale pentru implementarea strategiei propuse”, se menţionează în expunerea de motive semnată de primarul Emil Moţ, ataşată la proiectul de hotărâre care a primit avizul Consiliului Local.

Tot la fostul Liceu Agricol Slatina funcţionează, de mai mulţi ani, o filială a Universităţii de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV). Astfel, la Slatina se înfiinţează un campus universitar în toată regula.