Stadionul „1 Mai” ar putea fi demolat în această toamnă pentru construirea noii arene de 10.000 de locuri

În această toamnă ar putea fi demolat Stadionul „1 Mai” din Slatina pentru a se putea demara proiectul noii arene de 10.000 de locuri, construită cu fonduri guvernamentale prin Compania Naţională de Investiţii. Din acest motiv, echipa de fotbal s-ar putea muta pe o altă arenă din oraş.

Antrenorul echipei CSM Slatina, Dan Oprescu, a declarat că dacă, din toamnă, stadionul va fi demolat, atunci CSM Slatina va trebuie să-şi dispute jocurile din organizare proprie în altă parte, una dintre variante fiind Stadionul „Metalurgistul”.

 „Din informaţiile mele, stadionul se va demola. Să vedem unde vom juca. O spun încă o dată, noi am vrea să jucăm la Slatina. Echipa în primul rând este susţinută de Primăria municipiului Slatina şi mi s-ar părea normal să se facă eforturi, din partea tuturor, ca să jucăm la Slatina. Nu e normal ca slătinenii să fie privaţi în a vedea echipa la lucru. 

Acum, rămâne de văzut. În Slatina este o singură variantă, Stadionul Metalurgistul, nu ştiu...Sunt lucruri care nu ţin de noi. Dar, dacă nu, avem şi variantă de rezervă, n-aş vrea să o pronunţ decât după ce se vor finaliza discuţiile, pentru că dacă se începe demolarea stadionului va trebui găsită o soluţie”, a precizat Daniel Oprescu.

Consilierii locali au aprobat, în şedinţa de luna trecută, planul de amplasament al noului stadion care se construieşte la Slatina, dar şi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei.

Valoarea investiţiei se cifrează la 400 de milioane de lei, dintre care nouă milioane de lei este cofinanţarea Primăriei Slatina. Această investiţie se va derula prin Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii.