Doi elevi din Olt, calificaţi la etapa naţională a unui concurs de contabilitate

Etapa judeţeană a celei de-a doua ediții a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă s-a desfășurat vineri 19 aprilie 2024, la Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” Slatina. 


Județul Olt va fi reprezentat la Etapa Națională, care se va organiza în perioada 29 mai - 1 iunie, la București de elevii clasați pe primele două locuri: Tucan Jorge David de la Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” Slatina și Șerban Andreea Roberta de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” Scornicești. 

Concursul se adresează elevilor din clasa a XI-a, liceu – filieră Tehnologică, profil Servicii, calificarea profesională Tehnician în activități economice, din învățământul preuniversitar și urmărește stimularea elevilor care au interes în domeniul tehnico-aplicativ pentru o educație financiar-contabilă de calitate, pentru o profesie capabilă să răspundă noilor provocări ale pieței muncii și erei digitale.

La competiţei au fost prezenţi inspectorul școlar pentru învățământul profesional și tehnic, Ștefania Aida Aliman, Ion Buiculescu, preşedintele Filialei CECCAR Olt, dar şi directorul executiv Lucia Rotaru, dar şi Constanţa Dumitru, director executiv în cadrul CJ Olt.

Premiile substanțiale au fost acordate de către Filiala CECCAR Olt, Primăria Slatina şi Consiliul Județean Olt.

„Transmitem mulțumiri și felicitări tuturor celor care s-au implicat în organizare, premiere, și nu în ultimul rând elevilor și cadrelor didactice care au îndrumat și pregătit elevii”, a afirmat inspectorul Ștefania Aida Aliman.