Cinci cursuri de formare profesională, în luna mai, pentru şomerii din judeţul Olt

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt va organiza, în luna mai, cinci cursuri de formare profesională pentru persoanele care nu au un loc de muncă sau care doresc să se reorienteze profesional.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt îşi propune să organizeze, în luna mai, cinci programe de formare profesională pentru 70 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Principalele meserii\ocupaţii, în funcţie de numărul de participanţi, pentru care se vor organiza programe de formare profesională gratuite pentru şomeri sunt:

- electrician de întreţinere şi reparaţii – 14 persoane

- competenţe de comunicare în limba română - 14 persoane

- inspector în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă – 14 persoane

- femeie de serviciu – 14 persoane

- competenţe de bază de matematică, ştiinţe şi tehnologie - 14 persoane

Serviciile de formare profesională sunt gratuite pentru şomerii indemnizaţi şi neindemnizaţi înregistraţi în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, iar persoanele care realizează venituri pot urma aceste programe de formare profesională suportând contravaloarea lor.

Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa Compartimentului Formare Profesională din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, str. Dinu Lipatti, nr.28, tel.0249/413099.