5 motive pentru care merită să vizitezi Londra

Oraș celebru, metropolă avangardistă, capitală imperială - Londra este o destinație turistică de top, în orice anotimp și la orice vârstă. Te gândești la o vacanță pe malul Tamisei? Îți prezentăm câteva motive pentru ca următoarea ta călătorie să fie către Anglia! 


Istorie și arhitectură - impresionanta tradiție britanică 

Vei descoperi un oraș cu o istorie bogată, așa că ai ce să vizitezi în Londra, fie că te pasionează antichitatea, vrei să vizitezi castele medievale sau să admiri clădiri Art Nouveau. Clădirile istorice precum Palatul Buckingham,Turnul Londrei, Westminster Abbey până la zgarie-nori moderni precum The Shard, reflectă amestecul unic de vechi și nou. 

În plus, arhitectura Londrei reflectă și influența colonială și diversitatea culturală a orașului. Stiluri arhitecturale din India, China și alte părți ale lumii creează un peisaj urban divers, de o impresionantă complexitate. 

Muzee și galerii de artă din Londra 

Londra găzduiește unele dintre cele mai renumite muzee și galerii de artă din lume, multe dintre ele cu intrare gratuită. British Museum expune artefacte istorice din întreaga lume, inclusiv Piatra Rosetta și Mozaicul din Halicarna. National Gallery prezintă opere de artă de la Leonardo da Vinci la Vincent van Gogh, fiind o adevărată revelație pentru iubitorii de pictură, grafică și sculptură.  

La Victoria and Albert Museum te așteaptă cea mai mare colecție de artă decorativă și design din lume. Tate Modern, o fostă centrală electrică transformată într-un spațiu expozițional, oferă o colecție impresionantă de artă contemporană. Vei descoperi aici lucrări celebre ale marilor artiști din secolul XX. 

Parcuri și grădini celebre, în dulcele stil englezesc 

Londra este o metropolă cu viață trepidantă, dar reușește să păstreze un aer boem, prin faimoasele parcuri și grădini englezești. Acestea sunt adevărate locuri de relaxare și divertisment, pentru localnici și turiști deopotrivă. Hyde Park, Regent's Park și Kensington Gardens sunt doar câteva dintre zonele pitorești, unde poți să mergi la picnic sau să participi la diverse activități în aer liber. 

Hyde Park este un loc popular pentru plimbări, ciclism și călărie, dar oferă și o serie de evenimente speciale, cum ar fi Serpentine Summer Pavilion și Winter Wonderland. În apropiere se află Kensington Gardens, unde vei descoperi Palatul Kensington, Serpentine Gallery și statuia Peter Pan. St. James's Park, cel mai vechi parc regal, oferă o priveliște impresionantă asupra clădirii Buckingham Palace. Regent's Park adăpostește Grădina Zoologică, pe care merită s-o vizitezi când ajungi la Londra. 

Spectacole de teatru, concerte și evenimente culturale de top 

Găsești pe ruta București-Londra zboruri pe toată durata anului, dar merită să-ți programezi o vacanță în capitala britanică, în funcție de stagiunea culturală din West End. Acest district este considerat Broadway-ul de pe Tamisa, unde te poți delecta cu spectacole celebre: Les Miserables, Phantom of the Opera, Lion King și multe altele. 

Pentru iubitorii de artă clasică, Londra înseamnă Royal Opera House, gazdă a renumitelor companii Royal Opera și Royal Ballet. Istorica clădire Globe Theatre, reconstruită în 1997, este o replică a teatrului în aer liber unde William Shakespeare și-a prezentat pentru prima dată creațiile celebre în toată lumea. Oricare ar fi preferințele tale culturale, Londra este locul unde vei găsi evenimentele importante, cu artiști de nivel mondial.  

Gastronomia lumii pe farfurie, la Londra 

Londra este un paradis pentru gurmanzii din lumea întreagă, pentru că oferă o varietate impresionantă de specialități culinare. De la restaurante cu stele Michelin până la street food în Borough Market, găsești preparate din gastronomia europeană, creolă, orientală, indiană. O vizită în capitala Angliei reprezintă o ocazie excelentă să descoperi mixul de culturi din tradiția imperială britanică. 

Îți dorești o experiență rafinată, de adevărat gourmet? Cinează la Restaurant Gordon Ramsay, evaluat la trei stele Michelin sau la Duck & Waffle, ce-ți oferă o panoramă spectaculoasă asupra strălucitoarei metropole. Te-am convins să vizitezi Londra? Rezervă din timp biletele de avion și pregătește-te să te conectezi la ritmurile vibrante ale unuia dintre cele mai frumoase orașe ale lumii!