Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Duminică, 28 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Cultură » 8 mai 2017, ora: 10:51
facebook twitter Feed rss
 

Au început înscrierile pentru Festivalul de Folclor „Lică Militaru” Drăgăneşti-Olt

Au început înscrierile pentru Festivalul de Folclor „Lică Militaru” Drăgăneşti-Olt

Au început înscrierile pentru Festivalul Naţional de Folclor „Lică Militaru”, eveniment care se va desfăşura pe 26 mai, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Olt şi al Primăriei Drăgăneşti-Olt.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Preselecţia concursului naţional va avea loc în data de 12 mai 2017, începând cu ora 9.00, în Drăgăneşti-Olt, la Casa de Cultură „Ileana Constantinescu”.

Potrivit organizatorilor, scopul festivalului este de a descoperi, conserva şi promova cântecul vechi bătrânesc şi cântecele specifice ceremonialului de nuntă. În acelaşi timp, festivalul va constitui un cadru de afirmare a celor mai valoroşi interpreţi vocali şi instrumentişti.

Concursul se desfăşoară pe două secţiuni: solişti vocali şi solişti instrumentişti (instrumente tradiţionale: vioară, fluier, caval, cimpoi, cobză, ţambal etc.).

Din fiecare judeţ pot participa solişti vocali şi instrumentişti având vârsta cuprinsă între 16 şi 40 ani, potrivit regulamentului.

Repertoriul fiecărui concurent va fi alcătuit din două piese muzicale valoroase din punct de vedere stilistic şi artistic, reprezentative pentru zona din care provine sau pe care o reprezintă concurentul şi care trebuie să se încadreze în cele două tematici ale concursului: cântecul vechi bătrânesc şi cântece specifice ceremonialului de nuntă (cântecul de ascultare, cântecul miresei, cântecul bradului, hore/cântece de joc).

Acompaniamentul, în cadrul ambelor secţiuni, va fi asigurat de către Orchestra „Jidvei România” în colaborare cu Ansamblul „Doina Oltului”.

Fişa de înscriere se găseşte pe site-ul Consiliului Judeţean Olt, la secţiunea „Informare cetăţeni” -  http://www.cjolt.ro/ro/festivalul-lica-militaru.

Partiturile şi fişele de înscriere completate se trimit până la data de 10 mai 2017 pe adresa electronică: aaptt.office@gmail.com.

Partiturile şi fişele de înscriere care nu au fost trimise din motive obiective pot fi înmânate juriului în ziua preselecţiei.

În urma preselecţiei, vor fi promovaţi 18 concurenţi.

 
Alte articole din Cultură:
569 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

La finalul lunii aprilie, am participat la o conferinţă prin care DGASPC Olt anunţa finalizarea proiectului prin Mecanismul Financiar Norvegian prin intermediul căruia a fost înfiinţat Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din judeţul Olt. Au fost prezentate statistici, filmuleţe şi ma ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API