Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Joi, 30 martie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Cultură » 20 martie 2017, ora: 12:49
facebook twitter Feed rss
 

Concurs de recitări în limba franceză, de Ziua Internaţională a Francofoniei

Concurs de recitări în limba franceză, de Ziua Internaţională a Francofoniei

Peste 20 de elevi de la mai multe şcoli din Slatina participă, luni, de Ziua Internaţională a Francofoniei, la un concurs de recitări în limba franceză, organizat de Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” din municipiu. Concursul se desfăşoară în sala de lectură a Bibliotecii Judeţene „Ion Minulescu”.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Desfăşurat sub denumirea „Soirees de Nacre”, concursul şcolar judeţean de recitări în limba franceză a ajuns la ediţia a VII-a.

Competiţia este organizată de Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina şi este coordonat de profesorul de limba franceză Emilia Andrei. Parteneri sunt: Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, Biblioteca Judeţeană Olt „Ion Minulescu”, Societatea Culturală Eugen Ionescu Slatina, Centrul Judeţean Pentru Conservarea Şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Cultural Olt, Muzeul Judeţean Olt, Club Soroptimist Internaţional Slatina.

„Concursul este prilejuit de sărbătorirea Zilei Internaţionale a Francofoniei - 20 martie şi a Zilei Mondiale a Poeziei - 21 martie şi se adresează elevilor claselor V-VIII pasionaţi de studiul limbii franceze, fiind organizat pe două secţiuni, clasele V-VI şi respectiv clasele VII-VIII. Concursul îşi propune să promoveze limba şi cultura franceză, să cultive simţul artistic, creativitatea şi spiritul competitiv în rândul elevilor pentru ameliorarea competenţelor de exprimare orală (dicţie, intonaţie, pronunţie) şi creşterea motivaţiei elevilor pentru lectură”,
a declarat profesorul Emilia Andrei.

Elevii înscrişi în concurs vor recita o poezie scrisă de un poet francofon pe tema „L’Amitie” şi vor prezenta, pe scurt, în limba franceză, poetul ales.

La clasele V-VI s-au înscris 17 elevi, iar la clasele VII-VIII patru elevi din patru şcoli din judeţul Olt: Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina, Şcoala Gimnazială „George Poboran” Slatina, Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” Slatina şi Liceul cu Program Sportiv Slatina.

Juriul concursului judeţean este format din cadre didactice de specialitate şi din reprezentanţi ai instituţiilor partenere. Elevii vor fi recompensaţi cu premii şi menţiuni la cele două secţiuni (Premiul I, Premiul al II-lea, Premiul al III-lea, Menţiune, Diplomă de participare) şi cărţi sau publicaţii în limba franceză (Premiile I, II şi III).

 
Alte articole din Cultură:
374 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Maidanezii din Caracal, capturaţi de o firmă din Bucureşti. Municipalitatea construieşte un adăpost în localitate
Căminele de bătrâni din Olt funcţionează aproape la capacitate maximă
Pescarul căutat de scafandri în Barajul Ipoteşti, fostul candidat PNL la primăria din comună
FOTO. Pescar căutat în barajul de pe Olt de la Ipoteşti, după ce a dispărut din barcă noaptea trecută (UPDATE)
Arest preventiv pentru bărbatul din Izvoarele, care și-a omorât consăteanul
Ion Pârvulescu: „Am fost unul dintre cei mai cinstiţi hoţi din fotbal“
Cererile pentru tichetele sociale de Paște, în analiză, după ce de Crăciun unii beneficiari au depus mai multe solicitări

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API