Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Miercuri, 24 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Cultură » 20 martie 2017, ora: 12:49
facebook twitter Feed rss
 

Concurs de recitări în limba franceză, de Ziua Internaţională a Francofoniei

Concurs de recitări în limba franceză, de Ziua Internaţională a Francofoniei

Peste 20 de elevi de la mai multe şcoli din Slatina participă, luni, de Ziua Internaţională a Francofoniei, la un concurs de recitări în limba franceză, organizat de Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” din municipiu. Concursul se desfăşoară în sala de lectură a Bibliotecii Judeţene „Ion Minulescu”.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Desfăşurat sub denumirea „Soirees de Nacre”, concursul şcolar judeţean de recitări în limba franceză a ajuns la ediţia a VII-a.

Competiţia este organizată de Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina şi este coordonat de profesorul de limba franceză Emilia Andrei. Parteneri sunt: Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, Biblioteca Judeţeană Olt „Ion Minulescu”, Societatea Culturală Eugen Ionescu Slatina, Centrul Judeţean Pentru Conservarea Şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Cultural Olt, Muzeul Judeţean Olt, Club Soroptimist Internaţional Slatina.

„Concursul este prilejuit de sărbătorirea Zilei Internaţionale a Francofoniei - 20 martie şi a Zilei Mondiale a Poeziei - 21 martie şi se adresează elevilor claselor V-VIII pasionaţi de studiul limbii franceze, fiind organizat pe două secţiuni, clasele V-VI şi respectiv clasele VII-VIII. Concursul îşi propune să promoveze limba şi cultura franceză, să cultive simţul artistic, creativitatea şi spiritul competitiv în rândul elevilor pentru ameliorarea competenţelor de exprimare orală (dicţie, intonaţie, pronunţie) şi creşterea motivaţiei elevilor pentru lectură”,
a declarat profesorul Emilia Andrei.

Elevii înscrişi în concurs vor recita o poezie scrisă de un poet francofon pe tema „L’Amitie” şi vor prezenta, pe scurt, în limba franceză, poetul ales.

La clasele V-VI s-au înscris 17 elevi, iar la clasele VII-VIII patru elevi din patru şcoli din judeţul Olt: Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina, Şcoala Gimnazială „George Poboran” Slatina, Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” Slatina şi Liceul cu Program Sportiv Slatina.

Juriul concursului judeţean este format din cadre didactice de specialitate şi din reprezentanţi ai instituţiilor partenere. Elevii vor fi recompensaţi cu premii şi menţiuni la cele două secţiuni (Premiul I, Premiul al II-lea, Premiul al III-lea, Menţiune, Diplomă de participare) şi cărţi sau publicaţii în limba franceză (Premiile I, II şi III).

 
Alte articole din Cultură:
475 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API