Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Duminică, 28 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Social » 18 mai 2017, ora: 14:44
facebook twitter Feed rss
 

Cinci persoane cu handicap au avut şansa de a obţine un loc de muncă

Cinci persoane cu handicap au avut şansa de a obţine un loc de muncă

Pentru o persoană cu dizabilităţi, dorinţa de a obţine un loc de muncă nu este suficientă. Şomerii cu handicap se lovesc de refuzul angajatorilor, care sunt reticenţi când vine vorba de a angaja persoane cu nevoi speciale. De la începutul anului, potrivit datelor AJOFM Olt, doar cinci persoane au avut şansa de a obţine un loc de muncă.

de Simona Ciocioană
simona.ciocioana@gazetanoua.ro

În ciuda subvenţiilor acordate de stat, prea puţini angajatori apelează la serviciile persoanelor cu handicap. De la începutul anului, potrivit statisticilor AJOFM, cinci persoane certificate cu handicap au reuşit să-şi găsească un serviciu. Meseriile în care au reuşit să obţină o slujbă sunt confecţioner textile, vânzător, zugrav şi agent curăţenie. Angajatorul care primeşte la lucru persoane cu handicap beneficiază de o subvenţie de 900 de lei timp de 18 luni.

Şapte persoane cu handicap aflate în evidenţele AJOFM Olt

În evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt se află, la momentul actual, alte şapte persoane cu dizabilităţi care speră să primească o şansă din partea angajatorilor. Numărul celor cu handicap, care ar avea nevoie de un loc de muncă, este însă mult mai mare, dar nu se află în evidenţele AJOFM.

Societăţile care angajază peste 30% din personal persoane cu dizabilităţi, devin unităţi protejate, fiind scutite de plata taxelor şi impozitelor la stat. În judeţul Olt, există şapte astfel de societăţi.

 
Alte articole din Social:
552 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

La finalul lunii aprilie, am participat la o conferinţă prin care DGASPC Olt anunţa finalizarea proiectului prin Mecanismul Financiar Norvegian prin intermediul căruia a fost înfiinţat Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din judeţul Olt. Au fost prezentate statistici, filmuleţe şi ma ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API