Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Miercuri, 24 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Sănătate » 20 martie 2017, ora: 15:45
facebook twitter Feed rss
 

Situaţia centrelor de permanenţă din Olt a ajuns până la Minister. Ciocan: „Aceste centre sunt înfiinţate cu acordul de voinţă al medicilor”

Situaţia centrelor de permanenţă din Olt a ajuns până la Minister. Ciocan: „Aceste centre sunt înfiinţate cu acordul de voinţă al medicilor”

După închiderea centrelor de permanenţă de la Potcoava şi Crâmpoia, la nivelul judeţului mai funcţionează doar cele de la Brastavăţu, Baldovineşti, Dobroteasa, Osica de Sus şi Vişina. În ambele cazuri, motivul închiderii a fost lipsa medicilor, care nu mai doresc să facă gărzi, nemulţumiţi fiind de banii primiţi. Preşedintele CAS Olt, Florin Ciocan, spune că medicii nu pot fi constrânşi să facă gărzi în aceste centre, dacă nu doresc.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Situaţia centrelor de permanenţă închise din judeţ a ajuns până la Ministerul Sănătăţii.

Preşedintele CAS Olt, Florin Ciocan, a precizat că medicii lucrează în astfel de centre doar cu acordul lor.

„Am avut o discuţie cu un secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Acesta a vrut să ştie exact situaţia. Legea este un pic evazivă, pentru că aceste centre sunt înfiinţate prin acordul de voinţă a cel puţin doi medici de familie şi cu participarea a şase-şapte medici, pentru a asigura asistenţa medicală într-o anumită localitate”, a spus Ciocan.

Acesta a declarat că nu are bază legală să sancţioneze medicii care nu vor să facă gărzi în centrele de permanenţă.

„Dacă medicul nu vrea să facă gărzi, nu am ce să-i fac. Nu îl pot sancţiona. Numai că legea spune la sfârşit că, dacă acesta refuză să facă gardă în localitatea arondată, poate fi penalizat medicul cu zece la sută din punctul per capita. Este o aberaţie să-l penalizezi, pentru că nu poate să facă silit garda, actul medical este forţat. Centrul de permanenţă este foarte util acolo unde s-a hotărât înfiinţarea lui. Dacă medicii nu au mai vrut să facă gărzi, cum a fost situaţia la Crâmpoia şi Potcoava, casa nu poate interveni. Sunt lucruri pe care nu le putem controla. CAS Olt a făcut tot posibilul ca aceste centre să funcţioneze”, a adăugat Ciocan.

 
Alte articole din Sănătate:
393 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API