Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Miercuri, 24 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Sănătate » 19 martie 2017, ora: 12:47
facebook twitter Feed rss
 

Reprezentanţii SJU Slatina îşi doresc bani mai mulţi pentru Radiologie şi Laborator

Reprezentanţii SJU Slatina îşi doresc bani mai mulţi pentru Radiologie şi Laborator

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina îşi doresc un contract mai generos când vine vorba de Laborator şi Radiologie. Dacă unitatea medicală va primi bani mai mulţi pe aceste segmente, vor fi evitate listele de aşteptare.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Contractul din acest an încheiat cu CAS Olt aduce puţine noutăţi. Prima noutatea ar fi că medicii vor fi nevoiţi să facă notă de fundamentare pentru fiecare tip de caz încadrat la spitalizare de zi.

Directorul medical al SJU Slatina, medicul Cătălin Pătru, a declarat că noile hârtii vor cădea tot în sarcina medicilor.

„Privind spitalizarea de zi, în contractul din acest an a fost introdusă o noutate ce ţine de documentaţie. Astfel, trebuie prezentată o fundamentare pe fiecare tip de caz de spitalizare de zi. Acest lucru înseamnă că trebuie să prezentăm printr-un formular standard ceea ce se consumă din punct de vedere material, cât şi ca resursă umană. Această fundamentare va fi făcută de către medici. Se face prezentarea unui caz standard. Este o muncă în plus pentru medici, dar trebuie să fie făcută. Chiar dacă la fundamentare se calculează o valoare peste tarif, CAS Olt va plăti cât a stabilit iniţial. La spitalizarea continuă, această procedură era făcută de foarte mult timp”,
a spus Pătru.

Medicul a precizat că şi-ar dori ca, în acest an, contractul să fie mult mai generos la Radiologie şi Laborator.

„Pe Ambulatoriu a crescut foarte puţin valoarea punctului, nesemnificativ, servicii care oricum sunt plătite foarte prost. Sperăm ca la Radiologie şi Laborator să avem un contract mai generos anul acesta, ca să punem acoperi nevoile pacienţilor pe servicii de specialitate”, a adăugat Pătru.

 

 

 

 
 
Alte articole din Sănătate:
287 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API