Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Miercuri, 24 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Administraţie » 18 noiembrie 2013, ora: 17:47
facebook twitter Feed rss
 
Nivelul dărilor din municipiu, neschimbat de şase ani

Primăria Slatina nu măreşte taxele şi impozitele locale, nici în 2014

Acest articol conţine 2 poze
Primăria Slatina nu măreşte taxele şi impozitele locale, nici în 2014

Minel Prina, primarul Slatinei, a declarat că municipalitatea va analiza toate posibilităţile astfel încât slătinenii să nu fie nevoiţi să plătească mai mulţi bani la bugetul local. El a adăugat că, în cel mai rău caz, vor fi mărite taxele şi impozitele locale pentru locuinţele foarte mari şi pentru maşinile de lux.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Edilii Slatinei şi-au propus ca şi în 2014, pentru al şaselea an consecutiv, să păstreze acelaşi nivel al impozitelor şi taxelor locale. Mai mult, municipalitatea va continua să acorde scutiri de taxe pentru categoriile de slătineni defavorizaţi. Minel Prina, primarul Slatinei, a declarat că, în cel mai rău caz, vor fi mărite dările pentru locuinţele foarte mari şi pentru maşinile de lux.

 

„Nu pot să spun, în momentul de faţă, foarte multe despre taxele şi impozitele locale pentru că încercăm să găsim soluţii să nu mărim taxele şi impozitele locale. Cel mult, se vor mări taxele şi impozitele locale pentru maşini de peste 200 de centimetri cubi sau pentru case de peste 200 de metri pătraţi. Facem o analiză în acest sens, pe lângă faptul că încercăm să acordăm facilităţi celor care au nevoie într-adevăr şi sunt atâţia”, a declarat Minel Prina.


În proiectul de modificare a Codului Fiscal elaborat la nivelul Guvernului, se stabileşte că impozitele şi taxele locale vor putea fi majorate suplimentar pentru persoanele fizice cu mai mult de 20%, această limită maximă la care primarii sunt obligaţi în prezent să se raporteze urmând să fie eliminată de Guvern pentru proprietarii persoane fizice şi menţinută doar pentru firme. Cu toate acestea, Minel Prina a spus că obiectivul administraţiei publice locale slătinene este creşterea gradului de încasare a taxelor de la populaţie.

 

„Noi nu ne dorim să mărim taxele, ci încercăm să mărim gradul de absorbţie al acestora, gradul de încasare. Am ajuns aproape de 100%, dar faptul că mai pui o povară pe spatele cetăţenilor s-ar putea să fie prea mult şi noi simţim lucrul acesta pentru că administraţia publică, în general, este cu picioarele pe pământ”, a spus Prina.


El a adăugat că efectele măririi impozitelor şi taxelor locale ar fi dezastruoase pentru slătineanul de rând.

 

„Ce ar însemna ca, în momentul de faţă, administraţia din Slatina să mărească toate taxele şi impozitele cu 20%? Noi de şase ani n-am mărit aceste taxe şi impozite. Probabil că ar trebui, dar în contextul economic actual cred că trebuie să venim în sprijinul tuturor”, a conchis Prina.

Nivelul taxelor, menţinut şi la ultima creştere

În luna decembrie 2012, Guvernul a emis o hotărâre conform căreia nivelul taxelor locale prevăzute în grilă a fost majorat pentru acest an cu 16,05%, ca urmare a indexării cu rata inflaţiei pe ultimii trei ani.
Nici cu această ocazie Primăria Slatina nu a crescut nivelul dărilor către bugetul local, în ciuda faptului că mai multe administraţii locale din ţară şi din judeţ au luat această măsură.

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
19. Pt coco  19 noiembrie 2013, 18:52
Daca tot esti asa de indragostit de primar, nu vrei sa te pui in genunchi in fata lui si ca recunoastere a sentimentelor profunde sa-l sugi? P.S. coco cred ca vine dela cocosat ca tu asa esti nu ai coloana!
18. cetatean  19 noiembrie 2013, 18:12
Bravo dle primar,asa sa faci ca toata lumea o sa spuna ca Valcov nu le-a marit si dv.da.
17. coca  19 noiembrie 2013, 17:13
Coco,pupatul in dos e un sport national. Se practica de la vladica pana la opinca.Esti sigur ca pupi pe cine trebuie?Du-te si voteaza,chiar de mai multe ori.Ca sa iasa ce-ti place,Olimpicule.
16. X -man  19 noiembrie 2013, 17:04
in anul 2013 taxele locale au fost majorate.Am achitat impozitul pe locuinta in ianuarie, iar dupa alegerile locale am mai stat la coada inca o data pentru un rest de plata, desi il platisem integral. Inainte de publicarea stirii un ziarist ar trebui sa fie informat.Faptul ca se zice ca anul viitor in Slatina nu se maresc impozitele ma surprinde.Cine poate sa o creada?Facem pariu ca n-o sa fie asa?
15. cocu  19 noiembrie 2013, 16:19
olteni muritori de foame,vaide mama voastra de!
14. Fonduri Europene  19 noiembrie 2013, 14:56
Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene nerambursabile se Acorda si la noi la fel de Usor ca si in celelalte state membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:Fonduri Europene Nerambursabile Ro
13. Slatinean  19 noiembrie 2013, 14:13
exista masini de 200 cmc ? : "Cel mult, se vor mări taxele şi impozitele locale pentru maşini de peste 200 de centimetri cubi sau pentru case de peste 200 de metri pătraţi" ziaristi lu peste...
12. Titi  19 noiembrie 2013, 14:04
Ce sa mai maresti taxalele mai puscarie nu sunt si asa cele mai mari din tara?
11. Fonduri Europene  19 noiembrie 2013, 13:29
Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene nerambursabile se Acorda si la noi la fel de Usor ca si in celelalte state membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro
10. hatru  19 noiembrie 2013, 08:10
Va rugam sa ne scuzati "NU DAM TAXE CAT FURATI"
9. coco  19 noiembrie 2013, 01:33
In toate ziarele locale din slatina Gazeta Noua,G.Oltului,Eveniment de Olt +Olttv sunt numai cuvinte de lauda pentru dl primar si echipei de consilieri de la primaria Slatina,in care se vorbeste despre realizarile si proiectele viitoare ale lor,numai voi sunteti o mana de oameni,care stau toata ziua si comenteaza aiurea.Voi nu reprezentati orasul Slatina,decat sunteti impotriva dezvoltarii lui.
8. coco  19 noiembrie 2013, 01:08
Fraiere ti e necaz ca domnul primar e mai destept ca tine.Nu-i ajungi nici pana la glezna.Vei fi dezamagit sa vezi ca Prina va castiga si la urmatoarele alegeri.
7. pentru coco  18 noiembrie 2013, 22:51
La Samburesti sau Schitu Greci, nu ai incercat ?! Exista si in Slatina pe strada Draganesti, spital de nebuni, daca esti slatinean, poti sa mergi pe strada Draganesti !
6. coco  18 noiembrie 2013, 22:49
Pt nr 5 Numai acuze,carcoteli,dar nimic concret.Nici o idee macar pentru oras.Intelegeti oameni buni ca voi sunteti impotriva dezvoltarii orasului.
5. pentru coco, de la nr. 4  18 noiembrie 2013, 22:43
Te stie toata Slatina ca esti portar la primarie si ca esti schizofren si analfabet. La schizofreni, le este iertat aproape totul asa ca ... poti scrie cat vrei, numai ca esti analfabet si scrii aiurea ! Sa ne cacam in capul tau, care este gol prin interior ! Si sa-l pupi mereu pe Prina in cur, ca-ti va mari salariul la poarta primariei !
4. coco  18 noiembrie 2013, 22:36
Mai idiotilor,ce nu va convine ma?de fiecare data,la aproape fiecare articol aveti ceva de comentat impotriva dlui primar.Voi aveti studiile dlui primar sa vorbiti asa? Sunteti tot timpul nemultumiti de tot ceea ce face in orasul asta.Impreuna cu Valcov a atras investitori la care alte orase nici nu pot visa,v-a dat locuri de munca,v-a infrumusetat orasul.Autostrada sa se mai construiasa si vom fi cu adevarat un oras european.Daca nu va place,de ce nu va mutati in alt oras,sa-l lasati in pace pe dl primar sa lucreze,sa faca toate proiectele pe care si le-a propus.Stati linistiti ca tot dl Prima va iesti primar.Pe pariu? Eu sunt unul dintre slatinenii care va vota cu minel Prina.Afara cu taranii si carcotasii din oras!
3. kira kiralina  18 noiembrie 2013, 22:12
Vei fi ziarist,din momentul in care vei incerca sa nu mai pupi in cur
2. minte Prina  18 noiembrie 2013, 20:00
Totdeauna a mintit Prina ca nu mareste impozitele, iar cand te duci la ghiseu sa platesti, constati ca este mai mult ca anul trecut ! Nu-l mai credeti pe acest Prina, ca este un mincinos, si-un nepriceput si-un lenes ! Mai bine era cu Valcov ! Valcov si fura, dar se vedea si ceva in urma lui ...
1. pinochio  18 noiembrie 2013, 19:54
Notati fratilor stirea, sa vedeti prin februarie-martie impozite! Cine mai crede primarul asta, doar trebuie sa faca "asfaltari" de calitate in oras! Du-te dupa Anghel, faceti primarii la puscarie!
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API