Reportaj

Foto Comuna Tufeni, ştearsă de pe harta României de Guvern

Comuna Tufeni, ştearsă de pe harta României de Guvern

Cu datorii la investiţii şi fără niciun proiect concret pentru viitor, autorităţile din Tufeni nu abandonează lupta pentru îmbunătăţirea infrastructurii, chiar dacă de la Guvern au primit doar indiferenţă.

Foto „Suportăm, ca întreaga ţară, calvarul tăierilor şi al sărăciei”

„Suportăm, ca întreaga ţară, calvarul tăierilor şi al sărăciei”

Bobiceşti, întocmirea administrativ-teritorială de astăzi, are în componenţa ei opt sate. Primele şapte - Mirila, Leoteşti, Belgun, Bobiceşti, Chinteşti, Govora şi Comăneşti - se ţin de mână, pe sub deal, pe larga vale a Olteţului. Al optulea, Bechet, stă aruncat dincolo de pârâul Bârlui, sus pe deal.

Foto Campanie de împădurire impresionantă, la Vlădila

Campanie de împădurire impresionantă, la Vlădila

Campania de împădurire desfăşurată de Direcţia Silvică Olt a demarat în comuna Vlădila şi va continua în Scorniceşti şi în unele localităţi din sudul judeţului.

Foto Arteziene la centru, mocirlă la periferie

Arteziene la centru, mocirlă la periferie

Slătinenii din zonele periferice ale oraşului se plâng de starea în care arată străzile lor. Fără canalizare, fără gaze şi doar cu electricitate, oamenii privesc cu jind la luxul din centrul municipiului. Şi şoferii care îşi rup în fiecare zi maşinile pe aceste străzi au vorbe de dulce la adresa administraţiei locale.

Foto Primarul din Traian vrea s-o zboare pe directoarea şcolii

Primarul din Traian vrea s-o zboare pe directoarea şcolii

Marian Negrilă nu este nemulţumit numai de poliţiştii din Traian, ci şi de activitatea directorului unicei şcoli din comună. Primarul este hotărât să o destituie, chiar înainte de a-i expira mandatul, conform noii legi a Educaţiei.

Foto Poliţiştii din comuna Traian, model de criză

Poliţiştii din comuna Traian, model de criză

Starea infracţională din comuna Traian îngrijorează autorităţile locale. Primarul susţine că vina aparţine poliţiştilor din localitate.

Foto „Avem proiecte, avem investiţii care stau, n-avem bani”

„Avem proiecte, avem investiţii care stau, n-avem bani”

2.886 locuitori, 880 gospodării, teren arabil puţin – 1.440 ha. Vin, în medie, cam trei pogoane pe gospodărie, însă majoritatea „proprietarilor” sunt „fermieri” de o jumătate de pogon sau un pogon.

Foto Infrastructură în Teslui, cu fonduri europene

Infrastructură în Teslui, cu fonduri europene

Comuna Teslui a intrat în era modernă datorită implementării unui proiect european în valoare de peste 65 miliarde lei vechi. Fără fondurile comuni-tare accesate de auto-rităţile locale, comuna n-ar fi avut reţea de apă şi canalizare şi drumuri comunale asfaltate.

Foto „Puteam să-mi iau Jeep sau plasmă, apoi să mă vait că nu mai am bani”

„Puteam să-mi iau Jeep sau plasmă, apoi să mă vait că nu mai am bani”

Gheorghe Beciu, primarul comunei oltene Deveselu, nu se plânge ca alţi colegi ai săi din alte comune că nu mai are bani să plătească lumina sau telefonul. De asemenea, toţi an-gajaţii primăriei sunt cu salariile la zi, acesta fiind rezultatul renunţării la unele investiţii.

Foto Primăria Deveselu va amplasa un MIG 21 în mijlocul localităţii

Primăria Deveselu va amplasa un MIG 21 în mijlocul localităţii

Oltenii din Deveselu vor avea cu ce să se mândrească, în localitatea situată la şase kilometri de Caracal urmând să fie adus un avion MIG 21. Comuna se află printre cele zece administraţii locale care vor primi de la Ministerul Apărării aparate de zbor dezafectate.

Foto Majoritatea milcovenilor şi-au arendat terenurile

Majoritatea milcovenilor şi-au arendat terenurile

Comuna Milcov, deşi aflată la doar câţiva kilometri de municipiul reşedinţă de judeţ, suferă aceleaşi drame ca majoritatea localităţilor rurale din România. Populaţia îmbătrânită, fără resurse financiare pentru a-şi munci pământul, lipsa infrastructurii pentru a atrage investitori şi pentru a păstra tinerii la sat sunt principalele motive pentru care satul românesc se degradează încet şi sigur.

Nu mai sunt