Depozitul de deşeuri, funcţional la sfârşitul anului viitor


În şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Olt, s-au aprobat sumele necesare cofinanţării proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt”, care prevede construcţia unui depozit ecologic de deşeuri, o staţie de sortare, patru staţii de transfer, unităţi de compostare şi tocătoare. Cofinanţarea CJ Olt aprobată de consilierii judeţeni este în sumă de 11 milioane euro (costuri eligibile şi neeligibile, deficit nefinanţat de UE şi TVA) şi reprezintă contribuţia instituţiei judeţene şi a tuturor localităţilor din Olt, beneficiare ale proiectului.

 

„Contribuţia CJ Olt reprezintă întreaga cofinanţare prevăzută în proiect. Fiecare localitate are o valoare prevăzută în buget pentru cofinanţare, însă, este posibil ca localităţile din mediul rural să nu poată asigura cofinanţarea, astfel sumele necesare vor fi asigurate din bugetul judeţean”, ne-a declarat Angela Solduban, şef serviciu Unitatea de Implementare a Proiectelor, din cadrul CJ Olt.


Proiectul de finanţare nerambursabilă, asigurată din fonduri europene, în valoare de 23 milioane euro va fi semnat în perioada imediat următoare, iar depozitul de la Bălteni va fi funcţional la sfârşitul anului viitor.