Sănătate

2019-01-15, 14:45:41

Peste 20 de olteni au ajuns pe mâna plasticienilor slătineni cu arsuri. Toate cazurile, rezolvate la Spitalul Slatina

Numărul pacienţilor ce ajung cu arsuri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a crescut în sezonul rece. 20 de olteni au suferit diferite tipuri de arsuri şi au fost îngrijiţi de plasticienii spitalului slătinean.

Medicul din cadrul Compartimentului de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, Florin Popa, a precizat că pacienţii au suferit arsuri după contactul cu solide fierbinţi, adică plite sau sobe. Îmbucurător este că aceşti pacienţi au arsuri pe o suprafaţă mică.

„S-au înmulţit cazurile de arsuri. Este perioada de iarnă, iar oamenii fac focul în sobă des. Avem, în special, arsuri prin contact cu solide fierbinţi, adică sobe, plite. Mai sunt şi pacienţii cronici consumatori de etanol, care adorm şi, din păcate, au arsuri destul de profunde. Ca şi specificaţie, arsurile cu solide fierbinţi sunt arsuri de gradul trei, iar tratamentul la acest tip de arsură este excizia şi grefarea. Mai nou, se face excizie şi grefare precoce, este cea mai bună atitudine terapeutică chirurgicală pentru arsura de gradul trei. Îmbucurător este că, de obicei, acest tip de arsură este pe o suprafaţă mică, dar este de gradul trei”, a spus medicul Florin Popa.

Cel puţin 20 de pacienţi olteni au suferit astfel de arsuri pe finalul anului trecut, toţi fiind trataţi pe secţia spitalului din Slatina.

„Am avut foarte mulţi pacienţi, cam 20 cu astfel de arsuri în ultimele două luni. Am reuşit să rezolvăm cazurile aici, au fost arsuri medii, majoritatea cu o evoluţie bună. Din păcate, avem şi pacienţi care vin cu patologie asociată. Un diabet ne încurcă foarte mult”, a adăugat Popa.

Comentarii

Redacţia

2019-01-15 14:45:41

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...