Blocul central al Spitalului Slatina, reabilitat prin CNI. Consiliul Judeţean Olt a aprobat noua documentaţie

Blocul central al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina va fi reabilitat prin Compania Naţională de Investiţii. CJ Olt a aprobat, vineri, noii indicatori şi noua valoare a proiectului.


Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Marius Oprescu, a declarat că investiţia se ridică la aproximativ 43 milioane lei, o importantă parte a banilor fiind destinaţi pentru securitatea la incendiu.

Proiectul se derulează prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării.

„Este vorba despre reabilitarea și modernizare a blocului central al Spitalului Județean de Urgență Slatina, un proiect început în urmă cu câțiva ani, care, din păcate, s-a blocat la Compania Națională de Investiții. La vremea respectivă, el a fost licitat, a câștigat o firmă, ulterior s-au dus la ISU pentru obținerea autorizației de incendiu, iar ISU le-a adus o serie de modificări pe proiect, care au însemnat cam 50% din valoarea proiectului inițial, creșteri de preț. Şi atunci constructorul a renunțat la acel contract, a fost reactualizat din nou studiul de fezabilitate, iată, a ieșit noua sumă care va însemna modernizare a pavilionului și corpului central al Spitalului Județean de Urgență Slatina. Este vorba despre 43 de milioane de lei și astăzi am aprobat-o. În perioada următoare, urmează să fie scos de Compania Națională de Investiții la licitație”, a declarat Marius Oprescu.