Chirurgul Nicolae Diaconescu a ieşit la pensie. „Medicina nu a fost doar profesia mea, ci și pasiunea vieții mele”

După o viaţă dedicată Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi pacienţilor olteni, chirurgul Nicolae Diaconescu a ieşit la pensie. 44 de ani şi peste 12.000 de intervenţii chirurgicale, aşa se poate descrie în foarte puţine cuvinte cariera medicului Diaconescu. 


Vineri, 7 iunie, a fost ultima gardă a medicului Nicolae Diaconescu în Spitalul Slatina. 

„După o activitate îndelungată în slujba sănătății (44 ani plus 8 ani garzi-insumate - cu peste 12.000 de intervenții chirurgicale), am ajuns la momentul retragerii din activitatea profesională. Reflectând la această călătorie extraordinară, sunt profund recunoscător pentru fiecare moment în care am avut privilegiul de a îngriji și a reda speranța pacienților mei. Medicina nu a fost doar profesia mea, ci și pasiunea vieții mele. Am avut onoarea de a lucra alături de echipe excepționale, de a învăța constant și de a împărtăși din experiența mea cu tânăra generație de medici. Fiecare intervenție chirurgicală, fiecare diagnostic și tratament au fost pași într-o călătorie comună către vindecare și speranță. Pe măsură ce deschid acest nou capitol al vieții, mă retrag cu inima plină de mulțumire și mintea încărcată de amintiri prețioase. Lăsând în urmă sala de operație, îmi iau adio cu recunoștință de la o carieră care m-a definit și m-a împlinit în cele mai profunde moduri posibile”, a scris pe contul de socializare medicul Nicolae Diaconescu.

„Vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul, încrederea și prietenia voastră de-a lungul anilor. Aștept cu nerăbdare să petrec mai mult timp alături de familie și prieteni, să călătoresc, să explorez noi hobby-uri și să continui să contribui la comunitatea noastră în alte moduri. Cu toată dragostea și respectul, N. Diaconescu”, îşi încheie postarea reputatul chirurg. 

  • Foto Chirurgul Nicolae Diaconescu a ieşit la pensie. „Medicina nu a fost doar profesia mea, ci și pasiunea vieții mele”