CJ Olt accesează fonduri europene pentru laboratorul de anatomie patologică de la SJU Slatina

Laboratorul de anatomie patologică de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va fi dotat cu aparatura necesară astfel încât realizarea histochimiei anumitor tipuri de tumori, ce în prezent se lucrează doar în Bucureşti sau alte centre din ţară, să fie efectuată în Slatina. Astfel, tratamentul va fi iniţiat cât mai repid, iar bolnavii de cancer din judeţul Olt nu vor mai fi nevoiţi să meargă în centre universitare din ţară pentru aflarea profilului tumoral.

Consiliul Judeţean Olt accesează fonduri europene pentru dotarea cu aparatură de specialitate şi digitalizarea laboratorului de anatomie patologică de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Proiectul, care are o valoare de peste 7.500.000 de lei, a fost aprobat în cadrul sedinţei de Consiliu Judeţean desfăşurată joi, 30 mai.

Proiectul pe fonduri europene, pe care-l accesăm pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, este pentru dotarea laboratorului de anatomie patalogică, astfel încât histochimia anumitor tipuri de tumori să fie realizată aici, la Slatina, pentru a nu mai trimite aceste probe la  Bucureşti sau în alte centre din ţară”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu.

Proiectul este accesat în cadrul Programului Sănătate: „Investiții în infrastructura publică a laboratoarelor de genetică și de anatomie patologică pentru diagnosticul cancerului în vederea tratamentului personalizat în funcție de profilul tumoral identificat”.