Secţia Oncologie a Spitalului Slatina, dotată cu aparatură modernă. CJ Olt accesează 5 milioane de euro, fonduri europene

Consiliul Judeţean Olt accesează noi fonduri europene pentru doatarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Pe lângă dotarea laboratorului de anatomie patologică cu aparatura specială pentru realizarea imunohistochimiei anumitor tipuri de tumori, CJ Olt acceseză alte fonduri europene în valoare de 5 milioane de euro pentru achiziţia unor echipamente performante în secţia de Oncologie a SJU Slatina.

Două mari proiecte pe fonduri europene, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina sunt demarate de către Consiliul Judeţean Olt în cadrul Programului „Sănătate”. Primul vizează laboratorul de anatomie patologică de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, care va fi dotat cu aparatura necesară astfel încât realizarea imunohistochimiei anumitor tipuri de tumori, ce în prezent se lucrează în Bucureşti sau alte centre din ţară, să fie efectuată în Slatina.

Astfel, tratamentul va fi iniţiat cât mai rapid, iar bolnavii de cancer din judeţul Olt nu vor mai fi nevoiţi să meargă în centre universitare pentru aflarea profilului tumoral.

Celălalt proiect, în valoare de 5 milioane de lei, vizează doarea Secţiei Oncologie cu echipamente medicale performante

 „Avem două proiecte pe fonduri europene pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Primul este legat de dotarea laboratorului de microbiologie din cadrul SJU Slatina, ceea ce înseamnă că anumite analize de histochimie le vom putea face aici şi nu vom mai trimite probele la Bucureşti sau în alte centre din ţară, la care să asteptăm rezultatele o lună, o lună şi jumătate. Investiţia se ridică la aproximativ un milion de euro.

 Cel de-al doilea proiect prevede dotarea Secţiei de Oncologie cu aparatură specifică, astfel încât să putem să diagnosticăm mai rapid această boală. Acest proiect are o valoare de 5 milioane de euro”, a precizat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, la finalul sedinţei în care consilierii au aprobat proiecte importante pentru sistemul medical din judeţul Olt.