Anul trecut CAS Olt a decontat tratamentul pentru 20.000 de pacienți cu diabet

La nivelul judetului Olt au fost trataţi anul trecut 20.071 de pacienți cu diabet, cu peste 1.600 de pacienți mai mult decât în anul precedent. Suma alocată pentru finanțarea Programului național de diabet, în anul 2023, a fost de 44.168.860 lei.

În cadrul Programului national de diabet, pe lângă medicamentele specifice necesare pacienților diagnosticați cu diabet, 15 pacienți beneficiari de pompe de insulina au obținut gratuit seturi de materiale consumabile pentru pompele de insulină iar pentru 52 de pacienti beneficiari de sisteme de monitorizare glicemica continua au fost finanțate și materiale consumabile pentru sisteme de monitorizare glicemica continua.

 Cheltuielile cu materialele consumabile – senzori pentru sisteme de monitorizare glicemica continua, au fost de 477.066 lei. Tot în cadrul Programului national de diabet s-a finantat și evaluarea periodică a bolnavilor cu diabet zaharat prin dozarea hemoglobinei glicozilate (HbA1c). Suma alocată pentru efectuarea acestei analize a fost de 46.670 lei”, transmite CAS Olt.

 Beneficiază de aceste tratamente specifice atât persoanele asigurate cât și persoanele care nu realizează venituri din muncă, pensie sau din alte surse dar prezintă această afecţiune.