DSP Olt raportează decesul unei femei, în vârstă de 67 de ani, confirmată cu gripă

Direcţia de Sănătate Publică Olt raportează cel de-al şaptelea deces din cauza gripei. O femeie, în vârstă de 67 de ani, care suferea şi de alte boli, s-a stins din viaţă în spital. Potrivit DSP, în ultima săptămână s-au înregistrat alte sute de viroze şi pneumonii, dar şi 33 de cazuri de gripă.

 

În săptămâna 26 februarie-3 martie,la nivelul judeţului Olt, s-au înregistrat 831 cazuri de infecţii respiratorii acute cu 44 internari, 403 cazuri de pneumonii cu 79 internari şi 33 cazuri de gripa confirmate.

 Pacientii s-au prezentat in serviciile specializate ale unitatilor sanitare cu paturi, cu simptomatologie compatibilă cu gripa, motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cazurilor cu laboratorul”, transmite DSP Olt.

În sezonul rece 2023-2024, în judeţul Olt,  s-au înregistrat şapte decese din cauza gripei. Cel de-al şaptelea deces s-a înregistrat în data de 28 februarie O femeie, în vârstă de 67 ani, nevaccinată antigripal, care avea şi alte cu comorbidităţi, s-a stins din viaţă în spital.