Al şaselea deces din cauza gripei în Olt

Direcţia de Sănătate Publică Olt raportează cel de-al şaselea deces din cauza gripei în acest sezon. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 84 de ani, nevaccinată, care suferea şi de alte boli. În ultima săptămână, în judeţul Olt, s-au înregistrat sute de viroze, pneumonii şi cazuri de gripă.

 

În saptamana 19- 25.02.2024, la nivelul judeţului Olt, s-au înregistrat 793 cazuri de infectii respiratorii acute cu 43 internari, 363 cazuri de pneumonii cu 80 internari şi 46 cazuri de gripa confirmate din care 43 cazuri sunt confirmate prin teste rapide, printre care un deces.

Pacientii s-au prezentat in serviciile specializate ale unitatilor sanitare cu paturi, cu simptomatologie compatibila cu gripa, motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cazurilor cu laboratorul.

 În sezonul rece 2023/ 2024 s-au inregistrat 6 decese prin gripa ( 3 cazuri au fost confimate cu virus gripal AH1, iar 3 cazuri au fost confirmate cu virusul gripal tip A nesubtipate). 

 Al şaselea deces s-a înregistrat in data de 21.02.2024, persoana din mediul urban, de sex feminin,varsta 84 ani, nevaccinata AG, cu comorbiditati (hipertensiune arteriala, obezitate, insuficienta cardiacă). A primit tratament antiviral (Tamiflu). Rezultat pozitiv tip A”, transmite DSP Olt.