Spitalul Caracal, extins şi dotat printr-o investiţie de 34 milioane euro

Primăria Caracal extinde şi dotează Spitalul Municipal, prin intermediul unui proiect finanţat de Banca Europeană de Investiţii (BEI).


Primarul Ion Doldurea a declarat în cadrul celei mai recente emisiuni „Reporter 24” că valoarea totală a investiţiei se ridică la 34 milioane euro. El a adăugat că în noul imobil vor fi mutate, printre altele, sălile de operaţii, Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, dar şi sterilizarea.

„Se va face extinderea spitalului pe partea de Est a actualei clădiri. Vom muta din spital sălile de operaţii, ATI-ul, sterilizarea. Este foarte important să aibă circuite sănătoase, să nu mai interfereze cu alte secţii din spital. Morga va fi şi ea undeva la subsol. Este o investiţie foarte mare, în valoare de aproximativ 16 milioane de euro, partea de construcţie, iar dotarea este diferenţa până la 34 de milioane de euro”, a declarat Doldurea.

El a adăugat că cea mai mare parte a birocraţiei proiectului a fost făcută.

„Finanţarea vine din fondurile Băncii Europene de Investiţii (BEI). Noi suntem pe o listă, am fost verificaţi şi am ajuns în ultima etapă. Sperăm ca până la finalul anului, lucrurile astea să fie deja semnate. Noi avem proiectul făcut, avizat, cu autorizaţii, cu tot ce ţine de noi”, a spus edilul.