Sănătate

2017-12-15, 12:32:30

Peste 60 de olteni au suferit un transplant renal sau hepatic, în ultimii ani

Din cauza bolilor chinuitoare, 62 de olteni au suferit un transplant renal sau hepatic, în ultimii ani. Aceşti pacienţi sunt incluşi în Programul naţional de transplant de organe, ţesuturi şi celule de orgine umană, pentru care a fost alocată, în acest an, suma de 696.300 lei.

12 olteni au primit un ficat nou, iar altor 50 le-a fost înlocuit rinichiul bolnav, în ultimii ani. După ce au trecut prin intervenţiile de transplant, oltenii au fost incluşi în Programul naţional de transplant de organe, ţesuturi şi celule de origine umană.

Potrivit datelor furnizate de către reprezentanţii CAS Olt, în cadrul acestui Program, în acest an, la nivelul judeţului a fost alocată suma de 696.300 lei, bani din care şi-au primit tratamentele toţi cei 62 de pacienţi posttransplant.

Sumele alocate din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate pentru finanțarea subprogramelor de sănătate se utilizează pentru asigurarea în spital și în ambulatoriu a unor medicamente şi materiale sanitare specifice unor boli cu consecinţe grave asupra stării de sănătate a populaţiei.


Comentarii

Redacţia

2017-12-15 12:32:30

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...