Economie

2020-04-24, 09:52:35

Bekaert Slatina a decis, după câteva zile de la reluarea producţiei, să suspende din nou activitatea, până pe data de 11 mai

Bekaert Slatina şi-a reluat marţi, 21 aprilie, activitatea de producţie, însă, după doar câteva zile în care muncitorii s-au aflat la lucru, conducerea a decis să suspende din nou activitatea. Astfel, începând de luni, pentru cel puţin două săptămâni, muncitorii vor fi trimişi în şomaj tehnic. Motivul este legat de suprastocurile fabricii.

Muncitorii de la Bekaert au revenit, marţi, 21 aprile, la muncă, însă după doar câteva zile de la reluarea activităţii de producţie s-a decis că se impune sistarea activităţii. Astfel, începând de luni, până pe data de 11 mai, fabrica ce produce inserţii metalice îşi suspendă din nou activitatea. Astfel, salariaţii vor fi trimişi în şomaj tehnic şi vor fi plătiţi cu 75% din salariu.

De luni, întrerupem din nou activitatea pentru cel puţin două săptămâni. Motivele sunt legate în primul rând de producţie. Avem stocuri foarte mari, iar clienţii noştri, precum Pirelli, nu lucrează. Totul depinde de cum evoluează situaţia la nivel global. Dacă celelalte companii cu care noi lucrăm îşi vor relua activitatea, atunci vom începe şi noi”, a precizat Gabriel Spaloghe pentru Gazeta Nouă, manager în sectorul sănătăţii şi securităţii în muncă din cadrul Bekaert Slatina.

Muncitorii de la Bekaert Slatina vor beneficia, în perioada în care activitatea este sistată, de şomaj tehnic. Indemnizaţiile sunt  stabilite la 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut. 


Comentarii

Redacţia

2020-04-24 09:52:35

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...