ANAF a taxat suplimentar Alro Slatina, în urma unui control

Reprezentanţii Alro Slatina anunţă, prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial, că va acţiona în instanţă ANAF – Direcţia Mari Contribuabili, după ce producătorul de aluminiu a fost taxat suplimentar.


Societatea transmite că cei de la ANAF, în urma unui control, au decis o impunere suplimentară în valoare de 13.550.671 lei, reprezentând impozit pe profit suplimentar şi TVA.

„Societatea anunţă investitorii şi publicul interesat că în urma unui control desfăşurat de către ANAF – Direcţia Mari Contribuabili, în perioada 2023-2024 şi vizând perioada 2016-2021, a primit o decizie de impunere suplimentară în valoare de 13.550.671 ron, reprezentând impozit pe profit suplimentar şi TVA, pe care o consideră profund netemeinică şi nelegală, drept pentru care va utiliza mijloacele legale în vederea desfiinţării ei”, transmite Alro.

Recent, Alro a anunţat Rezultatele Financiare Consolidate și Individuale Preliminare pentru anul 2023. Grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 2,85 miliarde de lei, în 2023, mai mică cu 16% față de anul precedent, în concordanță cu scăderea cotațiilor internaționale ale aluminiului și cu încetinirea economică.