Când încep germanii de la Hengst producția în Balș. Opțiuni de achiziție pentru mai multe terenuri

Compania Hengst estimează că va începe la Balș (județul Olt) producția de filtre pentru aparate electrocasnice în a doua jumătate a anului viitor, cu 100 de angajați. Germanii au cumpărat fosta fabrică IAC (International Automotive Components), abandonată de producătorul suedez de subansamble auto în 2019, și au opțiuni de achiziție pentru alte terenuri, în aceeași zonă, scrie site-ul economic profit.ro


„Vom începe cu producția de filtre pentru aparate electrice, de exemplu filtre de protecție a motorului pentru aspiratoare. (…) Avem deja fabrici în Polonia și Cehia și am avut experiențe foarte bune cu locațiile din Europa de Est. Pe lângă amplasamentul existent, avem opțiuni pentru alte loturi de teren, ceea ce subliniază intenția noastră de a rămâne permanent la Balș”, a transmis compania, pentru Profit.ro

Germanii au cumpărat fabrica IAC (International Automotive Components). 

Hengst Filtration este o companie de familie fondată în 1958 in Münster, Westfalia, cu peste 3.500 de angajați și 23 de locații, în Europa (Germania, Polonia, Danemarca, Franța, Cehia), Asia, America de Nord, America de Sud și Australia. Compania și-a extins în ultimii ani atât prezența internațională, cât și gama de produse, transformându-se dintr-un furnizor auto într-un producător de sisteme de filtrare pentru o gamă largă de domenii, de la industrial la medical sau cel de mediu. În 2022, compania a avut venituri de 655 de milioane de euro, mai mari cu 13% față de anul anterior și duble față de nivelul raportat în urmă cu cinci ani.

O creștere suplimentară, de circa 100 de milioane de euro, este prevăzută pentru 2023, estima compania în primăvară, optimistă de asemenea în privința evoluției pe termen mediu, în contextul unei cereri ridicate pentru produsele Hengst. 

IAC a inaugurat la Balș prima sa fabrică de componente auto din țară în 2012, producând pentru Ford, Jaguar, Volvo, Land Rover, Porsche. După 7 ani a mutat producția în zona Cehia-Slovacia, notificând atunci autoritățile că va concedia 226 angajați.

Angajări. Unde pot fi trimise CV-urile

Hengst aşteaptă CV-uri pentru posturile de: operatori; tehnicieni; instalatori; ingineri; personal administrativ.

În funcție de natura postului, sunt necesare studii medii sau studii superioare.

Având în vedere numărul extrem de mare de accesări simultane a e-mail-ului firmei HENGST FILTRATION, operatorul economic pune la dispoziția persoanelor interesate pentru depunerea CV-ului de angajare, o adresă de e-mail alternativă: jobs.bals@hengst.de.