FOTO. S-a inaugurat fabrica Hengst Filtration din Balș, lider mondial în producţia sistemelor de filtrare

Eveniment important în oraşul de pe malul Olteţului. Cel mai important investitor sosit în micul oraş oltean, în iarna anului trecut, Fabrica Hengst Filtration a fost inaugurată astăzi, în prezenţa conducerii companiei din Germania, primarului Balşului, Cătălin Rotea, dar şi oficiali de rag înalt ai României. La 8 milioane de euro se ridică investiţia făcută până acum în fabrica din judeţul Olt.


La eveniment au fost prezenți miniștrii Radu Oprea ( Economiei) și Florin Barbu (Agriculturii), primarul oraşului Balş, Cătălin Rotea, dar și președintele CJ Olt Marius Oprescu, vicepreședinții Ionuț Ivan și Virgil Delureanu, subprefectul Cosmin Floreanu, și parlamentarii Marius Iancu, Emil Albotă și Liviu Voiculescu.

„Mă bucur că suntem cu toții astăzi aici, la inaugurarea unei investiții importante pentru orașul Balș. Acum patru ani, când Cătălin Rotea și-a preluat mandatul de primar al orașului Balș, și-a propus ca proiectele lui să devină realitate și și-a mai propus ca Balșul să devină un mediu propice marilor investiții. Iată că după patru ani de zile, majoritatea proiectelor lui au devenit realitate iar mediul proprice a fost creat. În urma acestor lucruri, este a doua mare investiție care duce la crearea de noi locuri de muncă la Balș.

O investiție importantă, o investiție care pe lângă locuri de muncă și o sustenabilitate a activității economice și a plus valorii în orașul Balș, mai produce un lucru, produce încredere în administrația publică locală și județeană că putem fi un partener de încredere și de dialog în realizarea marilor investiții în orașul Balş și în județul Olt. Îi felicit pe cei de la Hengst că au ales orașul Balș și județul Olt pentru această investiție. Îi asigur de sprijinul și susținerea noastră în toate acțiunile pe care le vor întreprinde, care înseamnă dezvoltarea durabilă a comunității noastre. Sunt convins că astăzi nu sărbătorim doar deschiderea acestei fabrici și sărbătorim o colaborare frumoasă care cu siguranță va aduce plus valoare comunității noastre”, a declarat Marius Oprescu, preşedintele CJ Olt.


  • Foto FOTO. S-a inaugurat fabrica Hengst Filtration din Balș, lider mondial în producţia sistemelor de filtrare
  • Foto FOTO. S-a inaugurat fabrica Hengst Filtration din Balș, lider mondial în producţia sistemelor de filtrare
  • Foto FOTO. S-a inaugurat fabrica Hengst Filtration din Balș, lider mondial în producţia sistemelor de filtrare

De asemenea, conducerea comapaniei din Germania a fost prezentă la deschiderea oficială a subsidiarei din România. 

  • Foto FOTO. S-a inaugurat fabrica Hengst Filtration din Balș, lider mondial în producţia sistemelor de filtrare
  • Foto FOTO. S-a inaugurat fabrica Hengst Filtration din Balș, lider mondial în producţia sistemelor de filtrare
  • Foto FOTO. S-a inaugurat fabrica Hengst Filtration din Balș, lider mondial în producţia sistemelor de filtrare

"Hengst, welcome to Balş!”

La rândul său, primarul din Balş Cătălin Rotea a dezvăluit cât au durat negocierile cu compania Germană de a veni în oraşul din judeţul Olt. El a explicat că administraţia locală le-a acordat investitorilor tot sprijinul.

„Este o zi foarte mare, o zi importantă pentru Balş, poate una dintre cele mai importante zile pe care acest oraş le trăiește în ultimii 34 de ani. Asistăm astăzi la inaugurarea unei capacități de producție a uneia dintre cele mai renumite și mai puternice companii multinaționale din Europa, Hengst Filtration. Este un lucru de care orașul nostru avea nevoie. Este un semn că orașul nostru a renăscut și că este pe o cale normală a dezvoltării. Şi în același timp este o dovadă că eu mă țin de cuvânt pentru că principala mea promisiune făcută acum patru ani a fost că voi acorda sprijinul tuturor este care vor să vină la Balş și pentru a crea noi locuri de muncă. Locurile de muncă au fost și vor fi principa problemă a acestui oraș și este nevoie de mult mai multe lucruri pentru a satisface nevoia pe care acest oraș o are.

Eu sunt convins că Hengst Filtration va avea o relație de lungă durată, solidă, cordială, transparentă, deschisă și cinstită cu orașul Balş. Și spun asta aducând-îmi aminte ceva ce am vorbit cred că în primele videoconferințe, cam acum un an și ceva, când începuseră negocierile, când prietenul meu, pentru că pot să-i spun așa, Stefan Lachman mi-a spus că viziunea Hengst nu este să fie a nu știu câta firmă dintr-un mare oraș sau dintr-un mare municipiu. Mi-a spus că Hengst vrea să fie principala companie dintr-un orăşel mai mic, pentru că ei nu oferă doar locuri de muncă. Ei vor să dea dovadă de responsabilitate socială și vor să se implice adânc în nevoile comunității. Şi mi-am dat seama atunci că o să-mi rămână mereu în minte acest lucru că trebuie să fac tot ceea ce ține de mine pentru a-i convinge și pentru a-i ajuta în decizia lor de a veni la Balş. Am acordat facilități fiscale și vor beneficia de faclităţi fiscale. Am rezolvat într-un termen aproape record pentru birocrația românească problemele juridice ale terenurilor și am încercat să răspundem cu celeritate la tot ceea ce ne-au solicitat pe natură juridică și administrativă. Și iată că am ajuns astăzi să spunem cu mare mândrie și cu mare bucurie: Hengst, welcome to Balş!”, a declarat Cătălin Rotea.

100 de angajaţi va avea fabrica până la finalul anului, care vor face training Munster (Germania ) și Rawicz (Polonia), iar alte câteva sute vor fi cooptaţi în următorii doi ani.

Hengst Filtration este o companie de familie fondată în 1958 in Münster, Westfalia, cu peste 3.500 de angajați și 23 de locații, în Europa (Germania, Polonia, Danemarca, Franța, Cehia), Asia, America de Nord, America de Sud și Australia. Compania și-a extins în ultimii ani atât prezența internațională, cât și gama de produse, transformându-se dintr-un furnizor auto într-un producător de sisteme de filtrare pentru o gamă largă de domenii, de la industrial la medical sau cel de mediu.