Terenul pentru penitenciarul din Caracal revine în patrimoniul municipalității

Terenul pe care ar fi trebui să se construiască un penitenciar, la Caracal, a revenit în patrimoniul municipalităţii de la Ministerul Justiţiei, în urma unei Hotărâri pe care Guvernul României a aprobat-o astăzi.


Reprezentanţii Primăriei Caracal au precizat că, după aproape doi ani de efort, drumuri la București, discuții și corespondență cu reprezentanții Ministerului Justiției, primarul Ion Doldurea şi deputatul Adrian Chesnoiu au reuşit să recupereze terenul AVIASAN care a fost cedat cu mulți ani în urmă de către Primăria Caracal pentru construirea unui penitenciar.

„Iată că eforturile noastre au fost încununate cu succes iar prin Hotărârea de Guvern nr. 616/18.06.2024 cele 22,7 hectare de teren, se reîntorc în patrimoniul comunității noastre.

Mai mult decât atât am reușit să obținem în plus alte 75 de hectare de teren și construcțiile existente în fosta unitate militară unde a funcționat Batalionul Disciplinar, mărind astfel considerabil patrimoniul administrativ al Caracalului!”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Caracal.

Terenurile recuperate vor fi destinate construirii zonei industriale a orașului și a unui cartier nou destinat tuturor categoriilor de  specialiști din Caracal, în special tineri, dorind astfel să le oferim acestora condiții pentru o viață de calitate și suficiente motive pentru a rămâne sau reveni în Caracal.

Totodată, zona va deveni un punct de atracție pentru investitorii care vor să își locheze afacerile în zona Caracalului.