Noile Pirelli Scorpion. Ce caracteristici au anvelopele produse la Slatina

Gama Pirelli Scorpion dedicată SUV-urilor este acum mai sigură, mai comfortabilă, iar performanța este îmbunătățită. Întreaga linie – înnoită recent pentru versiunile de vară, iarnă și toate sezoanele - a înregistrat un scor îmbunătățit în toți parametrii de performanță, raportat la tabelul European al anvelopelor.

În special, rata performanței anvelopelor de vară Scorpion, anvelopelor de iarnă Scorpion 2 și a celor pentru toate sezonele SF2, pe terenul umed, este excelența: acestea fiind cele trei moștenitoare ale Scorpionului original ce a fost lansat pentru prima data în anul 1986, pentru vehiculele de teren.

Această anvelopă și-a continuat evoluția până în prezent pentru a se adapta la nevoile sofisticate ale SUV-urilor moderne. Dovada este numărul total de omologări deja obținute, aproape 90, ale noii game.

TREI SCORPIONI DIFERIȚI: ACEEAȘI SIGURANȚĂ ȘI EFICIENȚĂ

Scorul excelent de aderență pe terenul umed, pentru toți cei trei membri ai familiei, iese în evidență în special: toate mărimile se încadrează acum în clasele A și B, cele mai bune scoruri pe eticheta europeană. Dintre acestea, mai mult de 80% sunt din clasa A. Mai mult de 60% din gama Scorpion se află în clasa A sau B pentru rezistența rulajului: o măsură esențială a eficienței este protejarea mediului încojurător, precum și contribuția majoră la autonomia vehiculelor electrice.

Întreaga gamă de anvelope este deja foarte aproape de targetul de 70% a tuturor produselor din clasele A și B pentru rezistența rulajului, pe care Pirelli a setat-o pentru anul 2025. Scorpionul de vară și Scorpionul pentru toate sezoanele SF2 au deja 100% din gama integrată în clasele A sau B pentru rezistența rulajului. Sunt câteva scoruri de top și atunci când vine vorba de zgomot: toate cele trei variante au un procent de 100% la anvelopele din clasele A și B, din această categorie.

TEHNOLOGIE AVANSATĂ ÎN TOATĂ GAMA

Recenta actualizare a gamei Scorpion este proiectată să răspundă unui segment în extindere, ce prognozează o creștere a vâzărilor de SUV-uri în următorii ani. Aceste mașini sunt caracterizate prin reducerea greutății mari și un centru de greutate mărit, aducând un set particular al condusului dinamic ce necesită anvelope dedicate, potrivite pentru ultimele standarde ale mobilității contemporane și de viitor.

Pe lângă atingerea obiectivelor mai ridicate de confort, siguranță și performanță, unele dimensiuni ale familiei Scorpion sunt acum optimizate pentru echiparea SUV-urilor electrice. În jur de 30% din gamă este echipată cu tehnologia Elect, o soluție special dezvoltată pentru mașinile electrice și plug-in. Un fapt ce face gama Scorpion Pirelli un produs cu cele mai multe omologări pentru mașinile “verzi”.

Împreună cu Seal Inside, Run Flat și PNCS, Elect este una dintre specialitățile Pirelli, ce caracterizează cele mai moderne anvelope din gamă. Peste o treime din anvelopele Scorpion – în noile versiuni de vară, iarnă și all season – dispun de aceste tehnologii, oferind călătorii confortabile și silențioase cu opțiunea PNCS. Mulțumită sistemelor de la Pirelli Seal Inside și Run Flat, veți avea parte de liniște sufletească știind că nimeni nu va fi lăsat pe jos în cazul unei perforații.

De asemenea, beneficiind de aceste inovații, Pirelli este producătorul de anvelope ce conduce segmentul de piață de SUV-uri Europene, cu obiectivul dimensiunilor de 19 sau chiar mai sus.

SIGURANȚĂ, SUSTENABILITATE ȘI PERFORMANȚĂ CERTIFICATE

Ultimele trei sosiri ale gamei Scorpion au fost create în concordanță cu procesul numit de către Pirelli “Eco-Safety Design”. Această abordare unică, folosește materiale și unelte inovatoare, incluzând modele motorsport virtuale, pentru a atinge cele mai înalte performanțe în termeni de sustenabilitate și siguranță. Mulțumită sistemului “Eco-Safety Design”, anvelopele Pirelli pot garanta frânarea și aderența, atât pe suprafețe uscate, cât și umede, beneficiind de siguranță, dar și oferind performanțe ce limitează impactul asupra mediului, datorită unui consum mai bun de combustibil, zgomot redus și durată de viață mai lungă a anvelopei.

Pentru a putea atinge aceste rezultate impresionante, gama a fost regândită în mod sustenabil, în urma cercetărilor și dezvoltării ce au optimizat compoziția compușilor, au îmbunațit cele trei modele diferite de benzi de rulare și au consolidat structura, care este echipată cu materiale noi.

Această îmbunatățire a gamei a permis companiei Pirelli să obțină râvnitul TUV SUD Performance Mark pentru Scorpion, ce este dat numai anvelopelor ce se află în categoria celor mai bune de pe piață, pentru o largă varietate de moduri de condus. Pentru a ajuta la securizarea lanțului de aprovizionări, întreaga gamă Scorpion este produsă de către fabricile din cadrul Uniunii Europene.